"אלף בית" נוסף ליפנים?

GnomeBubble

New member
אני מסכים איתך שיש לשמור על הנימוס

אבל לא הייתי מגדיר את אביגדור שחן כ"אדם עם הישגים". הוא מנפנף בתואר הד"ר שלו, אבל בסופו של דבר המחקר שלו כל כך רופף וחסר ביסוס, עד שגם הדיוט מוחלט כמוני יכול למצוא דופי בכל פינה. אני לא אדבר כאן על המימד האנתרופולוגי-היסטורי - יש קשרים בין הדת והתרבות היפנית לזאת היהודית, אך באותה מידה אפשר למצוא קשר בין היפנים לשבט האפאצ'י סגולי האף - הד"ר הנכבד לא מציג הוכחות חותכות מספיק כדי להוכיח שאין זה קשר מקרי ותו לא. אבל בעוד בתחום שלו, היסטוריה, ד"ר שחן חוטא רק בהפרזה והתבססות על ראיות נסיבתיות ביותר, הרי שבתחום הבלשנות (ואטימולוגיה בפרט) הוא חוטא בזה שהוא משתמש בכלים שקבילים, אולי, בהיסטוריה, אבל בהחלט לא בתחום הבלשנות. אינני יודע מה הכשרתו של ד"ר שחן בבלשנות, אבל סביר להניח שהיא מסתכמת בשיעורי לשון בתיכון שגם מהם הוא הבריז. הוא מקשר מילה למילה לפי אוזנו או עיניו ולא לפי עקרונות פונולוגים ברורים. אם הקשר בין לטינית לגרמנית הוכח מעבר לכל ספק על ידי חוק גרים (ע"ע הנזל וגרטל, pater ו-father), הרי שכאן ד"ר שחן לוקח לעצמו חירות שלפיה היפנית יכולה להיות דומה לכל שפה. ואפילו לי, שאינני מומחה בבלשנות, הקישורים שלו צורמים מאוד. כל זה די דוחה אותה מלהתייחס אפילו בקורטוב רצינות לספר, שכותבו, דוקטור או לא דוקטור, השתמש בכלים שאינם אפילו פסבדו-מדעיים.

dawn462000

New member
הבעיה העיקרית עם הספר של שחן היא

שהוא כתוב בצורה איומה (אם קראת את הודעתי המקורית - כבר שם כתבתי כך וגם לגבי "כישוריו" כבלשן או ידיעותיו ביפנית). הנטיה שלנו היא לא להתייחס ברצינות לשום דבר שהוא כתב, אבל הגישה הזו היא בבחינת "לשפוך את התינוק עם המיים". יש נקודות מאוד מעניינות שהוא מתייחס אליהן - ורק משום שהוא לא ביסס אותן היטב זו לא סיבה לבטל אותן כליל. רק כדוגמא - מבנה בית המקדש מול מבנה מקדשי השינטו, לבוש בוהני השינטו (עם הסרטים בכנפות הבגד), ויש עוד. האם מוכר לך האתר Israelites Came To Ancient Japan ? (מצ"ב קישור) גם שם מועלים כמה דברים מעניינים. לצערי לא מצאתי (עדיין) מיהו אותו Arimasa Kubo בעל הדברים שבאתר ומה מידת מהימנותו... עדיין, כל הנושא מאוד מסקרן. אני מקווה שחוקר רציני ייקח על עצמו משימה זו ויחקור בצורה מקצוענית. הספר של שחן אגב, אינו טוען למעמד של מחקר. לגבי הישגיו - קטונתי, אין לי הכלים לקבוע אם הם ראויים או לא.

GnomeBubble

New member
אני מכיר את האתר

וזאת בדיוק אחת הסיבות שאני נוטה 'לשפוך את התינוק עם המים'. יש עוד אחרים שכתבו על הקשר האפשרי בין היפנים לשבטים האבודים עוד לפני שחן, ולמרות שהמחקרים שלהם עדיין מאוד נסיבתיים, הם כתבו הרבה פחות שטויות, ולכן עדיף למי שמתעניין בנושא לקרוא את המחקרים האלו במקום.

CountDust

New member
לדעתי את מקלה מאוד עם שחן

לא קראתי את הספר, אבל קראתי כבר כמה וכמה מאמרים וראיונות עם שחן. מזמן לא ניתקלתי ב"מחקר אקדמי" שמסקנותיו כל כך מופרכות, מגוחכות ומביכות. מזמן לא ניתקלתי ב"חוקר" שכל כך דבק בעקרון של "I made up my mind and don't confuse me with the facts". בושה.

למעלה