אלכוהול ללא גלוטן

sagi2706

New member
אלכוהול ללא גלוטן

אני יוצא היום בלילה לבר ורציתי לדעת איך להתמצאות בו. כלומר, איזה משקאות אלכוהוליים אני אוכל להזמין בבר. אשמח אם תעזור לי בזה.
תודה.

טל1492

New member
בגדול כל מה שעובר זיקוק לא אמור להיות בו גלוטן

זה כולל את כל הכהלים ויסקי וודקה ערק ג'ין ורום ועוד
יש בארץ בעיה של זיוף משקאות וכשמזייפים משקאות רק הזייפן ואלוהים יודעים מה יש שם
תבקש שיפתחו בקבוק חדש אם זה הכיוון שלך.
בירה אסור!! למעט בירה שכתוב עליה במפורש שהיא לא מכילה גלוטן
ויש סיידרים אלכוהוליים על חלקם מצויין שהם לא מכילים גלוטן

sagi2706

New member
כן גם אני שמעתי על הזיקוק אבל

הבנתי שלגבי וויסקי בחלק מהסוגים יש איזה תהליך שקורה אחרי הזיקוק שאחריו נשאר גלוטן במשקה. אז אם אתה יודע על איזה סוגי וויסקי אפשר זה מאוד יעזור.

טל1492

New member
לא מכיר שום תהליך אחר

ויסקי לאחר תסיסת השעורה עובר תהליך זיקוק בתהליך זה הגלוטן שאיננו מתאדה נשאר בכלי המקורי ואיננו ממשיך בתהליך עם שאר החומרים שתהליך הזיקוק מנדף
לאחר מכן סינון בפחם ויישון בחביות למשך מס' שנים התוצאה היא ויסקי נקי מגלוטן יצרנים מוכרים וידועים לא עושים את הדברים בצורה שונה ולכן אין כל סיבה בעולם שיהיה גלוטן בויסקי
הכי פשוט - רשום בגוגל את שם הויסקי החביב עליך באנגלית ואת המילה גלוטן ותקבל תוצאות של התייחסות היצרן לנושא

ישנם סוגי וויסגי נטולים וישנם סוגים שלא נטולים

נכון שהוויסקי עובר זיקוק אבל יש סוגים שונים שבהם מחזירים אחרי הזיקוק חלק מהגלוטן חזרה למשקה.

אני שותה גלנפידיך ועד כמה שאני יודעת הוא נטול.
בנוסף יש כמובן את הבורבון, מתירס, שהוא נטול, כמו ג'ק דניאלס.

טל1492

New member
את מכירה דוגמא לויסקי שהוא לא נטול גלוטן?

מה זה בדיוק אומר מחזירים חלק מהגלוטן?
אם מחזירים משהו זה בהכרח משהו שלא הזדקק ז"א שהוא יכול לעשות אחד משני דברים:
א. ליצור עכירות של המשקה
ב. ליצור משקע
אני מאוד ממליץ גם למי שאין שום בעיה עם גלוטן לא לשתות ויסקי שיש בו משקע או שהוא לא צלול

אני לא מומחית לוויסקי

מציעה לך לחכות לדפנה, היא די טובה בעניין הזה.
בכל מקרה, אין לזה שום קשר למשקע או לעכירות אלא לטעם. יש חברות שמחזירות, למיטב זכרוני, לתת או דברים בסגנון למשקה, כחלק מהטעם של המשקה, ואז, למרות הזיקוק, המשקה כבר לא נטול.

אם אינני טועה, שיבס הוא אחד המשקאות האלה, אבל אני באמת לא בטוחה. בכל מקרה, אני נמענת ממנו.
העניין הוא שבוויסקי הכרחי לבדוק לגבי כל משקה אם הוא מהנטולים או לא, ואסור לצאת מנקודת הנחה שבגלל הזיקוק אין גלוטן.

d a p h n a

New member
גם אני לא מומחית לויסקי, אבל כשבדקתי את הנושא

מצאתי שבחלק מהאתרים מציינים שיש מקרים שבהם לאחר תהליך הזיקוק, מוסיפים חזרה כמות קטנה של Mash לתוך הויסקי מכל מיני סיבות. זה לא משהו נפוץ, אבל כנראה שזה יכול לקרות.
&nbsp
הלכתי עכשיו לקרוא על זה עוד קצת, ומצאתי לדוגמה הסבר על הכנה של sour mash bourbon (לא בדיוק ויסקי, נכון, אבל דומה), שאליו מוסיפים חזרה כמות מסויימת מmash אחרי הזיקוק.

טל1492

New member
בדקתי ובדקתי ובמס' אתרים כתוב שויסקי סקוטי ככלל

סינגל או בלנד הוא נטול גלוטן.. כל ההמצאות האמריקאיות שווה לבדוק בכל זאת לאור מה שכתבת
בכל מקרה בג'ק דניאלס אין

למעלה