"אלמאועוזיין אלג'ודוד"

michaeld1

New member
"אלמאועוזיין אלג'ודוד"

שלום לכולם. שמעתם על "אלמאועוזיין אלג'ודוד" שפועלים ברחבי העולם הקתולי כולו וגם כאן בארץ? ואם שמעתם מה דעתכם? אני אביע דעה אחרון.

salt of earth

New member
אני פעם ראשונה שמעתי...

כאשר קראתי מכתב של הפטריארכים והבישופים שהופנה אליהם. אבל לא הבנתי מה הם, מי הם ומה הם עושים. אבל אני יודעת שה موعوظين الجدد אלה האנשים המעוניינים להצטרף לנצרות והם בתהליכי למידה אך עדיין לא מותר להם להשתתף בקבלת הלחם הקדוש. בספר "תאריך אל כניסה אל שרקייה" מתאר איך היו אלה שרוצים להתנצר יוצאים אחרי "קודאס אל מוועוז'ין" שהוא החלק הראשון במיסה, ולא משתתפים ב قداس الصلاة على القرابين כלומר טקס הלחם הקדוש. אבל זה היה מזמן, יעני בתחילת יצירת הכנסייה הנוצרית. אבל אני בכלל לא יודעת מה זה ובמי מדובר

michaeld1

New member
"אלמאועזיין אלג'ודוד" היא דרך

שצמחה בכנסיה הקתולית לפני כשלושים שנה, ומטרתה תג'דיד רוח יסוע אלמסיח בנוצרים. המייסד הוא איש "עילמאני" קתולי מספרד נקרא "קיקו". כיום, אלמאועודין אלג'ודוד נפוצים בכל העולם הקתולי, וגם בישראל, ומטרתם כאמור, תג'דיד רוח אלמסיח בנוצרים, ואלתבשייר (קראזאת) בשמו של יסוע בין הנוצרים עצמם. שיהיו נוצרים אמיתיים אשר חיים ברוח אלאנג'יל. האפיפיור נתן ברכתו ותמיכתו לדרך זו. באגרת שמאזכרת מלח, הבישופים והפטריארכים נתנו גם הם את ברכתם לדרך זו בארץ הקודש- מחד, אך הזהירו והדגישו כי יש לשמור על תקאלידנא וטוקוסנא והמיסה שלנו- מאידך. נ.ב. איני חושב שיש קשר בין השם "אלמאועוזין אלג'ודוד" לבין אלמאועוזיין מהמיסה המזרחית שלנו (שמזכירה מלח) אשר נהגו להצטרף רק למחציתה הראשונה של המיסה.

salt of earth

New member
מעניין

אז בעצם מדובר בתנועה של אנשים רגילים יעני לא אקרילוס שכוונתה לחדש את רוח אל מסיח. פעילות בהחלט מבורכת. אבל אני בהחלט מסכימה עם המסר שהעבירו להם הבישופים, חשוב מאוד להתחשב ולכבד במסורת המזרחית שלנו בפעילות שלהם... הרי יש אפילו מסמך שיצא מועידת הוותיקן השנייה שמדגיש שאכן צריך לכבד ולשמור על המסורת המזרחית של הכנסיות המזרחיות-קתוליות. ואנחנו מאוד זקוקים לתיג'דיד רוח אל מסיח בקרב הצעירים שלנו. אגב אני מתכוונת גם להעלות את הנושא הזה לדיון בפורום: על הקשר בין הכנסייה לצעירים ואיך ניתן לקרב עוד יותר את צעירים שלנו לאמונה הנוצרית. (משתמע מהכתיבה שלי שאני חלילה זקנה
אבל אני לא!)

michaeld1

New member
אנתי סת אלסבאיא :)

אני לגמרי מסכים איתך ועם הבישופים. ההתעוררות ואלתג'דיד חיוניים ביותר. אבל חיוני וחשוב לא פחות לשמור על הייחודיות שלנו על תקאלידנא על המיסה והטקסים שלנו. אין על המסורת שלנ

lion 7

New member
האם תנועת אלפוקולארי

היא דוגמא לדרך זאת ? היא לא מורכבת מאנשי דת , והיא דומה לאסיפות הבפטיסטיות האבנגלסטיות , בקשר לבישור , גם פעם היה כומר אורטודוקסי מרוסיה , שהלך ליפן ? סין? ובישר שם.. אני אכתוב בהרחבה מאוחר יותר ..

salt of earth

New member
אלפוקולארי לפי הבנתי

יותר כמו שביבות של הנוער, אלא אם כן אני טועה. אני כפי שהבנתי זאת, מדובר על קבוצה של אנשים רגילים דתיים שבאים מחו"ל אולי להחיות את הקהילה. כלומר כמו מבשרים אבל מבשרים בתוך הקהילה הנוצרית עצמה. אגב לצערנו פה בארץ אין מסגרות מותאמות כמו שיש בקהילות הנוצריות בעולם הערבי למשל. קח לדוגמא את מצרים, כל האקרילוס של הכנסייה הקופטית למד במדאריס אל אחד אל אורת'ודוקסיה אפילו האפיפיור שנודה השלישי עצמו. בסוריה ולבנון יש להם תנועת נוער מסודרת וחזקה מאוד שנקראת حركة الشبيبة الارثودوكسية. או בירדן וברשות הפלסטינית יש להם את الامانة العامة או الشبيبة المسيحية العاملة والطالبة. ןבמסגרות הללו כל צעיר/ה נוצרי/ה משתתפים במסגרות של הילדים ואז עוברים למסגרת של הנוער ואז למסגרת של הסטודנטים. אצלנו יש את זה על בסיס מקומי, וזה תלוי כמה הקהילה והכמרים פעילים אבל אין לנו ארגון על בסיס רחב שיכלול את כל בני הקהילה ברחבי הארץ. זאת נקודה שצריך לעבוד עליה.

michaeld1

New member
מסכים עם מלח.. תנועה ארצית נוצרית

כזו חסרה לנו. ולכן לנוצרים רבים, תושבי הארץ, לא רק שאין להם את הזהות הנוצרית המתבקשת אלא גם, למרבה הצער, אין להם את הידע הבסיסי בעקרונות הנצרות. חלק נכבד מאחינו הנוצרים "מתפארים" בזה שהם לא מכירים מאיזה כיוון נכנסים לכנסיה וכי הפעם האחרונה (והיחידה) שהיו בכנסיה זה בכיתה ד' (2אוואל 2ורבאני) או בעת החתונה. אני אומר זאת מתוך כאב וצער עמוקים כמובן. תנועה ארצית נוצרית-חברתית יכולה לקרב רבים לנצרות ולכנסיה. לעניין אלמאועוזין אלג'ודוד לא מדובר רק בחילוניים דתיים שבאו מחו"ל אלא גם בכמרים ובישופים קתולים שמגוייסים למשימה. בארץ, האחראי על דרך זו בארץ הקודש הוא אבונא "רינו", והוא יחד עם קבוצה גדולה מכל העולם, כולל פרחי כמורה ומתנדבים, חיים "בבית הגליל" בכורזים (על שפת הכנרת) (באותו מקום שהאפיפיור יוחנן פאול 2 ז"ל נשא את דרשתו בשנת 2000). אגב, המקום הזה "בית הגליל" בכורזים הוא אחד המקומות הכי יפים ושקטים בארץ. מומלץ ביותר לבקר שם.

salt of earth

New member
ואוו את המקום היה בשלבי

בנייה כאשר האפיפיור היה בארץ והוא עבר שם לפני שהמשיך למיסה בכורזים. ראיתי את המקום פעם מרחוק אבל לא היה זמן להיכנס פנימה. מסכימה איתך לגבי המצב של הצעירים במיוחד, מדובר על בעיה בבסיס שלא טיפלו בה ולכן המצב נראה כך היום. כאשר לא עובדים נכון ועל הכשרת הבסיס הנכון לגדילה רוחנית זה מה שקורה
אבל טוב לדעת שישנם צעירים מאידך, שכן פעילים מאוד ומתפללים ומרגישים שייכות לאמונה

michaeld1

New member
והמקום מהמם כולל אפשרות לינה

שוב מומלץ ביותר. מרחק 30 דקות מהבית (מנצרת) אבל הרגשה של חו"ל. תבקרי, לא תתחרטי.

אונתן

New member
ומה תנועות הצופים הנוצריות?

בישראל פועל ארגון הצופים הקתוליים שחבל שלא מחזקים אותם מספיק או לחילופין תקימו בעזרת ההסתדרות הצופים הארצית תנוע חדשה .... אם מישהו באמת חושב על זה אני מוכן לעזור בכל דרך שיש :)

למעלה