אלף דרכים להשמדת העולם

Serpent Axis

New member
אלף דרכים להשמדת העולם

בעקבות הפתיל (מממ, לא כדאי להשתמש במילה פתיל - עץ, עץ יותר מתאים) האחרון שהוצת (מבינים למה?), בואו נדבר על האספקט הזה במשחק. מי מאתנו לא נתקל לפחות פעם אחת באיזה "פרופסור מטורף" שמנסה להשמיד את העולם (כי.. אה... ככה?) או למחוק את האנושות? נבלים קלאסיים מנסים לעשות את זה כבר הרבה, הרבה זמן. החל מפיתוח "נשק יום הדין" וכלה בפלישת חייזרים, כבר שנים שמישהו בקומיקס, בקולנוע או במשחק התפקידים מנסה להביא את העולם לקיצו ועל הדמויות לעצור אותו. אז סופרמן מגיע והכל טוב, נכון? אבל איך משתמשים בדבר כזה בתור נושא לסיפור או בתור חלק מהסיפור שמשתלב במשחק? איך נושאים כאלו מסתדרים במשחקים השונים? איך אתם מציגים את הדמויות המעוניינות בדבר כזה?

Nihau

New member
בטיאן סיפור הרקע מבוסס על זה

סיפור הרקע מסביר שלפני חצי מילניום ניסו הדרקונים להשמיד את העולם ונבחרי האלה ניצחו אותם במלחמה הגדולה והצילו את העולם. עכשיו קבוצה של אנשים חושפת פרטים לגבי המלחמה שגורמים להחייאת המלחמה מחדש and all hell breaks lose

Varadin

New member
הדרך לגיהינום...

לדעתי הרבה יותר מעניין זה דווקא ה"פרופסור המטורף" שחושב שהוא מציל את העולם, אך למעשה הורס אותו. באחת מההרפתקאות שהרצתי הדמויות ניסו למנוע מפרופסור שכזה להפעיל קסם כלשהוא. הם לא הבינו בתחילה מה הוא מנסה לעשות אך האנרגיות שהוא ניסה לאסוף נראו מסוכנות ביותר, כל הרמזים הובילו לכך שהוא עמד לנסות ולהשמיד את כל החיים על פני האדמה. בסופו של דבר התברר לדמויות (בין השאר בזכות העובדה המאוד מוזרה שה"רשע" התורן לא ניסה להרוג אותם) שהמטרה של ה"נבל" היא למעשה להופך את כל תושבי העולם לאלים כדי שלא יהיה אפשר להשמיד אותם. כמובן שגם זה היה בעייתי, והשחקנים נאלצו למצוא פתרונות יעילים ומקוריים יותר מ"בוא נשמיד את המעבדה/מבצר/טירה שלו".

סוף העולם או עולם חדש?

קאסטרו הזקן, ברנש גועלי למדי החבר בכת הסוגדת לקת'ולהו, מצפה ליום בו הכוכבים יתייצבו במקומם, והקדמונים האדירים ישלטו בארץ. לא חורבן העולם, אלא סדר חדש: "...העת ההיא תוכר בקלות, כי אז תהיה האנושות כקדמונים הגדולים, חופשייה, פראית ומעבר לטוב ולרע, כשהחוקים והמוסר יושלכו הצידה וכל בני האדם יזעקו ויהרגו ויתבוססו בשמחתם, ואז ילמדום הקדמונים המשוחררים דרכים חדשות לזעוק, להרוג ולשמוח, והארץ כולה תבער בשואת אקסטזה משחררת. בינתיים הכת מחוייבת לשמר באמצעות פולחנים מתאימים את זיכרן של דרכים עתיקות אלה ולבשר את בואן." (ה.פ. לאבקראפט/ קריאתו של קת'ולהו, 1926).

רמץ

New member
מרירות וטינה. זה הסוד.

הנבל האמין וההגיוני נולד בדרך כלל כשנעשה עוול לאדם כשרוני ומסור (או חייזר אור ווטאבר). אלפבה (מרשעת), מחבלי מחתרת איריים, מגנטו, סינדרום (משפחת סופר-על), הרבה מה"נבלים" של בטמן (אבל אני לא רוצה להתחייב כי אני מכיר את הסיפור שלהם רק מסרטים). אני בטוח שיש עוד הרבה דוגמאות. מתישהו מגיע היום (אם כתוצאה מאירוע ספציפי בודד ואם מ"הקש ששבר את גב הגמל") שבו אותו אדם (או חייזר אור ווטאבר) חושק את שיניו, מביט אל האופק ונשבע להשיב לעולם כגמולו. זה עובד טוב יותר אם כתוצאה מאותו עוול, איבד ה"נבל" את היסודות של חייו - אהבת אמת, משפחה, מפעל חיים, יוקרה... אז את הואקום שנוצר ממלאות המרירות והטינה.

tapas tapas

New member
מסכים איתך

אבל יש לי עוד כמה רעיונות. בן אדם שרוצה לעשות את המעשה הכי גדול והכי מפואר שבן אדם יכול לעשות? כמו מלכים רבים שהיו בונים קברים אדירים וכשהיו קוברים אותם היו הורגים גם את כל הפמליה והכהנים שלהם וקורבים אותם איתו ביחד. אולי מישהוא ירצה להפוך את כדור הארץ לקבר המפואר שלו? ולקבור את כל הנתינים שלו(כל אנשי העולם) יחד איתו? עוד אפשרות זה שמישהוא ייעשה את זה סתם בשביל הכיף, זה בערך אותו הדבר כמו האפשרות הראשונה, שוב, כדי לעשות משהוא ממש מגניב. כמו ב12 הקופים שאותו מטורף שבראד פיט משחק חושב שזה רעיון אדיר להשמיד את המין האנושי, רק בגלל שזה מגניב. ותמיד קיימת האפשרות שאיזה פרופסור לפיזיקה בטכנייון יעשה ניסוי באנטי חומר או משהוא דומה וכל כדור הארץ יתפוצץ, למרות שזה מאוד מופרך כי זה באמת דורש כמות אדירה של אנרגיה. אז לא בהכרח פרופסור בטכניון, אלא איזה ניסוי בארצות הברית.

רמץ

New member
אולי זה לא כזה רעיון טוב

כל הרעיון של לקבור את הרהיטים, ההרמון, המשרתים ושומרי הראש ביחד עם הקיסר/פרעה/מלך היתה לאפשר לאותו שליט להתחיל את החיים בעולם הבא עם כל הרהיטים, ההרמון, המשרתים ושומרי הראש ששרתו אותו בחייו.
נראה לי שלקבור עולם שלם יחד איתך, פירושו להתחיל את החיים בעולם הבא עם הרבה מאוד אנשים כועסים (ומעט מדי שומרי ראש...).

ogmios

New member
רעיון מגניב

אני צריך לנסות לעשות עם זה משהו בחד-פעמי הקרוב. quodos!

למעלה