אלכוהול מעל 95%

yonien

New member
אלכוהול מעל 95%

אלכוהול בעל אחוז אלכוהול גבוה מ 95% בלתי אפשרי להשיג בזיקוק רגיל בשל מגבלות שנוצרות ע"י יצירת מעין חומר משותף לאתאנול (כוהל) ומים. אתאנול תעשייתי(כימיקלים וכולי) הוא אמנם בריכוז של כמעט 100%ומושג בטכניקות של זיקוק בואקום ושיטות נוספות שלא מעניינות פה אף אחד אבל מוסיפים לו חומרים נוספים(כגון מתאנול שמעוור בכמות קטנה) על מנת למנוע צריכה שלו בתעשיית המשקאות ולהמנע מהמיסוי שקשור בייצור של אלכוהול למשקאות. עכשיו-לשאלה שמעניינת את כולם אם יש או אין להשיג אלכוהול בריכוז גבוה יותר על המדף,לא מצאתי תשובה בינתיים,אבל אני מביע ספק אם יש בגלל שהרי אף אחד לא שותה אלכוהול בריכוז כזה וגם לצורך הכנת ליקרים(אלא אם אני טועה ותתקנו אותי) לא צריך יותר מזה ועוד מדללים.חוץ מזה אני חושב שאחוז קטן של מים בשרף מעודד החלפת חומרים עם הפרי שהרי זה מה שזורם ב"ורידים" של הצמחים. אלו היו 60 שניות על ...

r66

New member
אז זה.. ש...

יש אלכוהול 96% והוא מומלץ מאוד וללא טעמי לוואי כמו של ה-95%. אלכוהול של יקבי הגליל / חיפה "גולד" כהל לשתיה. מק"ט 484006

thenewone

New member
לפי מה שאני יודע

בזיקוק רציף מגיעים ל - 96% אלהכוהול. וזה באמת המקסימום.

Charnibog

New member
יש את הWHITE STRAW RUM

אשר הוא רום גולמי בחוזק של 70%-80% ,אחרי 2 זיקוקים מקבלים אותו ואז מדללים אותו לפני הביקבוק . ישנם חברות מסוימות אשר מוכרות אותו ככה ,שותים אותו בדרך כלל עם מיים ותרכיז פטל בכוס שוט. זה לא 100% אבל זה די טוב. נ.ב מישהו מכיר רום מסוג בנדרברג? הוא דיי טוב.

lao lao

New member
בטח...

מיוצר בעיירה בונדברג במזרח אוסטרליה אחלה של רום

למעלה