אלצהיימר

ליטל022

New member
אלצהיימר

שלום לכולם.. יש לי שאלה.. סבא שלי חולה אלצהיימר,, גילו לו את המחלה לפני שלוש שנים הוא בערך בן 75 הוא לוקח סרוקל seroquel 25 מ"ג היה לוקח 2 כדורים בבוקר ו-2 כדורים בערב. כעת הרופאה הפסיקה את הכדור למשך יומיים ואז החזירו את הכדור, לאחר מכן שוב פעם הפסיקו ושוב החזירו אחרי יומיים. בעקבות זאת המצב החמיר הוא רואה דמויות ויש לו התקפי זעם. הוא הופנה לבית החולים אתמול, בבית החולים המליצו לעלות את המינון ל- 25 מ"ג בבוקר ו50 מג בערב. רציתי לדעת האם מזה שהפסיקו את הסרוקל כמה פעמים זה גורם להתקפי זעם כגע? וכמו כן כמה זמן יקח עד שתרופה תתחיל להשפיע שוב? יש לציין שההתקפי זעם מתעוררים כאשר את מעורר משינה מה אתה ממליץ לעשות?

התפלק לי האיקס הנ"ל...

בכל מקרה, שאלות ספציפיות לגבי טיפול תרופתי יש להפנות לרופא המטפל. כשאת שואלת "מתי התרופה צריכה להשפיע" - תלוי על מה את מצפה שהיא תשפיע. לאלצהיימר אין תרופה. זו מחלה ניוונית של המוח והיא פרוגרסיבית. כלומר צפוי מראש תהליך התדרדרות. תרופות נועדו לעשות שני דברים 1- לעצור את קצב ההתדרדרות של המחלה 2- להקל על הסימפטומים התרופה עליה את מדברת היא תרופה אנטי-פסיכוטית ונועדה להרגעה כדי שסבא שלך לא יסבול מהזיות ומהתפרצויות הזעם. היא אמורה להשפיע באופן מיידי. איך שנוטלים אותה ישנו אפקט הרגעה. הבעייה עם חולי אלצהיימר היא שהמחלה שלהם שמזיקה לתאי המוח באופן מואץ, הרבה פעמים גורמת לכך שאין להם במוח מספיק קולטנים כדי לקלוט את החומרים המרגיעים של התרופה ולכן לא תמיד ההשפעה היא כמו שכתוב בספר. יש אנשים - וסבא שלך כנראה אחד מהם - שהתרופות לא משפיעות עליהם באופן אופטימאלי. מה עושים? חוזרים לרופא. מבקשים לעזור לכם לאזן את סבא תרופתית כדי שיוקל לו ויוקל למי שמטפל בו.

Ron W

New member
אסור לתת תרופות אנטיפסיכוטיות לחולי דמנציה

להלן האזהרה http://bipolar.about.com/od/antipsychotics/a/1blackbox.htm WARNING: Increased Mortality in Elderly Patients With Dementia-Related Psychosis Elderly patients with dementia-related psychosis treated with antipsychotic drugs are at an increased risk of death מעבר לכך שבמחקרים נמצא שהתרופות הנ"ל לא עוזרות נגד הזיות לקשישים מנסיון עם אמי ז"ל הן אפילו מדרדרות את המצב ופוגעות בקוגניטיביות ליטל שלחתי לך מסר כל טוב רון

לא מדוייק

וחבל שאתה מטעה. בכל מקרה של איזון תרופתי יש לשקול את הייתרונות לעומת החסרונות והסיכונים - אותו הדבר עם חולי דמנציה. גם לא לטפל בפסיכוזה ולהשאיר אדם דמנטי באטרף, לא ישן, לא אוכל, פוגע בעצמו ולא נותן לאחרים להתקרב ולטפל בו זה לא להיט.

Ron W

New member
גם הנסיון וגם יצרן התרופות לא טועים

בכלל לא רחוק לתבוע תביעה יצוגית רופאים שנתנו תרופה כזו. שטיון נובע מסיבות שונות מאשר שסעת להן נועדו התרופות. רופא ישר התוודה באוזני שהתרופות נועדו לעזור למטפלים לא למטופל. אדם דמנטי זקוק לאהבה וחום לא לסמים. כדי להרגיע אדם דמנטי ב"אטרף" די בכדור שינה קל תרופות אנטיפסיכוטיות *גורמות* לפסיכוזה ומוות אצל קשישים. אני כותב מנסיון ראיתי השפעה של סרקוול על אמי ז"ל כדור של 25מ"ג גרם לה ללכת כמו מסוממת ובמקרה אחר לגלגל עיניים ולהתעלף. לא פלא שתוחלתהחיים במוסדות בהם מטפלים בכדורים נמוכה יותר וזאת מודגש גם בקישור לעיל בצורה מחקרית ובאזהרה אז אנא אל תחשדי בכשרים- אני לא מטעה איש.

למעלה