אלף מילים?

renjintso

New member
אלף מילים?

מישהי שלחה לי את המצגת הזו. יש שם תמונות מדהימות, מיוחדות, ומדירות שלווה, אבל משהו בקונספט הפריע לי. לא יודעת איך להגדיר את זה בדיוק. החיבור של חברה מסחרית לעניין? היומרה? או אולי פשוט העובדה שהתמונות נצפות לגמרי מחוץ להקשר. איש מזה רעב, תלבושות אתניות, סביבה מזוהמת, גולגלות מפוזרות על הארץ. הכל רק פוטו-אופ. מי האנשים האלה? איך הם חיים? למה הם מתים? זה נראה פתאם לא חשוב. הפריע לי, אשמח לשמוע את דעותיכן. בכולופן, למי שאוהבת צילום, יש שם כמה עבודות נהדרות.

שלום רב שובך ../images/Emo118.gif נחמדת

אוספי תמונות שכאלה כבר ראינו: יפי הטבע עם מראות אתניים ולצידם מצוקה וכאב, כאשר הדבק המאחד אותם הוא ההפגנה של כשרון צילום, ואכן התמונות איכותיות מאוד. אני נמשך לתמונות של יפי הטבע ומראות ממחוזות רחוקים של התרבות האנושית אבל איני נמשך למראות של כאב ומצוקה. הכאב והמצוקה הם חלק מהעולם בו אנו חיים ואני מניח שעליי להיחשף להם ולהיות מודע למה שמאחוריהם, אבל משיכה? אסתטיקה? אני לא יודע אם זה מקור האי נוחות שאת ביטאת, אבל אצלי זה יצר עירוב תחומים, מר חריף ומתוק בצלחת אחת.

renjintso

New member
כן, ערבוב תחומים

וגם איזושהיא החפּצה של אנשים. מפריע לי גם, שכמעט תמיד אלו יהיו אנשים שחורים, חומים, או צהובים. מדהים כמה אורחות מחשבה קולוניאליות עדין רווחות, כשמגרדים קצת את ציפוי הפי.סי.

כן, עניין מתמשך

לעתים השיפוט המתנשא מתכסה באיצטלה של התעניינות פולקלורית. לא תמיד כמובן. זה מזכיר לי את עניין האיסורים המילוליים שבפוליטיקלי קורקט, יש אמירות שעלולות להיות פוגעניות ועדיף לצנזר אותן, אבל כשאומרים African American במקום Black people, זה מביא אותי לתהות מה המטענים התחושתיים שמתנשאים שמנסים להחביא כאן. מדוע האדם מרגיש שהוא פוגעני כשהוא אומר Black people? במילה עצמה הרי אין כלום, צבע הוא צבע ותו לא, אבל הקונוטציה...

למעלה