אלצהיימר

אלצהיימר

שלום לכולם אמי חולת אלצהיימר היא גרה עם אבי הוא בן 86 אני בעלי ובתי גרים צמוד להורי ואי לכך יש לי בעיה מאחר ואני גרה לידם אבי לא רוצה לקחת עובדת זרה אלה מטפלת ל3 שעות ביום ויתר הזמן הוא דורש שאני יטפל בה אני סבתא לנכדים וקוחותי כבר לא איתי אבי לא מוכן להבין את זה, איך ניתן לשכנע אדם מבוגר שאשתו חולה,,, וזקוקה לטיפול מעבר למה שאני יכולה לתת אני יכולה לתת הרבה אהבה אבל זקוקהה גם לזמן פנוי עבורי עבור נכדי ובני משפחתי נועשת יש עוד משפחות במצבי .?????

../images/Emo140.gifשלום לך ,אוהבת את אמא

האם יש לך עוד אחים שאת יכולה לעשות תורנות איתם? האם אמא סעודית לגמרי ? כלומר לא שולטת בצרכים?

../images/Emo140.gifשלום לך ,אוהבת את אמא

האם יש לך עוד אחים שיכולים לעשות תורנות איתך? האם אמא סיעודית כלומר לא שולטת על הצרכים?

יקרה , ליבי איתך

אצלי המצב הוא הפוך, הורי זקנים ובסדר ובעלי חולה ולכן הם משתדלים לא להעיק עלי אך אני מנהלת הרבה עניינים אחרים אך לא טיפול בהם ממש. אני מבינה שאביך מעדיף שאת תטפלי באמא אך זה כמובן לא הגיוני כי יש לך את החיים שלך ואל תוותרי עליהם!!! עלייך לגייס גורמים אחרים שיבהירו לאביך את המצב, עובדת סוציאלית מהרווחה שתבוא ותסביר לאביך שהוא זקוק לעובדת שתהיה איתם כל הזמן ושלך, בתו יש חיים משלה ושאם הוא אוהב אותך, עליו להתחשב בך. גם אצלנו העו"ס באה להורי לגבי גמלת סיעוד וקצת "ירדה" עליהם שהם מקשים עליי כי לא משתפים פעולה ולבסוף הם הסכימו ללכת למועדון יום. כך שרצוי שיהיה גורם חיצוני שיבהיר לאבא את המצב חוץ מזה אני מחבקת אותך ומבינה את מצבך ותחושותייך כי אנו בגיל הביניים ונקרעים לכל כיוון לספק את הצרכים והרצונות של כולם. מאחלת לך שיימצא פתרון ואל תרגישי רע עם זה, את חייבת שיהיו לך חיים עצמאיים מלאי סיפוק והנאה בשורות טובות, טובה

zs1957

New member
ברוכה הבאה אוהבת את אמא

הנושא הזה שאת מתארת אותו קיים בכל בית של חוי אלצהיימר מבוגרים הם לא רוצים עובדת זרה הן מצפים שהילדיןם יטפלו בהם. עלייך להביא הביתה עובדת סוציאלית ממקום מגוריהם במחלקה לקשיש ישנן עובדטות סוציאליות אשר מיומנות לטפל בקשישים היא תבקר בבית ותדבר עם אביך אין לי ספק שהיא תשכנע אותו לקחת עובדת זרה. לעיתים גם נושא התשלום של העובדת הזרה מרתיע את הקשישים. ומה פתאם משהי חדשה תבוא לגור אתם ותשנה להם מנהגים משנים.. יש להסבר לאבא כי יש לך משפחה ילדים נכדים בעל ואינך יכולה להתפנות לטיפול באמא 24 שעות ביממה. לשם כך יש להביא עובדת זרה ואת תבואי לבקר ותפקחי על הענינים. בהצלחה במשימה. זהבה

קשה להגיד ברוכה הבאה,

לצערנו זה המצב, לדעתי, אסור לך להכנע לאביך, בכל דרך אפשרית לשכנע אותו שזה לא תפקידך, תפקידך לתמוך נפשית, אבל לא בטיפול יוםיומי, כתבו לך קודמי על דרכים שונות לשכנע את האב, גם לך יש חיים שלמים, שצריכה להנות מהם, אסור לך לשקוע במחלה. את יכולה להתנחם בעובדה שאביך לא המציא את הגלגל התופעה מוכרת, אבל אסור להכנע לה, אל תתני שינגנו לך על המצפון, גם אנחנו שמטפלות בבעלים נעזרות בעזרה כמו עובדים זרים, לא לוקחים את הכל על הכתפיים אז בטח גם להורים אפשר לדאוג באותה צורה בלי להרגיש רגשי אשמה. שיהייה לך בהצלחה, ניצה.

למעלה