אלכסונים

77הדר

New member
אלכסונים

שלום! אשמח לשמוע על רעיונות מעניינים ויצירתיים ללמד לצייר אלכסונים. תודה

ימימה5

New member
אלכסון זה לא אסון

אני מתחילה ללמד אלכסונים על הגוף, כי "הכל מתחיל בגוף". אבל ראשית אני מוודאת שהילד מכיר ומזהה היטב את המושגים: "קו שוכב" ו"קו עומד".(כמובן דגש על קוים עומדים ושוכבים ביחס לגוף). אני מבקשת מהילד שיצור קו "מתגלץ'" בגוף שלו, ואנחנו מחפשים ביחד כל מיני תנוחות שמחקות קו מתגלץ'. ואז אני אומרת לו שבמקום לקרוא לזה קו מתגלץ' קוראים לזה-אלכסון. מחפשים בחדר הטיפולים ובחוץ קוים אלכסונים: מגלשה, קוביה משולשת, קרש שמונח באלכסון וכ"ו. מסלול על הרצפה בין תחנות שצריכים ליסוע בין נקודה לנקודה, וגם באלכסון. מסלולים מצוירים על הלוח או על הדף עם קוים אלכסונים (שימוש במדבקות,ארגז חול,מגנטים,קצף גילוח, וכ"ו). בהמשך מגיעים לציור אלכסונים ואיקסים, מתחילים בגדול (מהכתף) ומגיעים ללמחברת/דפי עבודה.

ושמיניות שמיניות שמיניות

ללכת על שמיניות מצויירות, בשלב שני לקבע את העיניים על חפץ נייח במרכז השמיניה בגובה העיניים ואז ללכת בשמיניה (וזה לא קל), לעשות אותן עם כל מני חלקים ואברים בגוף, לרכב על אופניים ב8, לזחול, לעשות עם העיניים 8, להצביע ב8, וכל מה שקשור לספרה הזו חוץ מלכתוב אותה על דף. המיניה היא הדגם המקסים של חיבור האונות, של האלכסון ושל נושאים אחרים עליהם לא נרחיב את הדיבור (כי הם לא נטו רב"ע)
... שרון מור

ואפשר גם פשוט ...

לקחת דף ולהראות שאלכסון זה קן שמתחיל בצד הזה ויורד למטה עד הצד הזה ... ואם ממש מעלים רמה , אז לציין את הכיוונים ... ואז לקחת דף ולצייר עננים ולבקש מהילד לצייר גשם שיורד באלכסון. ולסמן על הדף על מיני פריטים שמונחים באלכסון זה ביחס לזה ולבקש מהילד לחבר בינהם ... לסמן אלכסון בתוך ריבוע מפינה לפינה נגדית, "לסגור " סורגים כדי שיצא איקס. והמון אימון בבית ! לקח לי זמן להבין ( ולצערי גם המחקר לא מראה תוצאות חותכות ?!) שכדי להיות בטוחה שילד לומד "מושג" ,אני חייבת להתעלם מהמובן מאיליו הזה של ה"כל מתחיל מהגוף". להזכירינו שהילד המסורבל, לוקה במערכת התנועה, יש סיכוי סביר שקיים יצוג תפיסתי של האלכסון, אך היצוג המנטלי של התנועה או הרצף התנועתי הנדרש להפקת אלכסון חסר. מערכת התנועה אצלו לא משדרת "אותו דבר" כמו אצל הילד ה"תקין מוטורית", לכן אני חייבת למצוא ערוץ אחר "תקין" ... אני מעדיפה את הערוץ הקוגניטיבי, מוסיפה צליל שמתאים לתנועת היד במרחב ( יכול להיות "גליצ'"). והרבה הרבה הרבה חזרות בבית. בכל מקרה בהצלחה

Mנטה

New member
מסכימה.

ובכלל כל הקטע הזה של "הכל מתחיל בגוף" מוטל בספק בעיני.

פרינה

New member
נכון. אבל

פיזית, קשה מאוד או לפחות מעייף, לבצע קו אלכסוני או אופקי על דף, ללא היכולת הגופנית לחצות את קו האמצע בגוף, ולבצע רוטציה של גו עליון על תחתון. ( ראו כל הילדים החמודים האלה שמרוב להסתובב ימינה ושמאלה על הכסא בכל פעם שכיוון הקוו משתנה, הם פשוט הולכים לשחק כדורגל.) לכן, הייתי לפחות בודקת אם הקושי הגופני הזה קיים ומחזקת את היכולת הגרפית גם בשיפור מרכיבי התנועה הרלוונטיים.

אין טעות או סתירה ...

גם במרכיבי תנועה ניתן לטפל "טופ דאון", פשוט להסביר לילד איך מתבצעת התנועה - בגב זקוף כמו פסל ויד הולכת מכאן לכאן ... הרי כבר מזמן ראינו את הילדים ההיפוטוניים "ללא גו" שחסרים "ליקויים גרפומוטוריים בכלל !" ... בכל אופן החומר על העבודה בתחומינו מראה היום שהצורה הטובה ביותר לעבוד היא שילוב בין המרכיבים למיומנות ... אז יש יעלות גבוהה יותר.

פרינה

New member
מסכימה לגמרי.

לכן אמרתי "מחזקת את היכולת הגרפית גם בשיפור מרכיבי התנועה" ולא "רק" או "קודם".

פרינה

New member
ונכון גם

שיש ילדים "ללא גו" שהמוטוריקה העדינה שלהם מושלמת. אבל, מי שיש לו קשיים גרפומוטוריים, ואני מזהה אצלו גם ליקויי תנועה בסיסיים, אטפל, במקביל, גם במרכיבי התנועה. כדי לתת בסיס טוב יותר ולהפחית מכשולים בדרך למיומנות שאותה אני מנסה לקדם.

למעלה