אלפקה

בלי קרמבו בכלל!

אוף!! הייתי רגילה לאכול קרמבו בכמויות מטורפות... חייבים להמציא קרמבו נ.ג!

daniela21

New member
כבר המציאו

יש באירלנד. רק הארץ שלנו תמיד מאחור. מתי כבר יתחילו להשקיע בנו יותר? כל יומיים שרשור על חו"ל ועל כמה קל להסתדר שם וכמה מודעות והתחשבות יש.

אולי ננסה קצת יותר...

לגרום לזה שדברים פה ישתנו..? האוכל יקר, בסופר אפשר להשיג רק דברים מעטים, היחס במסעדות מזעזע. אם לא נקום ונעשה משהו זה לא ישתנה. ונוכל לבכות על זה שבארץ-לנד הרבה יותר טוב.

רק איך עושים את זה?

למי אפשר לפנות? מי גם יקשיב לנו וגם יש בידו את הסמכות לדאוג לנו למוצרים מגוונים במחירים שווים לכל נפש? צריך לקחת בחשבון שבארץ דברים יותר מסובכים בגלל הכשרות, בגלל זה לייבא זה לא פיתרון פרקטי.

אפשר לעשות הרבה דברים...

מכיון שזאת מדינה דמוקרטית יש לנו זכות להפגין, למחות, להתלונן. אם נקים רעש מישהו מלמעלה יהיה חייב להסתכל עלינו! המדינה אולי לא תקים מפעלים שייצרו לנו אוכל מגוון אבל יש כמה דברים שחייבים לחדד כי זה כל כך מעיק. דבר ראשון- שיהיה כתוב על כל מוצר אם הוא מכיל או לא מכיל גלוטן. אנחנו לא צריכים לבזבז שעות על גבי שעות בסופר ועשרות טלפונים כדי לחקור כל מוצר. קיים חוק כזה אבל החברות לא שמות עליו בכלל. דבר שני- אפשר להלחם במחירים הגבוהים כלכך של המוצרים! זה לא הגיוני בכלל שהקניות שלי שוות במחיר לקניות של כל הבית! (5 נפשות!!). אם נחשוב כולנו יחד על דברים שהם כן ברי שינוי ונצא במחאה דברים ישתנו. וזאת לא נאיביות.

כמי2

New member
אפשר ואפשר

אבל במדינה שמזלזלת בזקנים בנכים בחולי סרטן סופניים וזונחת אותם לסיים את חייהם בחרפת רעב אנחנו בעדיפות התחתונה עבורם. מה הסיכויים שלנו להשיג חלק מהדברים שציינת ? למשרד הבריאות יש 40 מפקחים בכל הארץ בכדי לפקח על חוק סימון מוצרים( זה בכל אופן מה שנאמר לנו לפני שנתיים בהרצאה בעמותה).בכל זאת אני איתך ועם הרעיון הכללי.

E l i a n

New member
אני נוסעת בקיץ לאירלנד ../images/Emo99.gif

רוצים להצטרף? :) את יודעת אולי אם הקרמבואים נ"ג שלהם - הם כל השנה, או רק בחורף כמו שפה?

בוודאי שרוצה להצטרף.

המשפחה שלי כבר מטורללת מרב הדיבורים שלי על נסיעה לאירלנד. מתי יצא לפועל? אין לי מושג.

המקור של הקרמבו הוא בדנמרק

אאל"ט, לא סגורה על זה, אבל אין לי ספק שזו לא המצאה ישראלית. בארץ בגלל האקלים הוא מיוצר ומשווק רק בחורף.

שוקוקוס

New member
מתכון ל../images/Emo215.gif נ.ג

המצאה שלי. אולי לא בדיוק הדבר האמיתי, אבל לא פחות טוב. לא מומלץ למי שיש לו בעיה עם ביצים לא מבושלות (נשים בהריון, ילדים קטנים מאד...) מצרכים 4 חלבונים בטמפ' החדר 1. כוס סוכר שוקולד מריר מעולה שבור לקוביות אופן ההכנה במיקסר מקציפים את החלבונים כ- 3 דקות. מוסיפים את הסוכר לאט לאט ובזרם דק תוך כדי הקצפה עד שהקצף יציב מאד. ממיסים את השוקולד בבל מרי (סיר קטן מונח על סיר גדול יותר שבו יש מים מבעבעים) תוך כדי בחישה מחלקים לקערות קטנות (מנות אישיות) בכל קערה שמים קצף ומעל שופכים שוקולד מומס ניתן לגוון (אני לא מגוונת) עם סוכריות צבעוניות. הבעיה היחידה היא שאי אפשר לשמור חייבים לאכול מיד כי הקצף נעלם. אני מבטיחה שהוא נעלם הרבה קודם - לפה. בתאבון ובהנאה

נצר1

New member
מה זאת אומרת הקצף נעלם?

לאן הוא הולך? האמת שזה נשמע לי בדיוק כמו קרמבו רגיל רק בלי העוגייה למטה. באיזה קערות את מכינה את זה? האם טופיני נייר שמשמשים למאפינס יהיו טובים או שכדאי קערות של ממש מחרס או זכוכית?

למעלה