אלף בנות דתיות

TillsWIFE

New member
אלף בנות דתיות

אני אוהבת את השירים של עברי לידר, אני חושבת שהוא זמר מוכשר עם קול מדהים. אבל תמיד הציק לי קצת השיר אלף בנות דתיות. חשבתי שאולי מישהו מכם יוכל להסביר לי את המשמעות שמאחוריו. תודה [-:

booba 1

New member
../images/Emo13.gif

אני גם נורא מעריכה את עברי ולא ממש אהבתי את השיר הזה אבל אמרו לי.. ואולי אני טועה שהוא גם לא התלהב כל כך מהשיר הזה ושהוא שר אותו רק פעם אחת וזהו!

TillsWIFE

New member
אממפף../images/Emo122.gif

רק עכשיו שמתי לב שיש שרשור שאלות בקשר לעברי... מצטערת

אמ...

זה שיר שהוא כתב אחרי שאיזה רב אחד או משהו כה יצא נגד ההומאים... [ואם אני טועה אז לא משנה
]

TillsWIFE

New member
אז מה הקשר לבנות?

אגב, הוא מודע לעובדה שגם דתיים מעריצים אותו מן הסתם, נכון?

chen elharar

New member
"אל ואמונה כבר לא הולכים ביחד" דעה.

קודם כל, אני דווקא מאוד אוהב את השיר הזה. והאמת שבלי קשר בעקבות מה הוא בא, כאחד שמכיר את העולם הדתי די מקרוב יש בשיר הזה אמירה כל-כך נכונה על הדת, ולאו דווקא על היהדות, אלא על דת בכלל השיר הזה הביא לי מין תאוריה כזאת על אנשים ודת, לדעתי באיזה שהוא מקום הדת היא סוג של בידור שאנחנו האנשים פיתחנו לעצמנו וכנראה שעם הזמן שחלף אנשים לקחו את זה לצד היותר רציני של החיים.. הרצון הזה להאמין במשהו לא מוחשי, הכללים שבדת, ההתנזרות מדברים מסוימים שהם בעצם "ההנהות" הגדולות של החיים.. אני יודע שאנשים כאן יחשבו שאני ממש אידיוט אם אני יגיד את זה, אבל אם מורידים את כל הכבוד שבדת, נשאר רק משחק עם כללים פשוטים.. של כבוד אני לא בא להגיד שכזאת היא הדת, ממש לא מה שאני כן רוצה להגיד זה שבימנו אנשים נורא תלותיים בגלל הדת, וזה מובן לי ומעציב אותי כאחד. ואחרי הכל אני אומר את זה בתור אדם מאמין, מאמין ביהדות אחרת, יהודת חדשה, לא יהודת של אנשים שמתיימרים לאפיין דת מסויימת בצורה כל-כך קיצונית. כי הדת, אחרי הכל, אמורה לעשות טוב לבנאדם, וזה פשוט מאוד לכבד אדם אחר - כי הוא בדיוק אדם כמוך. לא צריך להבדיל בין אנשים.. וכאן אלוהים לדעתי חטא ובגדול בהגדרה שלו לאנשים כ"יהודיה ו"נוצרים", "מוסלמים" ואחרים.. אני יודע שאני מביא פה דעה שלא תשמח כאן כמה אנשים שיקראו אותה, אבל אם כבר פתחו דיון על הנושא, בבקשה, תנסו להיות אובייקטיבים לנושא עצמו ולנסות להבין את הצד השני.

nooooooa

New member
../images/Emo45.gif

לא יודעת מה בנוגע לאחרים אבל אני מזדהה עם מה שכתבת.

coral100

New member
יש לך טעות קטנה אבל גדולה...

קודם כל אלוהים לא חטא בזה שהוא הגדיר אנשים ל"נוצרים" , "יהודים" ו"מוסלמים" כי הוא בכלל לא הגדיר אותם, מי שהעשה את הפילוג הזה בין הדתות זה אנשים...!הם אלה שחטאו לא אלוהים..מי המציא בכלל את הדת הזאת נצרות? אנשים!וכנ"ל לגבי האיסלאם... אז לפני שאתה מאשים את אלוהים בדברים כאלה....תחשוב פעמיים!!!...

chen elharar

New member
אז גם את היהדות אנשים המציאו?

מה שהופך את העיניין ללא רלוונטי, כי אם מאחורי הכל עומדים אנשים, ולא איזשהו "אל" אז מה בעצם כל הסיפור? אגב, זה ממש לא נכון שאנשים הם אלו שהמציאו את ה"דת". הם כן שינו את הדת וחוקקו חוקים ומנהגים.. אפשר להגדי שהם לקחו "אחריות" על הדת, זה כן. ותעשי לי טובה, לא צריך להיות גאון, גם לא כזה בור בשביל לדעת שלפי היהדות עצמה, הנצרות היא אכן דת בפני עצמה והיא מוזכרת בתורה בברור, כך שאני ממש לא צריך להתאמץ ולהוכיח זאת. מספיק להזכיר את נושא משה, שקיבל את התורה, שלפי הסיפור אלוהים הלך אל כל עם ושאל אותו אם מעוניינם הם בדת, ואף עם לא לקח עליו את מה שהציאה אלוהים, ורק בני ישראל אמרו "נעשה ונשמע".. כבר אז אוזכרה הנצרות ועוד'

TillsWIFE

New member
אממ

ציטוט: "כי הדת, אחרי הכל, אמורה לעשות טוב לבנאדם, וזה פשוט מאוד לכבד אדם אחר - כי הוא בדיוק אדם כמוך." אם ככה, שיר כזה לא מפר את הכבוד עליו אתה מדבר? /-: ציטוט: "לא צריך להבדיל בין אנשים.. וכאן אלוהים לדעתי חטא ובגדול בהגדרה שלו לאנשים כ"יהודיה ו"נוצרים", "מוסלמים" ואחרים.." למרות שזה לא בדיוק קשור לשאלה שלי, אני כן אתייחס למה שאמרת אני לא חושבת שהוא עשה את זה, האנשים עצמם עשו את זה. הנוצרים התחילו לקרוא לעצמם כך, המוסמלמים התחילו לקרוא לעצמם מוסמלמים וכן הלאה, אלו הן הגדרות שבני אדם בחרו לעצמם בעקבות האמונה שלהם (אין לי מושג למה דווקא בשמות אלו) אבל הם עצמם היו הראשונים לקרוא לעצמם ככה.

chen elharar

New member
אל תסתתרי מאחורי המושג "הגדרה".

האלוהים שלך, הוא זה שכביכול אגדיר אותנו. בשביל אלוהים אנחנו יהודים הרבה לפני שאנחנו אנשים. אנשים פשוט בוחרים להאמין באיזשהו אל או אמונה כדי לשייך את עצמם לסוג מסויים של אנשים. אלוהים הוא זה שהגדיר את "סוג האנשים" שאנחנו.. זה שאנשים לוקחים את הדת ומאפיינים איתה סוג מסויים של אנשים - לפי ה"דת" אותם הם עיצבו, זה ממש לא אומר שאנחנו האנשים בחרנו להיוולד "יהודי" או "נצרי", את זה אלוהים החליט.

סלח לי אבל לדעתי אתה טועה..

אלוקים אוהב אותנו קודם כאנשים ואח"כ כיהודים. עובדה שבתנ"ך (אני לא זוכרת בדיוק את המקור) נאמר שכל מישהו שהוא לא יהודי* אבל עוזר ליהודים יזכה להגיע לעולם הבא. מכאן נובע שהקב"ה מעריך את אלה שאינם יהודים ולא שונא אותם כלל, שהרי זה ברור שהוא יעדיף אותנו כי אותנו הוא בחר להיות לו לעם. אחרי הכל, זה בדיוק כמו שהורים אוהבים את הילדים שלהם יותר מאשר ילדים אחרים. *בעבר לא היה דבר כזה יהודים אלא עברים. כמו שלא היו נוצרים או מוסלמים.. אלה דתות מאוחרות מאוד למקרא.

chen elharar

New member
ולגבי הכבוד..

אני רואה את השיר כנסיון להראות שכולנו אנשים, וממש לא משנה כאן הדת. הוא פשוט מתאר בצורה הכי פשוטה את העובדות הקימות ב"דת", ובנו האנשים בכלל.

driffted girl

New member
בשיא הפשטות

אני לא יודעת בעקבות מה השיר נכתב, אבל אם תשימי
למילים, את בעצם תראי שכל מה שהוא עושה זה להוציא את ה''אמת'' העירומה שהדתיים מתאמצים כל-כך להחביא... כאילו הוא מדבר על דרכי הסיפוק של הבנים/בנות שאם הדתיים- כל הרבנים וכו' חושבים שברגע שהם אוסרים בתכלית האיסור אז בזה זה מסתיים... בקיצור- שיר סקס על דתיים...הנה אמרתי את זה

כל המשמעות מאחורי

וכל הרעש שהשיר הזה עושה, זה פשוט כדי להגיד שכולנו אותו דבר. וזה מיועד לאנשים [ובשיר הזה, רבנים] שחושבים שהם יכולים להכתיב לכולם את דרך החיים שלהם רק כי הם רבנים וכביכול 'מקורבים לאלוהים', ולהעביר ביקורת על אנשים שמתנהגים אחרת מהם. הומואים, למשל. זה הכל.

נצלש ../images/Emo9.gif

מישו יודע אם נשארו כרטיסים להופעה בבארבי? איך אפשר להשיג כרטיסים? ואם בשעות האלו יש תחבורה ציבורית? ואם זאת הופעת פסנתר או משו מיוחד אחר ? תודה מראש

למעלה