"אל ואמונה כבר לא הולכים ביחד" דעה.
קודם כל, אני דווקא מאוד אוהב את השיר הזה. והאמת שבלי קשר בעקבות מה הוא בא, כאחד שמכיר את העולם הדתי די מקרוב יש בשיר הזה אמירה כל-כך נכונה על הדת, ולאו דווקא על היהדות, אלא על דת בכלל השיר הזה הביא לי מין תאוריה כזאת על אנשים ודת, לדעתי באיזה שהוא מקום הדת היא סוג של בידור שאנחנו האנשים פיתחנו לעצמנו וכנראה שעם הזמן שחלף אנשים לקחו את זה לצד היותר רציני של החיים.. הרצון הזה להאמין במשהו לא מוחשי, הכללים שבדת, ההתנזרות מדברים מסוימים שהם בעצם "ההנהות" הגדולות של החיים.. אני יודע שאנשים כאן יחשבו שאני ממש אידיוט אם אני יגיד את זה, אבל אם מורידים את כל הכבוד שבדת, נשאר רק משחק עם כללים פשוטים.. של כבוד אני לא בא להגיד שכזאת היא הדת, ממש לא מה שאני כן רוצה להגיד זה שבימנו אנשים נורא תלותיים בגלל הדת, וזה מובן לי ומעציב אותי כאחד. ואחרי הכל אני אומר את זה בתור אדם מאמין, מאמין ביהדות אחרת, יהודת חדשה, לא יהודת של אנשים שמתיימרים לאפיין דת מסויימת בצורה כל-כך קיצונית. כי הדת, אחרי הכל, אמורה לעשות טוב לבנאדם, וזה פשוט מאוד לכבד אדם אחר - כי הוא בדיוק אדם כמוך. לא צריך להבדיל בין אנשים.. וכאן אלוהים לדעתי חטא ובגדול בהגדרה שלו לאנשים כ"יהודיה ו"נוצרים", "מוסלמים" ואחרים.. אני יודע שאני מביא פה דעה שלא תשמח כאן כמה אנשים שיקראו אותה, אבל אם כבר פתחו דיון על הנושא, בבקשה, תנסו להיות אובייקטיבים לנושא עצמו ולנסות להבין את הצד השני.