אלף לילה ולילה.

אלף לילה ולילה.

זה אם לא סִפרתי לכם איך בדיוק אִבדתי את העבודה. הרי עבדתי בתרגום בשביל כת אחת שאבא שלי, אחותי וגיסי שיָכים אליה. יש לי כמה וכמה סִבות לבוז להם, וטִפְּטִפּה - לשנֹא אותם. אז פתחתי עליהם את הפה ב-LJ שלי. תוך יומיים מתקשרים אלַי לבקש את החֹמר חזרה ולהודיע שבינתַים - זהו. הנִּמוקים - מעֻרפלים כמו ההוכחות לקיומי. כבר אז שִערתי לעצמי איך זה עבד. היום אמא מצלצלת. אומרת לי כל הכבוד על הנִחוש הנכון. ועוד דבר: הם הדפיסו את זה והראו לאבא. ו"הם" - זה לא סתם "הם", אלא גיסי שיחי'. מול דבר כזה אפשר רק לבכות/לצחֹק/להמנע, קיבינימט. אבל מה, ביום ראשון אני חוזר לעבֹד בתחנה המרכזית, במזונְמהיר. רק שהמחלפות הלא-מסֻדרות שלי הפריעו להם. ואני העדפתי גַלח על פני ג'ל. אז אני עכשָו גלוח ראש ומרוֹח אָשך... שבץ שלום, ידידים שלי.

איזה כיף שמגיבים לי!

ומי מגיב? לא סתם אחד, אלא רבנו דער_רוסישער! ישר כח, ר' ייד!

dbutcher

New member
טוב הנה תגובה ../images/Emo184.gif

אני יכול לסדר לך משהו תפנה אלי בפרטי

amiak

New member
מממ. בעסה?

עם גיס כזה נחמד עדיף כבר לאמץ את המשפחה שלי...

Le Fay

New member
אוח, אוח, אוח

הם מאד פתוחים לביקורת אני מבינה
אבל עכשיו ממש הדאגת אותי! לא קר לך בראש ככה? לזייף במילים זה הרגל שמחלחל לכל התאים, וזה משו שלא חושבת שאתה יכול להרשות לעצמך. גם במחיר הזה.

פיה,

זאת לא היתה בקרת. אני שונא אותם ויותר מזה - בז להם, ובדיוק את הרגש הזה הבעתי. בשביל הראש יש כפת צמר ענקית. לכשירוח - אקנה קסקט לֶבד. בינתַים כיף לי ככה. רק שאני מרגיש קצת אשם (בפני עצמי, לא בפניהם. אִתם אין מקום לשום גנונים) שלכלכתי על המעסיקים שלי. אסור לעשות את זה. אם כי מאידך - הם היו הרבה יותר ממעסיקים, אבל עדין. איך זה להרגיש סוף-סוף בת חורין?

מיס פטל

New member
לא הספקתי לפתוח את הלינקים

אבל עדיין זוכרת באיזה "כת אחת" מדובר (דיברתי איתך פעם על זה, אחרי כתבה בעיתון שיצאה עליהם). בכל מקרה, נורא עצוב שפוטרת על זה, מצד שני, אולי למדת לקח שכל עוד אתה עובד אצל מישהו, לא כדאי ללכלך עליו בפומבי. (דרך אגב, איזה עבודות תרגום הם צריכים?מעניין לדעת). מקווה שממר יצא מתוק, ותמצא לך עבודת תרגום חדשה, עם תכנים שאתה קצת יותר מזדהה.

תודה ../images/Emo13.gif.

אבל נאיבי יהיה לפנטז על עבודת תרגום אחרת - זאת היתה סתם מציאה. נסיתי לגשת למשרד תרגום, אבל המזכירה הנחמדה הזמינה אותי לשבת, חיּכה ואמרה שהם מעסיקים רק אנשים עם השכלה גבוהה ונסיון רב-שנים בתרגום. לגבי "ללכלך על מישהו וגו' - ראי את תגובתי לפיה. ומה שלומך שלך?

לא רק הם

גם ארגונים חילוניים, חופשיים ודמוקרטיים, כאלו האמורים להיות פתוחים לביקורת ולדעה שונה, מתנהגים באותה הצורה. באסה.

לייזר,

זאת לא היתה בקרת. זאת היתה פריקת תסכול. שיש, דרך אגב, צדוקים רבים וחזקים להצטברותו. ואני לא מתלונן על כך שפֻּטרתי. זה - לבריאות. אני מדבר על אֹפן הטִּפול בטכסט. מכל המשפחה שלנו לכלכתי שם רק על גיסי. אותו אני לא מחבב כבר מההתחלה. והוא, תודה רבה לו, באמת, דאג לכך שחוץ מעם אמא שלי ועם סבתי הסנילית אני לא יכול לדבר עכשו עם אף אחד במשפחה, בגלל שהתגובה שבה אתקל יכולה להיות מאאאאאאד .....

למעלה