אלמנה טרייה.....

אלמנה טרייה.....

שלום לכולם, אני פשוט רוצה לשתף- לפני כשבועיים איבדתי את בעלי למחלה קשה. אני בת 28 ויש לנו ילד בן 10 חודשים. איבדתי את הרגליים וידיים שלי, את החיים שלי, את אהבת חיי ועכשיו מצופה ממני לקום, לנקות את האבק בבגדים ולהמשיך הלאה... ברור לי שהילד שלנו, המתנה הענקית שבעלי הותיר לי, לא נותן לי ברירה אחרת. חיוך אחד ממנו ואני נמסה.. אבל בא לי פשוט להעלם... בגיל 21 איבדתי את אבי לסרטן. בגיל 28 את בעלי למחלת ריאות קשה. אני מרגישה שהגורל כבר לא יכול להתאכזר אלי יותר מזה.... כל כך קשה, בחיים גם לא שמעתי על אלמנים צעירים- אולי אלמנות צה"ל, אבל הן ניראות לי קבוצה קטנה המקבלת גם תמיכה גדולה מרגיש כל כך לבד, ירדן.

אתי161

New member
אני רוצה לתת לך חיבוק חזק 1

אין הרבה מילים, שאוכל לומר לך.....ה-לבד הוא הכי נורא שיכול להיות אני מקוווה שילדכם ייתן לך כוחות להמשיך, הוא זקוק לך והוא נחמתך. אני הרבה יותר מבוגרת ממך, אבל אני לרשותך אם את רוצה ליצור קשר ולדבר, כתבי לי מסר אישי ואתן לך את הפרטים. מחבקת אותך, אתי

קבלי ../images/Emo24.gif ןפרח ../images/Emo141.gif

אין לי מילות נחמה כי אין נחמה - אבל אין ברירה אלא להמשיך הנה אני שוב ממחזרת דברים שכבר אמרתי פה ובכל זאת ........ הדרך היחידה לעבור את זה בשלום היא ההבנה וההשלמה !!! זה כואב .. זה חותך .. מכווץ,, מפיל... מהמם... משתק... ואין תרופת פלא . זה מלווה את חיינו ... כל שנשאר זה לכאוב את הכאב של האובדן. כך מתגברים וממשיכים הלאה. זו הרגשה איומה ונוראה, מרגישים אותה, וממשיכים הלאה. מרגישים ומתמודדים. אצלי זו היתה נפילה לצורך קימה. תסתייעי במה שטוב לך יש שעוזר להם ללכת לקבוצת תמיכה ויש המסתפקים בחיבוק החם של המשפחה כדאי להזכיר לעצמך, שאת בתקופה נוראית. יש לה התחלה ויש לה סוף. הוא לא ברור, לא חד, לא ידוע - אך קיים , ואת מתקרבת אליו ככל שהזמן עובר. זה יכול לקחת חודשים ויותר.כל אחד בקצב שלו, ויחד עם זאת חיבים להתבונן ולראות שיש מעבר בעולם .. בינתיים צאי הקיפי עצמך בחברה גם אם תחושי בודדה .. שולחת לך חיבוק כח טלי .

יש בפורום אלמנות צעירות כמוך

תרשי לי לחבק אותך בהבנה ולנסות לחזק אותך קמעה עוד מעט יבואו החברה שעברו את מה שאת עוברת ויענו לך מהנסיון שלהם את עדיין צעירה ואני מבינה את הכאב שאת כותבת עליו , זה מאד לא קל להמשיך אבל מקוה שתסכימי איתי שהבן שאת נתנת לו חיים בקרבך זקוק לך עכשיו ולו רק בשבילו את האמא שלו , שהוא קורא לך אמא , את מקבלת כוחות ואת קמה לענות לו מאמינה שלאט לאט את תתחילי לחזור לחיים , קחי את הזמן שלך , והעיקר שתהיי שלמה עם עצמך עכשיו הזמן שלך להבמשיך בקצב שלך , את והבן שלך לחזור לתפקד כמשפחה אל תתבישי להעזר במשפחה ובאמך , הם אוהים אותך , הם שם עבורך פה ירבלו אותך כמו שאת ללא שיפוט אל תשכחי הם היו במצב כמוך הם יבואו ויגיבו להודעה שלך , יתנו לך תמיכה מהנסיון שלהם

ירדן..משתתפת בצערך

התמודדות לא פשוטה ואחרי מחלה קשה ארורה.המראות והסבל של בעלך כל הזמן מול העיניים .אחכ' מתחילה ההתמודדות שלך עם עצמך וילדך. אם יש לך אפשרות לבקש שיחות עם עוס' דרך קופת חולים [בזמנו סירבתי להצעת הרופא לעו'ס.כי לא עיכלתי כמה אזדקק לשיחות לעיבוד הכאב והאובדן. מאחלת לך שתהיי חזקה למען תינוקך ולמען עצמך.מקווה שהסביבה המשפחתית שלך תומכת. תהיי חזקה.

yamkachol

New member
../images/Emo201.gif משתתף בצערך.

הרגשתך כל כך מובנת לנו. הרגשתך כל כך מוכרת לנו. האובדן של אדם אהוב הינה מכה כואבת, נוראה ואיומה. כל מה שנותר לנו, הוא להתמודד. לא יודעים איך, משום שאף פעם לא היינו במצב כזה - ולא למדו אותנו. כך שאנו עושים מה שנראה לנו הכי מתאים - כדי להקל על סבלנו. משמעות הדבר שבמקום שנרגיש נורא ואיום - מרגישים קצת פחות. זו תקופה, שכל אדם עובר אותה בדרכו האישית, הפרטית - המתאימה רק לו. יתכן וישמע על איזה רעיון וזה יתאים לו, ויתכן שלא. זו תקופה שנמשכת כשנה (כל אדם לפי מה שמתאים לו). השנים אח"כ, בד"כ, בהדרגתיות נעשות קצת יותר קלות. השינוי הוא בעוצמת הכאב, ובתדירות שלו. השנה הראשונה, היא הכי קשה ונוראה - משום שעוצמת הכאב הקורע, מאוד ממושכת. יתכן ובמהלך השנה, מתחילים להופעי "רגעים של ההקלות" למשך זמן קצר. כשהייתי במצבך, בקופה הראשונה של ההלם, הבלבלול והרגשת חוסר שליטה - לאחר שאשתי ז"ל התאבדה, ונשארנו, חמשת ילדי ואנוכי - בכאב האיום והנורא הזה, באחת הפעמים ששכבתי וכאבתי, עלתה לפתע במוחי המחשבה, "מה יהיה עם לאחד מילדים (חס ושלום) יתגלה סרטן?", מה יהיה עם לאחד מילדי יכרתו יד או רגל עקב תאונה?" - כתוצאה מהשאלות הללו, הבנתי שיש דברים בחיינו שאין לנו שליטה עליהם. יש דברים בחיינו, שאיננו יכולים למנוע. (גם כשנזהרים). לכן, אמרתי לעצמי - דיי עם המחשבות הללו. אמרתי לעצמי - טוב, לאחר שחשבתי את המחשבות הנוראיות הללו - אז מצבי כעת יותר טוב. המסקנה שלי מאז -שתמיד יכול להיות יותר גרוע. עכשיו איום ונורא - יחסית לקודם, אך איני יודע מה ילד יום, ואיני יודע "מה מחכה לי בסיבוב". לכן, כל מה שנותר לי הוא להתמודד בכאב הכי טוב שיכול, כדי שאתפקד הכי טוב למען ילדי. ילדכם איבד את אביו. ילדכם נהנה מאהבתך אליו, דאגתך לו ומהשהיה במחציתך - ומאהבתו אליך. הוא צריך אותך חזקה (אפילו שאת עושה זאת "למראית עיין" באותו זמן שאת איתו) - כדי שהוא יהיה חזק ויתמודד. אם את נופלת, גם ילדכם יפול. את תמצאי לך את הזמנים שאינך איתו, שתוכלי לנוח ולכאוב. כמובן שלא מדובר על כך שלא תיהיה עצובה, שלא תבכי - ותסבירי לו שאת עצובה שאבא מת. (נושא אחר זה איך להסביר- מה להסביר לילד בגיל הזה). אם יש לך חברה, או בן/בת משפחה, שיכולים להיות איתך - הדבר יכול להקל עליך. תחפשי אם מתאים לך לעשות פעילות שבעבר אהבת - אולי עכשיו היא תוכל להקל עליך. מצרף לך כאן קובץ, של סריקה של הצד האחורי של הספר "בוחרים להרגיש טוב" של ד"ר דיויד ד. ברנס. לי הוא עזר. מצאתי שם כמה עצות שעזרו לי מאוד באותה תקופה, ובכלל. אחרי כשנה וחצי הלכתי לסדנא של "אנשים שאבדו את בני / בנות זוגם". כשהגעתי לשם - ראיתי הכל שחור. היה לי רע מאוד. כעבור כחצי שנה, כשהסדנא הייתה לקראת סיום, פתאום ראיתי כמה הוקל לי. כמה אני מרגיש טוב. כמה הכל נראה ורוד. פתאום החיים הוארו לי. הרגשתי שיכול. הרגשתי שהחיים לפני. אחרי כחמש שנים הלכתי לסדנא של "בני זוג של אנשים שהתאבדו", סדנא שעזרה לי מאוד להתמודד עם הכאב של ההתאבדות של אהובתי, אם ילדינו כל אחד מפלס לו את דרכו בים הסוער, בדרכו המתאימה לו. כדאי לזכור, שאת בתקופה מאוד קשה, אך יש לה התחלה ויש לה סוף. (יחסי - כלומר, אח"כ פחות קשה. זה פחות איום ונורא. ההפוגות בהרגשות הקשים הללו, נמשכים יותר ויותר זמן. יש פרקי זמן יותר ארוכים בין ה"בום" של הנפילה שלא יודעים "מאיפה זה בא לנו - ומתי ילך לנו...". החיים הם גלגל, פעם אנו למטה , ופעם אנו למעלה. כשאני למעלה, אני נהנה, ומזכיר לעצמי, שאח"כ אהיה למטה. אח"כ כשאני למטה, אני מזכיר לי שאח"כ אהיה למעלה. לי זה עוזר. ההבנה, הידע נותנים לי שליטה. נותנים לי בטחון, וודאות, בכל המצב שגורם לי להרגיש חסר אונים, חסר שליטה על חיי. לבנו איתך. חגי

דוביבר

New member
לבחור - כל יום מחדש - לא להיעלם

ירדן יקרה, זמן רק לא פקדתי אכסניה כאובה ויקרה זו, והנה אני נופל הישר על זעקת הכאב שלך, אל המאבק שלך במי שאני מכנה "מפלצת היגון". ושב לחשוב ולשתף בהסתכלות שלי על מאבק נוראי זה.
אזהרה נחוצה: כדרכי, אולי אני מאריך יתר עד המידה ומרבה במלל. חופר בלשון ילדיי, אך זו דרכי להציע עמדה שיכולה להקל אולי, ולו במעט, את הבחירה בחיים – לצד הייגון הגדול. אותה מפלצת נבזית חיה בתחתיתה של תהום אפלה שבתחתיתה מאגר דלוח של מי ייאוש דלוחים ובוציים. אותה מפלצת מנוולה מריחה את ריח השכול והאובדן ממרחק, עוד בטרם יצאו מן הכוח אל הפועל ומתבייתת על קורבנותיה העתידיים. כל רצונה למשוך, בדרכי עורמה ומרמה, כוחנות ושררה, את הבאים בטווח כוחה, אל תחתיתה של תהום הייאוש וחוסר התקווה ולקבעם שם – עד כלות, עד דיראון, עד תום תכלית טעם חייהם. עד שיבזו בחייהם את זכרו/ה של יקירם/יקירתם שאיננו/ה. כך היא גדלה ואוגרת כוחות. לא ארחיב על הדרכים הרבות בהן עושה המפלצת המטונפת את מעשה הנבלה שלה. גם לא על הדרכים המגוונות להשיב לה ולעמוד מולה ומול מזימותיה – ברוב ימות השנה, ואפילו בחלקם. זהו מאבק יומיומי שנקודת המוצא שלו במילה – בחירה. את כותבת על מה ש"מצופה ממך" את כותבת על חוסר הברירה או הברירה היחידה, על הרצונות שלך (?) (להיעלם הוא אחד משורה של רצונות שהמפלצת משרה בנו ומשלה אותנו שזהו רצון שבה מתוך תוכנו ולא מקרביה המתועבים), על אכזריות הגורל, על הקושי ועל תחושת ה"לבד". ואילו אני רוצה להציע לך – הניחי בצד את מה ש"מצופה ממך", לכאורה (מי מצפה ? מנין לך שזה אכן מה שהוא/היא/הם מצפים ובעיקר מה התוקף והסמכות שלהם להטיל עליך את הציפיות שלהם ?). יאיר לפיד כתב באחד הטקסטים המשמעותיים שלו על שכול על כך ש"אתה ההוא שאם אתה צוחק, אומרים שהתגברת. אם אתה עסוק, אומרים שהתבגרת. אם אתה נוסע ליותר משבועיים אומרים שברחת". לא משנה באיזה נתיב תבחרי – למצפים יהיו הנחות ודעה וציפיות חדשות. לא לחינם ניתנה לבני ובנות האדם אינטואציה נשית (כן, גם לגברים, רק שאנו ממעטים להקשיב לה...). הקשיבי לליבך. הוא יודע מה טוב בשבילך ובשביל בנך יותר מכל המצפים והמצפות. העיפי לכל הרוחות את ה"אין ברירה". יש ברירה. ברירה שאת בחרת לא ללכת בנתיב שלה. נכון, אפשר לבחור להניח למפלצת הייגון לגרור אותנו לתחתית התהום. ל שקוע בחמימותם של מי הייאוש הדולחים, לא לראות את מה שיש מחוץ לתהום. אפילו להכחיש קיומו של עולם מחוץ לתהום – מרגע שיקירינו/יקירתינו איננה/ו. אפשר לעשות זאת ויש הבוחרים בכך. אולם בעצם העובדה שכתבת ש"בא לי פשוט להעלם...", אך בחרת בכתיבתך שלא להיעלם ודווקא להיות נוכחת – למרות הקושי, למרות תחושת הלבד ואכזריות הגורל, מלמדת, לפחות אותי – שאת שייכת לקבוצה של אילו שבוחרים להיאבק במפלצת היגון. מאבק שיש בו הפסדים רבים, אך לעולם אין בו תבוסה. כל עוד בוחרים בו. חברי הטייסים, מהם אין לי ולו אחד, סיפרו לי על מצב הקרוי "ורטיגו". מצב בו חושי הטייס אומרים לו כי האדמה ממוקמת בכיוון מעלה ואילו השמים – בכיוון מטה. מכשירי הטיסה והניווט מעידים על ההיפך. הטייס לומד לזהות מצב זה – ולפעול בניגוד לכל מה שחושיו אומרים לו ולטוס הישר אל עבר מה שהוא חושב שהוא האדמה – ולמעשה מותו הבטוח – אל עבר מה שמכשירי הטיסה מעידים כי הוא הנתיב הנכון. כך גם אנו – כל נימי נפשינו אומרים לנו להיכנע למפלצת שבתחתית התהום ולשקוע בייאוש ובחוסר התקווה של ה"בא לי להיעלם", אך אנו בוחרים ומחליטים – בכל יום מחדש – לקום, לעשות ואפילו לחייך מעט, לצחוק, ליהנות ולהתמוגג – מבלי להשתחרר לעולם מעננת הגעגוע והחסר, אך מבלי שתשתלט ותהפוך להיות חזות הכל. דובי

דבריך מאוד מחזקים

החיים רצופים התמודדויות בכל מיני תחומים. גם כשמתגברים על האובדן וממשיכים הלאה .מטבע הדברים יהיו התמודדויות אחרות חלקן קשורות לאובדן.חלקן כתוצאה. תמיד נצטרך לבחור ולהחליט כל יום מחדש. תודה

דובי התגעגעתי לכתיבה שלך

אתה מטיב לכתוב ולהסביר אולי בעיני אחרים אתה חפרן אבל אני קוראת אותך ואתה מסביר היטב את דרך ההתמודדות שלך רשמתי לפני את התגובה שלך ואוכל להשתמש בה לשרשראות חדשות ששואלות איך אפשר להתמודד הלאה תודה דובי

למעלה