אלמון הודי.

lululin

New member
אלמון הודי.

יש לי אלמון הודי בגודל בינוני ששתלתי בשנה שעברה. הוא התאושש יפה מהחורף, מצמיח עלים חדשים ללא הרף, רק מה- לא פורח. יש לכם מושג מה יכולה להיות הסיבה? הוא נמצא בחצי צל- בהמלצת המשתלה.

barakd

New member
אולי יותר מידי מים או דשן

אצלי האלמון ההודי בשמש מלאה ומשתולל, עכשיו סיים מחזור פריחה ראשון. הוא מקבל מעט מים יחסית אבל הצמח שתול כבר הרבה שנים. אני לא מדשן אותו בכלל. ברק.

reuven4u

New member
אצלנו יש 2

אחד בחצי שמש-חצי צל - השני בשמש מלאה. זה שבחצי שמש לא ממש פורח - אז אולי זו הסיבה...

lululin

New member
תודה לכם.

תודה על התגובות, יש לכם מושג אם עכשיו זה זמן טוב להעביר אותו?

ברזל,

אלמון הודי זקוק לתוספת של ברזל. כפית של אבקת ברזל בבור קטן ליד הטפטפת, ויש לנו שני מחזורים של פריחה מדהימה.

צפנתי

New member
רק אם יש מחסור כדאי להוסיף ברזל,

אחרת חבל על הכסף ועל הזיהום. סימני מחסור בברזל הם עלה בעל צבע בהיר עם עירוק כהה יותר. צבע העלים לא נראה נורמלי. ברזל לתינוקות- הרבה יותר יקר וחבל. לא יודעת את יעילותו לצמחים.

lululin

New member
שוב ברזל

נגיד ובדקתי, ואכן חסר, מה המינון המקובל לצמח? אני משתמשת בברזל לתינוקות כי יש לי בבית שני בקבוקים לא בשימוש.(תודה לאל, סוף סוף)

oh yes

New member
תדחפי מוט של ברזל בנין בקרקע...

ליד הצמח, הרבה יותר פשוט

טסונמי1

New member
היזהרו עים ברזל- מינון יתר ושרפתם

את הצמח! המינון תלוי בגודל הצמח לערבב את כמות הברזל בדלי מים ולהשקות את הצמח עים התמיסה לא על יבש! לא לתת ברזל לצמח צמא יום לפני כן להשקות היטב-ולאחר נתינת הברזל לישתוף את השיח ולתת לתמיסה לישקוע באדמה{השקיה קצרה נוספת לצמח}

ruven46

New member
האמת, אני לא כל כך חושב שזו בדיחה !

זכור לי שבשנות ה 50, רופאים המליצו ל"חסרי ברזל" לנעוץ מסמרים נקיים לתוך תפוח ולאכול את התפוח למחרת (בלי המסמרים !
) אני מבחינתי, לקחתי היום מהמסגר, כוס מלאה באבקת ברזל ו...אני בניסוי ! אדווח על התוצאות לגבי הטיפול בעץ!

טסונמי1

New member
זו לא בדיחה ויש אנשים שעד היום

מוכנים להישבע על השיטה הזו-הבעיה היא שהברזל מהמוט או אפילו אקת ברזל מהמסגר פועלים לאט מאוד ואבקת ברזל שקונים מוכנה לשימוש מידי

ruven46

New member
ברור ! זה הרעיון ! כי איני יודע את

המינון המדוייק לטיפול בעץ. לכן שמתי את האבקה, באדמה, כדי שתתחמצן שם לאט.

raya

Well-known member
הלוואי ש... הקוויס קוואליס שלי היה נראה כך!! אצלי אמנם פורח, אבל גודלו הפיזי קטן יחסית. מדי פעם ענפים היוצאים מה"גזע" מתנוונים. מישהו הצליח פעם לעשות ייחורים? אני לא! אשמח לשמוע אם כן ואיך. רעיה

טסונמי1

New member
מיחורים לא ניסיתי אבל תלשתי

"חזירים"{ספיחים שגדלים מיסביב לצמח} ולא הייתה בעיה

למעלה