אלמנה טריה

li 3 האחת

New member
ערב טוב לימורי..

אכן מצטרפת לשאר חברי המלומדים ואומרת במצב הזה אין הוקוס פוקוס יש שלבים וחייבים לעבור אותם.. מזדהה איתך מאוד גם בעלי נפטר מסרטן לאחר שנה קשה של סבל(אומנם סבל מהמחלה 8 שנים)אבל השנה האחרונה היתה הדרמטית מכל.וגם אני כמוך חשבתי שהכל שחור ואין מנוס רק להיות לידו ירגיע אותי ויתן לי שקט..והיו ימים קשים קשים מאוד שבהם פשוט שקעתי ולא רציתי כלום.גם 3 ילדי המדהימים לא ענינו אותי רציתי רק לישון ולהיות לידו...לקח לי 11 חודש להפנים שאילו כנראה אלוהים לא רוצה שאגיע.ואותו להחזיר אין מצב..היו בכיות,צעקות,קריאות לשמים וכלום..ואז במדבר השומם (את יכולה לדפדף בדפים לאחור ולקרוא מה שכתבתי על המדבר)שאני צועקת לאלוהים בלי סוף הבנתי שאני חייבת לקום ולהמשיך למען ילדי..שאחת עוד מעט צריך לחתן.והבן הקטן שצריך לחגוג בר-מצווה ואלוהים יודע איך???? אבל חייב להמשיך הלאה..והיום ממש לפני כמה שעות חזרנו מבית העלמין מהאזכרה של ה-12 חודש שהיתה קצרה ומהירה בגלל המצב(נמצאת בקו ואסורה התקהלות)אני קצת יותר חזקה ולמה רק קצת בגלל שבדרך דואגים להפיל עליך עוד ועוד צרות ועושה רושם שמשהוא מלמעלה לא ממש מעונין שארים את הראש ואומר אני חזקה אני יכולה להשתקם..אבל כן אני חזקה ואני אתרומם לאט לאט אבל בטוח... תני לזמן לעשות את שלו הכאב אומנם לא מרפה אבל החיים חזקים מאיתנו.לשכוח בחיים לא נוכל כי בכל צעד ושעל הוא נמצא כל הזמן בלב ומול העינים...אז באמת שולחת לך מפה חיבוק חם ואמיץ..מתפללת בשבילך להמון כוחות נפש..ותהיי חזקה למען ילדתך..ואם צריכה עזרה או הכוונה אני פה בשבילך.. בהמון חוזק וכוח מהדרום המופגז.. ~לי

לימורי43

New member
תשובה ללי היקרה

וואו. השארת אותי בלי מילים. רק 12 חודשים עברו ואת כבר על הרגליים. כנראה שבאמת החיים חזקים מאיתנו. אני כ"כ שמחה שהעזתי להיכנס לכאן, לפורום, ולהסתכל לכאב בעיניים. חשבתי שאני מטורפת, שאני לא יודעת להרפות מהכאב. שזה לא נורמלי שכל דבר מזכיר לי אותו וגורם לי לבכי היסטרי. מה אומר לך? חוץ מתודה ענקית על ששיתפת אותי (כמה שעות אחרי שחזרת מבית העלמין), ועל הרצון שלך לעזור , מה עוד אני יכולה לומר לך? אני חושבת שאת אשה מדהימה ואיזה מזל יש לילדים שלך שיש להם אותך! תחזיקי מעמד ואם תרצי סופ"ש בתל-אביב, אני פה בשבילך! לימורי

לושי88

New member
צילה יקרה

גם אני מצטרפת ללימור. שה" ישמור אותך ואת בנייך,שהגדול ישוב בשלום בריא ושלם ואיתו כל חיליינו.

לימורי43

New member
שאלה לצילה בוקי

צילה, הכל בסדר? שמעת מהחייל שלך? יש משהו שאני יכולה לעזור לך ? אשמח להיות מועילה במשהו ולא לשקוע בעצב שלי כל היום... בבקשה תכתבי לי אם יש משהו שאני יכולה לעשות למענך. שתינו איבדנו בעל רק לפני 3 שבועות, ושתינו אמהות לילדים בגיל העשרה... לימורי

תשובה ללימורי 43

אמש קבלתי מהפקידה הפלוגתית ד"ש מהבן, זה הקל במקצת מהדאגה הנוראית. איך את מתמודדת? איך ממשיכים מכאן? אני מוקפת במשפחה מדהימה שלא מניחה לי לרגע, גם המקום שאני מתגוררת תומך ומסייע, לכל החגיגה הזו, חסר לי את אישי היקר שאהבתי אותו אהבת נפש, שנשא אותי על כפיים, שהערצתי . השבוע זה "השלושים" ויש לי תחושה שלאחר השלושים הכל יחזור למצב הרגיל ובעלי היקר יחזור. זה נורמלי? אני סתם מפנטזת? אני לא מעקלת את האובדן, אני מצפה שיכנס כל רגע ושנמשיך בשגרה הנפלאה והפסטורלית שנמשכה שנים רבות כ"כ, ושנקטעה בלי שום התרעה , בין רגע. אני מתפללת בשבילך שתתחזקי וביחד נאסוף את השברים הרבים למעננו ולמען הנותרים.

לימורי43

New member
לצילה בוקי

שמחתי לשמוע שהבן שלך בקשר איתך. גם אם זה דרך הפקידה הפלוגתית... אני לא האדם הנכון , כרגע, לשאול אותו איך ממשיכים מכאן. השעה 13:10 וגררתי את עצמי מחוץ למיטה אחרי 4 שעות של בהייה בתקרה ופנטזיות שבעלי לידי , מחבק אותי, בריא, חולה, העיקר לידי. מחר הוא יום "השלושים" שלנו. לא. אין לי תקווה או ציפייה שהוא יחזור. אני מודעת מדי למציאות. זו הסיבה שאני עצובה ומדוכאת. כי אני יודעת שהמתים חוזרים אלינו רק בדמיון ובחלומות שלנו. הם כבר לא איתנו. קשה לעכל את האובדן בגלל שעכשיו אנחנו צריכות להמשיך לבד את המירוץ לחיים שהיה מסלול זוגי. כנראה, ששתינו צריכות להסתכל מסביבנו, להפנים את הדברים הטובים שאומרים לנו כאן כל האנשים הנפלאים האלה, ולהבין, שבסוף גם אנחנו נהיה במקום שהם נמצאים בו עכשיו. כי החיים חזקים מאיתנו, והשמש לא תעמוד דום לכבודנו. והשלושים שלנו זה לא מה שיעצור את העולם מלכת. רק הלב שלנו מחסיר פעימה כמה פעמים ביום. אבל, כל היתר - כרגיל. זה מה יש ועם זה נצטרך להתמודד. מתפללת עבור שתינו ועבור חיילנו שנהיה כולנו חזקים ובריאים. אני מאד מבקשת ממך להרגיש חופשייה להתארח אצלי אם את זקוקה למנוחה מהאזעקות והלחצים הנפשיים. ביתי פתוח לכל מי שזקוק לפינה שקטה בתל אביב. חיבוקים, לימורי

טטי123

New member
לימור הגעגועים והכאב הם חלק ממך אבל חשוב

לזכור שאת צריכה להמשיך-בשבילך ובשביל בתך הקטנה שמאוד צריכה אותך. גם שקשה וכואב ועצוב והכל נראה נורא כל כך את לא יכולה לנוח לצידו - יש לך תפקיד חשוב גם בטיפול בבתך אם את מרגישה מאוד מדוכאת אולי כדאי גם לפנות לייעוץ מקצועי-עובדת סוציאלית ברווחה או בביטוח לאומי או לרופא המשפחה ולשתף במה שאת מרגישה. מאחלת לך ימים קלים יותר והרבה כוח

לימורי43

New member
לטטי

אני בטיפול פסיכולוגי ותרופתי. כנראה שיקח קצת זמן עד שארגיש שאני באמת רוצה לחיות בלעדיו. כרגע אני משתדלת לחשוב ככה, אבל זה לא בא מהלב אלא מהראש...

yamkachol

New member
כל הכבוד לך לימור,

על ההתמודדות שלך. מאוד מרגש לקרוא. את בדרך הנכונה - היא קשה ואיומה - ואת מתמודדת איתה ! חגי

אלמנה טריה עם ילדה בת 17

גם אני שכלתי את בעלי לפני כחדשיים, אני מרגישה אבודה, דרך אגב אני גרה בראשון לציון, אין לי משפחה קרובה באזר, אבל גם ככה אין כל כך תמיכה מהם.

yamkachol

New member
../images/Emo201.gif משתתף בצערך, להתחיל מחדש2

יופי שכותבת וקוראת כאן, איתנו מאחל שתרגישי בנוח איתנו. כדאי לזכור שמדובר בהרגשה של אובדן - וזה שלב של ההתארגנות במצב החדש , הקשה. זה לא המצב האמיתי. כל הכבוד לך על ההתמודדות שלך עם האובדן. ישנם הרבה שרוצים ויכולים לעזור לך,תפקידם לעזור לך, ולעזור לך לעזור לעצמך. האם את מקבלת איזו עזרה? חגי

תודה רבה חגי

זה באמת לא אמיתי, אבל אני מתמודדת יחסית בסדר, אני מקבלת עזרה מקצועית ממאמנת אישית, אבל יחד עם זאת אני פונה בזמן הקרוב לעו"ס, האמת שניסיתי קבוצת תמיכה לאלמנים ואלמנות אבל עד כה לא השגתי קבוצה כזאת, בכל זאת אני זקוקה לקצת תמיכה. תודה רבה.

להתחיל מחדש -אהבתי את הניק ../images/Emo24.gif

כבר בשם שבחרת לך את פותחת פתח לעתיד טוב .... זאת בדיוק משימתך היום להתחיל לחיות מחדש ... חיים שונים חיים אחרים .. החלומות התוכניות הכל עובר מהפך ... אצלי כחלק מהתחלה החדשה היתה בניה של חברה חדשה ... הצטרפתי כבר לאחר השלושים לקבוצת חד הוריות ... נכנסתי לקומונות של פנויים פנויות בנט... לאחר 3 חודשים משכתי את עצמי מהתהום והצטרפתי לבלויים של קבוצת פנויים פנויות , הלב בכה כשהתלבשתי והתכוננתי ליציאה ..אבל שמתי מסכה ויצאתי לבלות ... לאט לאט למדתי להנות מהבלויים בלי רגשי אשמה ..ועל הרינונים שמתי פס .... למדתי לחיות למען עצמי ... אני חושבת שהדוגמה שלי יכולה לעזור לך כי כשאין משפחה בסביבה מצאי לך חברה תומכת .. כמו כן פני העזרי בעו"ס ,בקבוצת התמודדות עם אובדן ... השבט פה גם הוא קבוצת סיוע ... יש חיים מחוץ לקונכיה שלנו והם ממתנים לנו .... ותמיד תזכרי שימים טובים יותר עוד יגיעו בברכת אור ואהבה טלי

טלי תודה רבה לך

אהבתי את הברכה שלך בסוף, כי באמת לא ראיתי אור בחודשיים האחרונים, ומילות אור ואהבה זה בדיוק מה שאני שאני זקוקה להם כעת, האמת שלא חייתי למען עצמי המון שנים, ואת מהווה דוגמה נפלאה לכך שאפשר להתחיל לחיות למען עצמך להתלבש ולצאת ולהכיר אנשים חדשים, אני מקווה שאוכל לאסוף את השברים ולחיות מחדש, כי זה מאוד קשה וזה עדיין טרי, אז בינתיים, אני הולכת למאמנת אישית וזה עוזר במקצת וגם לעו"ס אני ניגשת בשבוע הבא, בתקווה שיבואו ימים טובים יותר. אילנה

להתחיל מחדש ,יקרתי

לכל אדם הקצב שלו ... עשים דברים בקצב שלך , אבל תמיד תזכרי שבכדאי שתוכלי לתת את חייבת לקבל כמו שאדם שהולך להנשים קודם לוקח אויר עבור עצמו ... פנקי ודאגי לעצמך ... שמחתי לקרא שאת פועלת למען עצמך .. ימים טובים יגיעו -אם תרצי בכך ,זו הבטחה שלי לך .. האור , האהבה , והשמחה חוזרים למי שבוחר לפתוח את ליבו לקראתם ... בהצלחה לך טלי

את צודקת

אני מנסה לחזור לאיזשהו תלם, למרות שלפנק את עצמי זה משהו שצריך לבוא מתוכי וקשה לי עם זה עכשיו, אבל את כל כך מעודדת, וזה כיף, הכל צריך לבוא בקצב שלי, והכל יבוא , את יודעת טלי, יש לי הרבה מה לתת, אבל כמו שאת אומרת אני צריכה קודם כל לקבל, אבל כידוע לך אני לא נמצאת בסביבה תומכת חוץ מזה שאני הולכת למאמנת אישית שמאוד עוזרת לי כרגע, מה שמעכב אותי זה המחשבות שחולפות במוחי, על כל התקופה הקשה שעברתי, ועל זה אני צריכה להתגבר.

להתחיל מחדש הקצב תלויי בך ...

יש בך כל כך הרבה לתת אז תני גם לעצמך .... ומצרף לך מהמאמרים מאמר לחשיבה חיובית ... שבת שלום טלי

לבנדר3

New member
ללהתחיל מחדש 2

אני ממש הופתעתי כי ההאנשים הכי קרובים לא מבנים ללבך ומצבך אבל מהר מאוד הבנתי שאמצא תמיכה במקומות אחריםואכן כך אני נוהגת עדיין לומדת את הדרך החדשה

למעלה