אלכוהול

• פותח הנושא porli
  • פורסם בתאריך

porli

New member
אלכוהול

אני צריכה עצה דחופה, בעלי מאנגליה ואצלהם נהוג לשתות מדי פעם אחרי העבודה בירה, בזמן האחרון בעלי הפך את השתייה לתחביב הוא אומר לי שהוא עובד עד מאוחר בזמן שהוא יושב בבר ושותה, הוא בא הבייתה מסריח מאלכוהול ומשקר לי שהוא עבד, צעקתי ניסיתי להציב לו אולטימטומים עד שאתמול הוא נשבר בפניי והודה שהוא לא יכול לשלוט בזה הוא מרגיש בדכאון וזה הדבר היחיד שעוזר "התשובה נמצאת בתחתית הבקבוק" כדבריו,(החיים שלנו כרגע בבלאגן אנחנו עברנו לגור אצל הוריי שלא סובלים אותו על מנת להתייצב קצת מבחינה כלכלית שכן אנחנו לקראת נסיעה לחו"ל) אני לא רואה בזה כפתרון במיוחד שיש לנו תינוק קטן בבית, הוא תמיד היה שותה ברגעי משבר אבל עכשיו זה נהיה בלתי נסבל, תמיד ויתרתי לי כי הבטיח שיפסיק אבל עד אתמול לא הודה שיש לו בעיה,הוא אמר לי שהוא רוצה ללכת לטיפול, שאלתי היא האם לתת לו צ´אנס? האם הוא באמת יפסיק לשתות ברגע שיילך לטיפול? איך ניתן לטפל בבעיה הזאת? אשמח מאוד לשמוע תגובות

rasta girl

New member
את!

התשובה צריכה להיות בך! ולא "בתחתית הבקבוק" הוא כנראה אומר זאת מייאוש מדיכאון עיזרי לו. תסבירי לו זאת! שאלכוהול זה לא הפתרון! שידבר איתך תנסו להתגבר על הקשיים ביחד! וברור שתתני לו צ´אנס! (יש לכם ילד!- את אוהבת את בעלך?) טיפול זה תהליך, כמובן שניתן לטפל באלכוהליזם בהצלחה!!!

porli

New member
תודה

כן אני אוהבת אותו מאוד למרות שהוא איכזב אותי, את יודעת איך אני יכולה לברר על עזרה בשבילו? תודה לך

rasta girl

New member
../images/Emo140.gif

לפעמים אנשים קרובים לנו מאכזבים וזה פוגע וכואב. אולי בעלך התאכזב ממך ואיכזב אותך בחזרה? אולי לא הקדשת לו מספיק תצומת לב, את מבינה המניע יכול להיות כל דבר, דברו על זה גילוי לב זאת התשובה. את צריכה להבין שאת חלק מ"הטיפול". את יכולה לפנות לקופת החולים שלכם, שם היוועצי עם רופא המשפחה תראי מה הוא יציע לבעלך. בסופו של דבר רופא המשפחה מכיר אותך ואת בעלך הכי טוב כך שהוא יוכל להפנות את בעלך לטיפול שהכי מתאים לו. זוהי תלות נפשית שאולי תצריך טיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול תרופתי!

porli

New member
אתן צודקות

rasta girl and sharon! רציתי לומר לכן שאתן צודקות מאוד, מחכה לפנינו הרבה עבודה על מנת לתקן את הנישואין ובכלל לעזור לבעלי לחזור למסלול, הוא הודה בפניי שמאז שהתינוק נולד הוא מרגיש זנוח (חשבתי על זה ובאמת הזנחתי אותו שלא בכוונה) ושאין לו עם מי לדבר יותר... הבטחתי לו שאני אהיה שם לצידו למרות שזה קשה לי להשאר עם בן אדם ששיקר לי אבל הוא שיקר לי מפחד.. אבל נראה לי שבסוף האהבה תנצח!!! תודה לכן עזרתן לי המון ותהיו בקשר ביי

s h a r o n 04

New member
porli

קודם כל אני רוצה לאחל לך שדברים ישתפרו עבור שניכם ושבעלך יתמודד בהצלחה עם בעיית ההתמכרות שלו. נראה לי שבעצם הפנייה הזו שלך לעזרה את כבר נותנת לו (ובעצם לקשר ביניכם...) - צ´אנס. הרצון שלך לחפש פתרונות למצב, הליווי שלך את הבעייה שלו (שהפכה לבעיה שלכם) רק יכולים לעזור לו להתמודד. אני חושבת שזה שבעלך התחיל להכיר בכך שיש לו בעיה זה כבר צעד מצויין. מתוך הדברים שכתבת נשמע שהוא רוצה להפסיק את הסבל שלו ושל כולכם, ושהרצון לפנות ולקבל טיפול הוא פנימי - הגיע ממנו, עצמו. בישראל, ישנם מרכזים לטיפול במכורים לאלכוהול שמפעילה עמותת אפש"ר, בפיקוח משרד הבריאות (שווה גם לבדוק דרכם היכן נערכות פגישות A.A (אלכוהוליסטים אנונימים) באזור המגורים שלכם). חוץ מזה יש גם מכונים פרטיים (יכול להיות שתמצא כתובות בדפי זהב). מקווה שעזרתי קצת ...

למעלה