אלמון הודי.

raya

Well-known member
כלומר... לתלוש "חזיר" ולמסות להשריש אותו כיישות עצמאית? תודה בכל אופן רעיה

raya

Well-known member
והפיטנגו נבט? אם לא, אספתי לך "זרעים" חדשים. ולא שכחתי שרצית עוד כמה דברים נוספים... רעיה

reuven4u

New member
הפיטנגו לא - אז אשמח לנסות שוב

אבל בקשר לחמניות - הלכתי לחנות קניתי אוכל ציפורים(בהמלצת ראובן) נתתי לציפורים לאכול- ומה שהפילו נבט - יצא לי חמניה אחת בגובה 4 מ!!!! אז זרעי חמניה ענקית כבר יש לי לשנה הבאה...

טסונמי1

New member
עדיף לחפור מיסביבו עים את לא סתם

ליתלוש החזיר מוצמד בדכ לשורש של הצמח העיקרי לפעמים במרחק מה מהצמח רצוי להוציא אותו עים חתיכת שורש מהבוגר -אין שום בעיה בקליטה עים חתיחת השורש גדולה מספיק

שקדי

New member
איזה בידור...........

רציתי לשאול אותכם איפה מוצאים אלמון הודי כדי לקחת יחורים רגע קודם הייתי לקפוץ לאח שלי למשהו והנה מעל פתחו מתנוסס האלמון הנ''ל במלוא תפרחתו אז נראה לי שבקרוב הוא הולך לאבד כמה יחורים ולתפארת מדינת ישראל.........................

טסונמי1

New member
מישום מה הצמח הזה יקר מאוד במשתלות

לכן כדאי ורצוי לעשות שתילים לבד

raya

Well-known member
שקדי.... אז תספר לנו אם ו/או איך הצלחת לעשות ייחור? ../images/Emo176.gif (לצורך העניין) רעיה

צפנתי

New member
אני התגנבתי לאלמון אחד, שלא נזכיר

את שמו מפאת צנעת הפרט...חפרתי מטרים ספורים לידו, כ-20 ס"מ באדמה, הצאתי כמה שורשים, ושתלתי אותם בעציצים. ההצלחה היתה כחמישים אחוזים. העונה הייתה ראשית הליבלוב, כלומר הרבה לפני עכשיו.

raya

Well-known member
תודה לעונים... לא נראה לי שאצלי הפטנט הזה יעבוד, אבל אשתדל לנסות באביב הבא. רעיה

שקדי

New member
איך לא????../images/Emo24.gif

מה....שתשמעו את זה מאחרים??

נחל

New member
אלמון הודי

אצלנו האלמון ההודי מוציא הרבה מאד שלוחות והעברנו את חלקן לצד אחר של הגינה. לוקח להם כמה שנים להתבסס ולתפוס נפח.בתחילה בחורף הם נעלמים ויוצאים שוב באביב. לפני כמה שנים העברתי לאחותי אלמון הודי עם חתיכת שורש. לקח לו שנתיים שלוש, והיום הוא מלא, סבוך ויש לו פריחה מרובה. אנחנו לא מעבירים שתילים שרק יצאו אלה משאירים אותם במקומם, משקים ומטפחים ורק לאחר מכאן מעבירים עם חתיכת שורש, שהשתיל כבר יחסית גדול ומבוסס.

למעלה