אלרגיה וגורמים רגשיים

אלרגיה וגורמים רגשיים

שלום לכל החברים, אני מחפשת מידע בנושא הנ"ל, וכן על טיפולים שמתייחסים להיבטים הרגשיים שקשורים באלרגיות. אשמח לכל מידע, תודה מיכל

Fistandantilos

New member
אני מתאר לעצמי שאת מכיהר את השיטה

IPEC- למרות שאני ממש לא מאמין בה, שמעתי המון פידבקים שליליים ממכרים ומטפלים שמביעים חוסר אימון, זוהי השיטה שישראלי אחד המציא(לא זוכר את שמו). בנוגע להיבט הרגשי - לאט לאט אני מתחיל להאמין שהוא לא קיים לחלוטין בנושא הנ"ל.

Fistandantilos

New member
נ.ב

התשובה הזאת נאמרת בד"כ כאשר אני מופנם רגשית עד מאוד וסובל מאוד אז קחי אותה בעירבון מוגבל :) בסוף אני אגמור פאנאט נפש כמו מאיה(אם היא תסלח לי הביטוי)

nofaritrit

New member
הי מיכל ומה שלומך?

יש כמובן את הipec שלדעתי יעיל אבל מפספס קצת כשהוא מטפל בכל אלרגיה ואלרגיה בנפרד .לדעתי ונסיוני עדיף למצוא את הגורם הראשי ולא להתייחס סימפטומטית לתוצאות שלו. יש לשיטה טיפולים פיזים וטיפולים רגשיים. לעניות דעתי הטיפול הרגשי הוא מעט שטחי אם כי עובד. הומאופטיה יכולה לתת גם היא מענה טוב מכיוון שגם היא עובדת על המקורות של האלרגיה, על האדם והטיפוס שבו מטפלים.. הבעייתיות לדעתי היא שהרבה פעמים לוקח זמן לעלות על התרופה הנכונה וגם הפאסיביות של המטופל בתהליך..(לוקח כדורים והולך הביתה) רפואה סינית זה התחום שלךיקרה
בטיבטן פלסינג מתייחסים לאלרגיות כחלק מחסימות בהארה (עליה כתבתי מעט בשרשור קודם) אלרגיה היא רגישות יתר של המערכת החיסונית..ועל כן הייתי בודקת נושאים שקשורים לכעס, לתסכול ,ליחס לגברים, ליכולת לעמוד על שלך ומטפלת כמובן בהארה . אבל עם כל הכבוד לטיבטן פלסינג (ויש הרבה כבוד והערכה) נקודת המוצא שלי שלכל אלרגיה ואצל כל אדם מסתתר ספור שונה ייחודי ומדוייק לגמרי ואת הדיוק הזה אני מחפשת בעבודה עם אנשים.וכאן מגיעה אחר כבוד הפסיכולוגיה התהליכית. אתן לך דוגמא להליך טיפולי: יצא לי לעבוד עם בחורה צעירה עם אלרגיות ופצעים בכף היד. היא טענה שהפצעים מגרדים מאוד. עודדתי אותה לנסות להגביר את הגרוד אבל באופן מודע..ככל שהתקדמנו בתהליך עלה בברור הכעס שלה על חבר שלא מצליח להחליט אם הוא איתה או לא..בתוך הידים הפצועות היתה משיהי כועסת מאוד שהיתה צריכה לתת ביטוי לכעס הזה.. אחרי טיפול אחד בלבד נעלמו האלרגיות בכף היד לחלוטין. ספור אחר: לפני שיצאתי לחודש השני האינטנסיבי בטיבטן פלסינג בגרמניה הופיעה לי אלרגיה בגב כף הרגל בצורה מדוייקת של מעגל..(ממש כאילו משהו שרטט לי עגול במחוגה). זה גרד מאוד. גם דאגתי מאוד איך אטוס עכשיו לחודש עם האלרגיה הזאת ותינוק קטן לטפל בו. כשניסיתי לעבוד עם זה עלתה לי תמונה של עצמי רצה במעגלים. כמובן שמייד התחלתי לרוץ במעגלים בכדי להבין יותר מה המסר כאן. התמונה והתחושה שעלתה לי כמעט מייד היתה שלי רצה מול הקבר של אמא שלי ועצב גדול הופיע. הסתכלתי לתוך המעגל והיה ברור לי שבפנים יש קבר שבו נמצא הכעס שלי..נכנסתי לתוך המעגל ובטאתי את הכעס (בכמה צרחות אם זה מעניים מישהו) עוד באותו יום הפסיק לגרד לי (אני זוכרת שהופתעתי מאוד במטוס שכבר לא גרד לי בכלל) ואחרי כמה ימים שכחתי מהסיפור הזה בכלל. אלו היו דוגמאות לתהליכים קצרים יחסית אבל הרעיון שמאחוריהם הוא לתת לחלק שמנסה לאמר משהו את הבמה להתבטא. כשחלקים לא מודעים באים לידי ביטוי הם משתנים בעצמם עד להעלמות...לדעתי חשוב שהאדם יהייה מודע לסיפור שלו בתוך זה מאשר יתחיל להעלות השערות למה זה קשור כי כך אמרו לו. יש עוד דרכים מעניינות לעבוד עם סימפטומים שונים אבל חשוב לזכור שאפילו עבודה על אותו סימפטום אם אותו בן אדם בזמנים שונים יכולה להוביל לתהליכים אחרים לגמרי. מפנה אותך לאתר של פסיכולוגיה תהליכית . יש שם רובריקה מעניינת לעבודה עם סימפטומים.

הי נופר

מדוע לדעתך התמקדות בהיבט הרגשי בלבד הוא שטחי? האם התכוונת בכך שהוא לא מלא מכיוון שהוא לא מכיל גם את ההיבט הפיזי? תודה על הדוגמאות שהבאת, זה בהחלט ממחיש כיצד ניתן להתגבר על בעיות גופניות בשיטתך.

nofaritrit

New member
הי מיכל

התכוונתי שהטיפולים הרגשיים בשיטת ipec היו משהו כמו לשים לי הצהרה חיובית על פתקית בתוך היד ולצפות שזה יעשה את העבודה.

תוכלי לספר כיצד?

מובן לי שזו שיטת טיפול הוליסטית ושכל טיפול קשור במטופל עצמו, אבל בכל זאת אשמח לדעת כיצד מתמודדת השיטה עם נושא האלרגיות או לקבל דוגמאות

RavidAtia

New member
פתירת הבעיה מהשורש

כמו כל שיטה הוליסטית, גם פרחי הבאך תוקפים את שורש הבעיה ולא את הסימפטום, כלומר באים לפתור את המצב הריגשי, במקרה הזה, או הנפשי , הגורמים להופעת האלרגיה ולא מרגיעים את הנזלת או הפריחה. על פי תפיסת גוף-נפש, אלרגיה היא אתרעה של הגוף מפני סכנה. אלרגיה נוצרת כאשר אנו חווים ארוע טראומטי בילדות המוקדמת (0-7). לדוגמא- הכניסה לכיתה א' הייתה טראומטית עבורך מאיזושהי סיבה. המוח רשם את כל הנתונים שהיו בסביבה בזמן הארוע הטראומטי- עונת השנה, השעה ביום, איזה עצים פרחו בסביבה, איזה בד לבשת, מרכיבי הבושם של המורה וכו'. אם את במצב נפשי חלש, פגיע, רגיש, וכו' שמזכיר את המצב הנפשי שבו היית ביום הטראומה, ואחד מהמרכיבח הסביבתיים שהמוח רשם קיים גם הוא בסביבתך, תופיע אלרגיה. פרחי באך יעזרו לפתור את המצב הריגשי הזה ולשנות את יחס המוח אל הארוע שנרשם כטראומטי.

למעלה