אלכוהול ...

אלכוהול ...

איך אתם כהורים "תוקפים" את הנושא כשמדובר בילדיכם ? איסור ? מניעה ? הסברה ? שימוש מבוקר ? עידוד ? דוגמה אישית ? אחרת ?

תלוי בגילאי הילדים

אני כרגע עוסקת בעיקר בהפחדה, או כמו שאני תמיד אומרת - עדיף שהילדה תבכה עכשיו מאשר שאני אבכה אח"כ. כל מה שקשור ל: אלכוהול סמים פייסבוק בפרט ומרחב וירטואלי בכלל טרמפים סם אונס וכו' אני מראה ומכריחה לקרוא מקרים שקרו, מסבירה את הסכנות, נותנת תרחישים אפשריים ובעיקר מלמדת שעד כמה שקבוצת השווים חשובה, הדעה האישית והאינדבידואליזם חשובים יותר ושצריך לדעת גם להגיד לא כאשר לא מתאים. והכי חשוב - טבלת ייאוש של עוד 3 שנים שבה אני מסמנת כל יום שעובר בשלום :))

מרגע שאצלי הם שמעו

את סיפור המעשה של שמשון ודלילה,הם: א.לא מוכנים להסתפר יותר. ב.לא מוכנים לשמוע על אלכוהול.(יין כאמור...). ג.לא רוצים שתהיה להם חברה אפפעם... מלבד ב עוד לא החלטתי עם איזה סעיף יהיה לי יותר קל לחיות אם הם יתעקשו עליו.... כנראה שבכל גיל קשה להבין מדוע תרמה ותכחש אשה שכביכול אוהבת את הגבר שלה, עד כדי לגרום לו את אסון חייו. מי אמר אחת מאלף ולא קיבל...? עכשיו בדוכני הספרים תחנות הדלק ילו ובחנויות הנבחרות הקרובות לביתכם. ושיהיה לחיים. או שתמות נפשכם עם פלישתות.

בהתחשב

בגיל של הילד הפרטי שלי אני מקווה שאני עדיין רחוקה משימוש מבוקר . . . מה שבטוח, שכשהוא נמצא איתי באירועים משפחתיים ו/או אחרים אני דואגת מאוד לשתות במידה סבירה ביותר, בטח שלא להגזים ולא להגיע למצב של תפיסת ראש קלה כשהוא בסביבה . . .

הם לא צריכים אותי כ'תוקף'...

אוסר עליהם לשתות - לא אוסר עליהם לטעום. נכון שאצלי הם צעירים עדיין, אבל אני מקווה שהסברה נכונה וטובה בליווי דוגמא אישית ש'מותר לשתות אבל במידה', יעשו טוב ונכון את העבודה.

למעלה