אלמנה מזה 5 שנים

מה על חברה טובה

חברה נאמנה איתה תוכלי לשבת בבית קפה לכוס קפה או לטיולים ככה עשו דודות שלי, כל אחת חיה לבד , לטיולים הן הולכות יחד או להצגות רכשו מנוי יחד , וככה יצאו לראות הצגות יחד את צודקת לפחות 40 שנה עטפה אותך אהבה , אולי לכן את מבקשת אהבה עוטפת אבל כיום פחות משקיעים בקשרים חברתיים אולי תוכלי להצטרף לאתר הכירות של דתיים שם תצמאי אנשים שקרובים לאמונתך שגם הם לא יכולים לגור יחד ללא נישואים , ואני מאמינה שמשם תמצאי בן זוג שמתאים לך בן זוג שלא שומר מצוות בטח לא מתאים לך כי את מעדיה "אני דתיה " ואני יודעת שיש אתר שמיועד לשומרי מצוות , אחת מהמשפחה הציעה לי להרשם לשם אבל אני ויתרתי , העדפתי להשאר לבד , ככה שקט לי יותר בנשמה

יקירתי

השקפת העולם שלנו שונה . אני חיה את היום כאילו הוא יומי האחרון אבל מתכננת את עתידי כאילו לפני עוד 100 שנות חיים .יחד עם זאת כסף לא ימנע ממני לחזור לחיות באהבה .

נכון את צודקת

אשמח לראות אותך הרבה יותר פעילה בפורום ואני מתרשמת שיש לך יכולת לענות לשאלה שנשאלה תקופה קצרה לא כתבתי ורק קראתי אתם , אבל שראיתי ששאלות נשארות ללא מענה חזרתי לכתוב ואם היו עוד כמוך שהיו כותבות ועונות להודעה הראשונה , אני מבטיחה לך שאני לא הייתי כותבת מאמינה שיש צורך בפורום כזה בתפוז , ולא רוצה שהוא יסגר כמו שאר פורמי התמיכה שנסגרו אז נכון שיש דברים שלצערי לא עברתי , אבל חוויתי זוגיות שנמשכה 10 שנים , אותה עזבתי כדי לטפל באמי שהתאלמנה הידע שלי מה עובר על אשה שמאבדת את בעלה , נובע מהלווי שלי של אמי שהתאלמנה אחרי 40 שנות נישואין וראיתי שהחברות עם נשים בגילה עשו לה טוב ,אמי התאלמנה בגיל מבוגר יחסית ותודה לאל היא היתה עטופה בחברתי , אני הבת הבכורה , ובחברת נשים במתנ"ס וגם במועדון הקשישים אבל אמי לא היתה מוכנה לשמוע על קשר זוגי אחר , וכך גם אחותה שהתאלמנה בגיל 35 ,היא כיום בת 80 עסוקה בגידול ילדיה ונכדיה ואת הנינים שנולדו עם הזמן הכל תלוי באשה וכל אחת היא עולם ומלואו , דודתי שהתחתנה צעירה מאד בחרה שלא להכיר גבר נוסף , התחתנה בת15 וקצת עם גבר שכבר היה רופא בקהילה לי היא אמרה שיהיה לה בעל אחד היא אם ל7 ילדים זה לא פשוט להכניס גבר אחר לחייה , לכן בחרה להשאר לבד ואכן הילדים לצידה עוטפים אותה , אבל את צודקת , אין מי שמגיש לה כוס מים בלילה , היא מביאה כוס מים לשידה לפני שהיא נכנסת למיטה בלילה , היא עצמאית כל חייה ,את הפליפינית שלחה חזרה לארצה ,היא נפלה וכל היד עם פלטינות, 3 שנים היא היתה עמה וברגע שהיד הסתדרה, היא שלחה אותה חזרה לארצה חברות הן לא תחליף לזוגיות וחלוקת חיים יחד , אבל היא מנעימה את החיים שאת לבד ,אבל עדיף להיות לבד מאשר בזוגיות לא טובה , ,ועם זה מסכימות איתי כל הנשים כמוני שחיות לבד כיום יש הרבה חד הוריות שמגדלות את הילדים שלהן לבד . לא משנה איך הגיע המצב לחד הוריות שלהן אם זה אובדן בן הזוג או גירושין שזה שני דברים מאד שונים , אבל התוצאה שהיא חיה לבד

גלין2

New member
אני מקבלת ברצון

כל תגובה שנאמרת פה ולא משנה לי שלך אין נסיון אישי. בעיקר מה שאני צריכה זה אפשרות לדבר על מה שמעיק עלי וכל מי שעונה לי תבורך. בקשר לחברות אני מוקפת בזוגות של חברים שהיו גם חברינו הטובים בעבר, בזכותם חיי קיבלו תוכן חדש ומעניין. הם מזמינים אותי ליציאות לבלויים ואפילו לנסיעות לחו"ל כיף לי איתם. אבל מכיון שאני לא מאלה שבקלות שופכות את הלב , אני נמנעת מלשתף אותם בבעיות המאד אישיות שלי וכן את ילדי, זאת אני ולכן עלי לחפש ערוצים שונים לדבר למשל כמו באתר הזה. החיים שלי עכשיו באמת מלאים בדברים שתמיד אהבתי כמו טיולים ואומנות שלא עשיתי אותם מקודם כי לא רציתי ללכת בלעדיו והוא היה נכה ולא היה מסוגל ואז קיבלתי את הכל באהבה ולא היה חסר לי דבר. אני בוודאי נכנסת לאתר הכרויות של דתיים ויצאתי להרבה מאד פגישות , לא אכפת לי לצאת גם אם אני יודעת שלא יצא מזה כלום כי אני נהנית לצאת בזכות עצמי ולא עם חברים שמזמינים. פירמידת הגברים בסביבות גיל 70 צרה מאד ולפי דעתי אלה ששווים באמת נחטפים לפני שהם מגיעים לאתרי השידוכים. אך אני עדיין ממשיכה לחפש ומקווה לטוב. ברוך המשיב גבול אלמנה!

גלין2

New member
כל הכבוד לך

מאז שהתאלמנתי לא התאהבתי באף אחד ונפגשתי עם הרבה, ועוד לא דנו בכלל בצד בכלכלי, כך שלא הייתי צריכה לשקול אהבה נגד כסף, עליתי על הנושא הזה כיון שגבר שאיתו דיברתי בטלפון לא היה מוכן אפילו להיפגש איתי כששמע שאני חיה מקצבה של ביטוח לאומי.לפי דבריו היתה לו אהבה גדולה שהתפרקה בגלל שבת זוגו פחדה שהביטוח ייקח ממנה את קיצבתה. והוא פשוט היה בטראומה שמא יקרה לו עוד פעם מקרה כזה. אני מאחלת לך שאכן תמצאי אהבה כזאת שתוכל לגבור על כל הקשיים.

גלין2

New member
אלמנה מזה 5 שנים

זה שכבר עברו 5 שנים מאז שבעלי נפטר , אני עוד יכולה לתפוש , אבל העובדה ששרדתי עד היום היא בלתי נתפשת. בזמנו נכנסתי לאתר ושפכתי את כל מר ליבי כי לא היה לי עם מי לדבר ולא רציתי להעמיס על ילדי שגם להם היה קשה. הייתי בטוחה שתוך שנה אפגוש מישהו שיבין מה שאני מרגישה ושנוכל שנינו למלא את החלל שנוצר בליבינו. והנה אני שוב פה ובאותו מצב משפחתי ומרגישה מחורפנת לגמרי . ולא שלא ניסיתי והשקעתי יצאתי לעשרות פגישות עיוורות וחרשות וצולעות אך המיוחל בושש להגיע. ופה אני רוצה להעלות בעיה שיכול להיות שכבר דנתם בה במשך השנים ואולי מצאתם פיתרון. מכיון שמקור פרנסתי היא הפנסיה של בעלי הובהר לי שאם אנשא שנית אפסיד את הפנסיה הזאת והיה אם אתגרש או אתאלמן אשאר בלי פרנסה כי לחיות על הקיצבה שהביטוח לאומי נותן זה בדיוק לא לחיות ולא למות. עד שכבר פגשתי מישהו מתאים הוא מיד אמר לי בטלפון שהוא היה עצמאי ושאם משהו ישתבש אני אפסיד בגדול. מה דעתכם? מה שכן קרה בינתיים זה שראיתי שיש חיים אחרי המוות ושאני מסוגלת לחיות חיים כמעט מלאים גם לבד, ורק מידי פעם כשאני רואה זוג מחובק אני חשה צביטה בלב ודמעה מתגנבת לזווית העין. שנשמע בשורות טובות!

מזמינה אותך להמשיך לכתוב

אני פה לקרוא ולענות לכל הכותבים , אשמח אם תמשיכי לכתוה בפורום שלנו כי הוא נועד לך ולכל האלמנים והאלמנות , מבטיחה לענות לכל מה שתכתבי שולחת לך חיבוק ענקי של הבנה , וים של כוחות לא להשבר בתהליך המפגשים אני לא דתיה , אבל לא נוסעת בשבת לכן אני לבד בשבתות ובחגים ולא נוסעת להתארח ואני יודעת שהאמונה נותנת כוחות נפשיים , הבורא קשוב לאלמנות ולאלמנים וליתומים ויתומות אני נפגשת עם האנשים על המסך, ובאמצע השבוע מדברת עם החברים חופשי אבל שבת המלכה ואני חוגגים את ערב השבת ליד שולחן ערוך ואני לא מרגישה לבד

מבינה אותך מאד

זה שהזוגיות שלך נקטעה בצורה כואבת , לא בקשת ולא הזמנת את זה ולכן זה כואב יותר אבל חושבת שתלמדי מאלמנות צה"ל שלמדו לחיות עם חבר לחיים או ידוע בציבור כי התחייבות רשמית רק תגרום לך איבוד ההכנסות שלך , אז מה רע בחבר ולחלוק חיים ואת יודעת שאת יכולה לחיות לבד , לבנות לך ידידות לא מחייבת ולא רשמית , ככה לא תהיי לבד אבל גם לא תצאי מהמצב הזה של להקרא "אלמנתו" כך שהפנסיה תוכל לפרנס אותך הלאה תהני מכל מפגש , תצטרפי לחבורה של בני גילך שהם פנויים , גרושים לא רוצים שוב להתחתן אבל ישמחו לחברה נחמדה לצחוק ולתחוק עמה שכל אחד חי בפינה שלו , כך תוכלי להנות משני העולמות או שתמצאי אלמן כמוך שישמח לחלוק איתך את ההתמודדות עם הלבד שלכם , לבנות חברות לחיים שולחת לך ים של כוחות להמשיך הלאה , לא לותר החיים יפים , לנסוע לטייל עם חברה פנויה כמוך אל תחפשי את המיועד חפשי את החבר , זה שנחמד לך בחברה שלו

יקירתי ..חיים פעם אחת

ואין שידור חוזר ...אז עשי את חייך הכי יפים שאפשר. איני יודעת איזה פנסיה יש לך אבל לרב פנסיה היא זכות עליה שלם המנוח ואין קשר בינה לבין נישואייך ..קצבת שאירים הניתנת ע"י ביטוח לאומי מופסקת באם את נשאת ואת מקבלת מענק נשואים בסך 36 חודשי תשלום הקצבה .מענק זה ניתן בשני תשלומים האחד בסמוך לנשואים והשני כעבור שנתיים בתקווה שתשארי נשואה .חברתי שבמהלך השנתיים התגרשה ,ממשיכה לקבל קצבת שאירים. אבל האם החשש הכלכלי ימנע ממך חיים מאושרים ובאהבה ? מי מבטיח לנו חיי נצח ? החיים למדו אותי להנות ממה שיש ולנצל את מה שיש הכי טוב עבורי . כסף לא ישבש תוכניותי.

גלין2

New member
השבתי לך היום

כתבי לי אם קבלת כי אני לא הכי יודעת ומבינה את כל הסודות של המחשב ולפעמים הוא לא כל כך ידידותי אלי

giselen

New member
תרגיש טוב

היי,אני מאוד מבינה אותך.אני אלמנה 10 שנים.גם אני מואשת,תיהיה חזקה,יש דרך לא להפסיד את ביטוח לאומי,אם את אלמנה צהל,אז לא מפסידים,תבררי,בהצלחה,רציתי מאוד להמשיך להכתב אבל לי אין כוחות,ניגמרו,בשורות טובות,גיזל

גלין2

New member
להיות אלמנת צה"ל

לצערי ואולי לשמחתי אינני אלמנת צה"ל כי בוודאי המשמעות היא להיות אלמנה בגיל די צעיר עם ילדים קטנים . תודה לאל שילדי היו כבר בוגרים כשבעלי ניפטר. עד כמה שאני יודעת אין דרך לא להפסיד את הקצבה . יש אפשרות להינשא (למי שזה חשוב) אצל רב באופן פרטי ולא להירשם בשום משרד של המדינה . מבחינה דתית זה תופס אבל הילכו עלי אימים שהביטוח שולח מרגלים ואם תופשים אותי אפילו בתור ידועה בציבור עלי להחזיר את כל הכסף שקבלתי במרמה. למה זה מרגיז אותי? אני לא עבדתי מחוץ לבית מספיק שנים כדי שאוכל לקבל פנסיה משל עצמי ומה שיש לי היום היא הקצבה של הביטוח . אני חושבת שהביטוח צריך להתחשב גם במקרים כאלה ולכל הפחות להחזיר לי את הקיצבה אם אין לי אחרת מפרק ב'. אני מקווה שכבר נחת ושיש לך כוח לקרוא .

אל תשלכנו לעת זקנה

יש מצבים שבהם הביטוח הלאומי קבע חוקים שמקבעים מצבים ומונעים קיום בכבוד מאנשים ונשים והערך שלהקצבאות לא מאפשר חיים קלים אלא חיים בדוחק , וכדי לקבל את הקצבה הוא מקבע מצבים כגון אלמנות הוא לא מעודד אנשים ונשים לשקם את חייהם כי אז הם/הן נשארים ללא פרנסה מינימלית ואת לא בת 18 שיש לך הכוחות לצאת לעבוד לפרנסתך , מה גש שיש גלאים שקשה למצוא עבודה בישראל פעם הינו מדינה סוציאלית , היום אנחנו מעודדים אנשים להשארבמצב דפוק ולא לנסות לעבוד חלקית כי אז הם מאבדים את הקצבה הקטנה שמבטיחה להם קיום מינימלי ולא להזרק לרחוב

גלין2

New member
אלמנות צה"ל

ובעיקר שולי מועלם אם איני טועה נלחמו במשך שנים נגד הביטוח הלאומי לעגן את זכויותיהם גם באם הן מתחתנות בפעם השניה הן טענו,וזה גם חל עלי ועל שכמותי , שהחוק של הביטוח מכריח אותנו לרמות ולנקוט בכל מיני טריקים כדי שלא נפסיד את הקצבה בסופו של דבר הצדק ניצח והיום הן יכולות להינשא בלי בעיה . עוד לא קמה אלמנה אחרת לטעון בעד זכויותיה ואולי גם זה יגיע.

למעלה