אלרגיה לכלבים...בעיה!!!!!!

אלרגיה לכלבים...בעיה!!!!!!

היי! שוב פונה אליכם!
אז כפי שאולי חלקכם יודעים לקחנו גור חמוד ושובב לפני כעשרה ימים ובאופן מפתיע בעלי פיתח אלרגיה חריפה בעיניים.

הילדים כבר ממש נקשרו וגם אני. מה עושים?
קראתי כבר את כל המדריכים על איך מנקים שטיחים ומסירים אבק עח מנת להקל אל האלרגיה.

השאלה שלי היא כזאת- אם הכלב יהיה בחצר במלונה האלרגיה תחלוף? מישהו היה במצב דומה? האם באמת אפשר לגור באותו בית (גם אם הכלב בחצר לפעמים יש מגעים) ולחיות בשלום עם הכלב והאלרגיה?

לא רוצה למסור את הכלב. בחיים לא חשבתי שאגיע לאלה התלבטויות.

אשמח לכל עזרה שיש!

נ.ב. ראיתי את האתר של דר' אורה גולן שמטפלת באלרגיות. מישהו מכיר? יודע?

הבעל שלי קצת אלרגי

גם אצלו זה מתבטא בעיניים. יש לנו שני כלבים שחיים בבית בלי חצר. החוקים אצלנו הם: לחדר השינה שלנו (חדר הורים) לכלבים אסור בכלל להכנס, בשאר הבית, הכלבים לא עולים על הספות או המיטות. אני מברישה כלב אחד (מאוד שעיר) כל יום! את הכלב השני (עם פרווה קצרה) אני מברישה פעם בשבוע או שבועיים.
יש כדורים נגד אלרגיה ואם לוקחים אותם כל יום זה יכול מאוד להקל... הבת שלי אלרגית לפריחה באביב בצורה חריפה ולוקחת באביב כל יום תרופה נגד אלרגיה.

אני מציעה לחשוב היטב, עכשיו, אם למסור אותו, כשהוא עדיין גור צעיר ויש לו סיכוי למצא בית טוב... ככל שתחכו יהיה הרבה יותר קשה למצא עבורו בית טוב.

חצר זה מאוד בעייתי, מעבר לחום הקיצוני בקיץ והקור והגשם בחורף, יש המון בעיות אחרות. הגינה צריכה להיות מגודרת לחלוטין כדי שהגור לא יוכל לברוח ושאנשים או כלבים אחרים לא יוכלו להכנס לגינה להזיק לו. כלב בגינה בד"כ די משועמם והורס חפצים וצמחים, כרגע, הילדים מתלהבים ממנו, אבל בתחילת שנת הלימודים הם יאבדו בו עיניין והוא יהפוך לחלק מהחצר, ואז מתוך שיעמום הוא עלול לכרסם טפטפות להרוס צמחים וכ"ו. בעיה נוספת בחצרות היא הנבחנות... הכלב יהיה חשוף לכל גרוי מסביבו ויגיב אליו בנביחות וזה עלול לעשות צרות עם השכנים, במיוחד בקיץ כשיותר נעים בחוץ בלילה, והכלב ישן במשך היום ובלילה יהיה פעיל ונבחני.

בנוסף חשוב להבין שגינה לא באה במקום טיולים, הגור צריך חשיפה נכונה, אם הוא לא יחשף לעולם מחוץ לגינה ע"י טיולים והליכה לפארק ומפגש עם כלבים אחרים, הוא עלול לפתח בעיות התנהגות שאח"כ יהיה קשה ויקר לפתור. חוץ מזה קשה לגמול את הכלב מלעשות צרכים בגינה...

אני מציעה בחום לחשוב על מסירה אם זה לא עובד, ככל שתעשו את זה יותר מוקדם יש לכלב סיכוי יותר גדול למצא בית שיוכל לדאוג לו לכל חייו.

אגב, על איזה גזע מדובר? יש כלבים שממש לא מתאימים לחיים בחצר.

ועוד דבר, אם אפשר לצמצם את כמות השטיחים בבית זה עדיף

פעם היה לנו שטיח מקיר לקיר וכולם סבלו יותר מהאלרגיות, החלפנו לרצפת פרקט ועכשיו החיים הרבה יותר קלים עבור כל הסובלים מאלרגיות ואסטמה בבית. אם יש לכם שטיח על הריצפה פשוט תגלגלי אותו ותוציאי אותו... הרבה יותר קל לטאטא את השערות מאשר לשאוב אותן מהשטיח.

תודה רבה על התגובה

לגבי השטיחים אין לנו שטיחים בכלל. לגבי הכדורים נגד אלרגיות בעלי לא רוצה לקחת כדורים ובטח לא לטווח ארוך.

הגזע של הגור מעורב. הוא בא מאמא ושגר שגרו חצר. לגבי הילדים אני לא מאמינה שהם ישתעממו. וחוץ מזה יש אותי.
ההתלטות היא האלרגיה. לגבי החצר אני פחות דואגת.

תודה על תגובתך המושקעת

מנסיון של אמא לשני מתבגרים

הבת בת 16 והבן בן 14, והם מאבדים עיניין ובגדול. הילדים אוהבים את הכלבים, אבל הם עסוקים, בין הצגות התאטרון של הבת ומשחקי הוידאו והספורט של הבן, בין שעורי הבית והמבחנים והחברים, לא נשאר הרבה זמן לכלב. כן, ממשיכים לאהוב אותו אבל אין זמן לצאת לחצר לשחק איתו. חוץ מזה, אני לא בטוחה בני כמה הילדים שלך, אבל בגיל 18 הם עוזבים את הבית ואת נשארת עם הכלב, ולפי שם המשתמש שלך את במשרה מלאה... כלב צריך תשומת לב וגוזל זמן... והרבה מזה... אחרת יש בעיות התנהגות.

marx04

New member
עצות בנושא אלרגיה לכלבים

שלום לך,

בת זוגי סובלת מאלרגיה לאבק, דשא, כלבים וחתולים.

ב"אלרגיה לכלבים" מדובר באלרגיה לתאים שנושרים מפרוותו של הכלב ("קשקשים") ולחלבונים שנמצאים בתאים האלה.
הקשקשים הם בגודל מיקרוסקופי, והם נושרים כחלק מהתהליך הטבעי של החלפת שיער הכלב. הקשקשים נמצאים באוויר, והאדם בא עימם במגע דרך העור, מערכת הנשימה והריריות.

אנחנו ממילא מגדלים את הכלבות שלנו בחצר ולא בתוך הבית (ללא קשר לאלרגיה), אז הבעיה אצלנו מצומצמת הרבה יותר.
אנחנו מקפידים ליצור הפרדה רבה ככל האפשר בין הכלבות שלנו לבין בת זוגי.
כך למשל, אנחנו לא מסיעים את הכלבות ברכב של בת זוגי אלא ברכב שלי בלבד, ולאחר כל הסעה כזו אני שואב את הרכב ומנקה אותו היטב. בוודאי שלא מכניסים את הכלבות לבית. כמו כן, רק אני מטפל בכלבות, מוציא אותן לטיולים וכיו"ב. כמובן, הכלבות אינן מצטרפות לטיולים המשפחתיים שלנו.

לכן, לא הייתי ממליץ להמשיך לגדל את הכלב שלכם בתוך הבית, כי הדבר יגרום סבל מתמשך לבן זוגך, וחבל.
אין שום בעיה לגדל בישראל כלב בחצר. צריך להקפיד שיהיה חופשי (לא קשור), שתהיה לו אספקת מים, ושיהיה לו מקום מוצל לשהות בו.

בנוסף לכך, כדי שתדעו שיש תכשיר בשם Petal Cleanse שנועד ליישום על הכלב ואמור לסייע בנושא. ניתן לרכוש אותו אצל וטרינרים בישראל.
מדובר בטיפול שנעשה אחת לשבוע, שבו מרססים ומספיגים את הפרווה של הכלב בחומר, ואז במשך שבוע אמורה להיות מעין הגנה מהאלרגיה.

כמו כן, מי שסובל מאלרגיה יכול לקבל טיפולים שונים כנגד האלרגיה - ולכן חשוב שתתייעצו עם הרופא.

בברכה,

אורי.

רזאי

New member
מנצל"שת עם שאלה לאורי-

אני מחפשת בנרות Petal Cleanse לחתולים. אין אצל הווטרינרים באזור שלי, וחסר אצל היבואן. המליצו לי לשאול במקומות אחרים, כי בטח נשאר מלאי אצל ווטרינרים ובחנויות. אולי אתה יודע איפה יש?

marx04

New member
מדוע שלא תזמיני מחו"ל

שלום רזאי,

מדוע שלא תזמיני בדואר מחו"ל ?
הנה דוגמא אחת לרכישה מחו"ל.
פשוט תרשמי בגוגל Petal Cleanse ואפשר לחפש גם באיביי (אם כי בקישור שצירפתי זה יוצא יקר יחד עם המשלוח).

בברכה,

אורי.

רזאי

New member
לא מצאתי בארה"ב, ומאנגליה המשלוחים

היו מאוד יקרים.
ברור שאני אזמין אם לא אמצא בארץ, אבל אני מנסה לתת לחיפוש מקומי צ'אנס.

חסר בארץ אבל...

יצרתי קשר עם היצרן ושאלתי לגבי ההבדל בין המוצר לכלבים והמוצר לחתולים ומסתבר שאין ממש הבדל...
ניתן להשתמש במוצר לכלבים גם על חתולים!
ואכן יש לי את המוצר לכלבים במלאי.

רזאי

New member
תודה! אני אמסור לבן

ולזוגתו. מקווה שהם לא הספיקו עדיין להזמין את המוצר מאנגליה.

למעלה