אלקטרוניקה בצבא...

• פותח הנושא wiz
  • פורסם בתאריך

wiz

New member
אלקטרוניקה בצבא...

אני לומד עכשיו בכיתה י"ב, במגמת אלקטרוניקה. הייתי רוצה לדעת מהו השירות שמצפה לבנאדם שסיים כיתה י"ב במגמת אלקטרוניקה בצבא (עם ציונים טובים), לעומת אחד שהולך ללמוד י"ג-י"ד, ולהיכנס לצבא בתור הנדסאי. השבוע עשו לנו את המבחנים באלקטרוניקה של צה"ל (קיבלתי 100, אבל המבחן היה פשוט מבייש... ילדים בכיתה ז´ פותרים דברים יותר מסובכים), ואמרו לנו שהם יכולים להשפיע על השיבוץ בצה"ל, ולפתוח דלתות לאלה שמתאימים... אני מעוניין להגיע לח"א, ולהתעסק עם המטוסים והמערכות האלקטרוניות שלהם. אני שוקל ללכת לעתודה טכנולוגית (י"ג-י"ד), והשאלה שלי היא האם זה כדאי. לעתודה אקדמאית אני לא רוצה ללכת, גם בגלל הזמן (והקבע) וגם בגלל שאני לא חושב שבעתיד אני ארצה לעבוד בתחום. תואר הנדסאי (ככה אמרו לנו לפחות) יכול להוביל לתפקידים נחמדים מאוד בצבא, ומבחינתי זה לא כרוך בדחייה ארוכה מדי של השירות (ואני גם ככה אחד מהצעירים) או בקבע יותר מדי ארוך... אבל בכל זאת, האם השנתיים האלה מהותיות מבחינת הצבא ? ומהם התפקידים המוצעים לבוגרי מגמות אלקטרוניקה, באופן כללי ? אני אשמח מאוד אם מישהו שעבר מסלול דומה יוכל לתת לי עוד פרטים. אגב, אם זה משנה, הקב"א שלי הוא 54, והפרופיל 82. תודה, wiz

Fresh101

New member
תגובה

לצערי י"ג י"ד לא מבטיח לך דבר...הפרוטקציות הן מעל לכל... ואני אומרת את זה מתוך היכרות עם בחור שעשה את הדרך שאתה מתכוון לעשות, וחתם עוד שנה קבע- לפני שהתחיל את השירות. רק לאחר שנה וחצי(!)(וקצת פרוטקציות...) בח"א הוא התחיל לעשות תפקיד שבאמת מתאים ליכולתו ולכישוריו. הצבא אולי מעדיף הנדסאים, אבל הוא קודם כול מתחשב בצרכיו המיידים. לשיקולך ושיהיה בהצלחה

למעלה