אלכסנדר הגדול

NASA III

New member
אלכסנדר הגדול

תפוס התנהגות שלו שיש לי שאלה עליה.. למה כל מקום חדש שכבש הוא פיתח את הערים, איחד וערבב בן איזורים שונים בממלכה ונתן לכולם זכויות אזרחיות? האם זה בגלל שהייתה לו אידאולוגיה של איחוד בני האדם וראייה של כולם כשווים, או שהוא רצה למצוא-חן בעייני כולם ולדאוג לכך שלא יהיו התנגדויות פנימיות בממלכה?

הוד11

New member
הוא רצה ליצור

גזע חדש שיהיה הכלאה בין מזרח למערב הן במוצא התושבים והן באופי הערים

NASA III

New member
אז עכשיו אלכסנדר הגדול הפך להיות

הגיבור האישי שלי!:) הוא הקדים את זמנו באלפי שנים.. עם האידיאולוגיה והתרבות שלו.. רק שבני אדם ילמדו ממנו פעם..

Boogieman

New member
תחזיק את הסוסים.

אני לא יודע על שום מקור מהימן שמראה שלאלכסנדר היתה אידיאולוגיה כזאת. אני גם לא חושב שאפשר לדעת מה עבר לו בראש. מה שאפשר לדעת בבירור זה שהוא ערך מסעי כיבוש נרחבים ביותר, והתתנהג בסובלנות ובכבוד יחסיים כלפי העמים שכבש. רק אחרי מותו התפתחה התרבות ההלניסטית שהוותה שילוב בין תרבות יוון ותרבויות המזרח.

Y. Welis

New member
האגדה מספרת הוא חונך ע"י אריסטו

כך שאולי הוא קלט ממנו ערכים.

NASA III

New member
מה עשה שאתה קורא לו משוגע?

חוץ מזה מה היה להם לעשות אז חוץ מלהרוג אחד תשני?.. תקשיב אנחנו מתפתחים אבל חוץ מהעניין שכבש שליש מאדמות כדה"א אהבתי את הרעיונות שלו שלדעתי הקדימו את זמנו בהרבה.

טשאפק

New member
ראית שהפרסים החזיקו באותה גישה

של סובלנות ורב-תרבותיות, הרבה לפני אלכסנדר. כך שהוא לא הקדים את זמנו.

NASA III

New member
ת'אמת...

אין לי מושג מה היה עם הפרסים.. יש להם ערך לחיפוש באינצקלופדיה או משהו כזה?

שינובי4

New member
הוא לא כבש

שליש מכדור הארץ. הגם שהוא כבש לא מעט באיזור אגן הים התיכון וצפונה. באשר לרעיונותיו אפילו בבל הייתה לא פחות סובלנית ממנו. הוא לא היה יוצא דופן. אל תשכח אחרי שכובשים עם/מדינה/עיר מדינה צריך גם לנהל אותה.החוכמה לנהל בלי הוצאות מיותרות וכאבי ראש מיותרים...

טשאפק

New member
מה תגיד על מלכי הפרסים, כדוגמת כורש

הגדול? הם הקדימו את ההלניסטים בבניית אימפריה רב-תרבותית שעמיה (ובכלל זה היהודים) קיבלו היתר ואפילו עידוד לשמר את תרבותם ודתם, וגם לנהל את ענייניהם הפנימיים במידה של אוטונומיה. אמנם לקראת ירידתה של ממלכת פרס עלו בה מלכים שלא קיבלו את המסורת הזו ושניסו לכפות את דתם על העמים הכבושים.

עו1

New member
האומנם

האומנם לאלכסנדר היו כמה חסרנות, אך בכול זאת אלכסנדר לא היה נחשב גזען יחסית לבני עמו כלפי עמי המזרח, ואף ידוע כי הוא אף התאה בתרבות המזרח, בכך שקיים כמה מנהגים מזרחיים, ולבש לבוש מזרחי, ועל כך אני חייב לציין קמה התקוממות מאוד גדול מצד מפקדיו ובני עמו. אלכסנדר בהחלט פיתח את המקומות שכבש ואף התייחס בכבוד לאנשי המקום ואף בדרך כלל שילב אותם בצבאו ונתן להם לקיים את כול מנהגיהם הדתיים והתרבותיים. בדרל כלל אלכסנדר ניסה לכבוש ערים בצורה דיפלומטית ורק לאחר כך נכנס אליהם בכוח, כדוגמה אפשר לקחת את מקרה צור. אלכסנדר, יחסית לזמנו, לא היה נחשב רוצח וטובח, הפעמים שבהם אלכנסדר טווח ערים שלמות הייתה כשהוא נלחם כנגד המורדים בעיר תבאי וגם בצור וכל זה בכדי למנוע התנגדויות נוספות. בנוסף אלכסנדר כיבד את המלכים והשליטים. בהחלט סביר להניח שאם היינו מסתכלים על אלכסנדר היום הוא היה נחשב בעיננו רוצח לא קטן, אך זאת טעות, וצריך להסתכל בקנה המידה של אז. דבר נוסף בהחלט אי אפשר לדעת עם אלכסנדר בהחלט רצה ליצור תרבות שתהיה רב תרבותית,אך הוא נחשב בהחלט שליט אדיב בקנה מידה של אז. לאלכסנדר היו הרבה חיסרונות בין השאר גם הכפייה של תרבות המזרח על בני עמו וצבאו.

עו1

New member
השאלה הרבה יותר מורכבת

בתשובתי ניתחתי חלק מחסרונתיו ויתרונתיו, השאלה האם הוא ראוי להערצה, זה תלוי באיך שהאדם שמסתכל עליו רואה אותו, דבר נוסף מורשת אלכסנדר מורכבת מלא מעט מיתוסים ולכן קשה להחליט. בכול מקרה אני באופן אישי אכן מעריץ אותו בתור מצביא ובתור מנהיג, אך בתוך זה אני מסתכל גם על יתרונתיו וגם על חסרונתיו.

למעלה