אלכוהול כשר

אלכוהול כשר

היי, חבר שלי עומד להתחתן בקרוב, ורעייתו לעתיד רוצה שהבר יכיל רק משקאות כשרים. אני יודע שההבדל בין "כשר" ל"לא כשר" הוא רק בירוקרטי ולא באמת תלוי בתכולת המשקה (זה לא כאילו בושמילס מכיל שומן חזיר או משהו...) מישהו מכם יכול להביא רשימה מכובדת של משקאות חריפים שהם גם כשרים? אני יודע למשל ששיבאס נחשב לכזה. תודה.

מזל טוב

לדעתי כל מה שמחזיקים ברשתות השיווק הגדולות (מגה, שופרסל) צריך להיות כשר. ממה שאני זוכר- ויסקי: גראנט'ס, בלנטיינ'ס, ג'וני ווקר אדום. רום: בקרדי. שנאפס: בלוונד, גקו. וודקה: פינלנדיה, אבסולוט. מכיוון שטוב מראה עיניים, הייתי ממליץ לך בפעם הבאה שאת עושה קניות לבדוק בעצמך. בהצלחה ומזל טוב.

maxfain

New member
בבקשה

בלנטיינס, גרנטס, ג'וני ווקר, טיצ'רס, ג'יי אנד בי, שיבאס ריגל, גלנליווט12, גלנפדיך12, ג'ק דניאלס, ג'ים בים, פיג' (גם פיג' אבטיח), דרמבוי, ייגרמייסטר, אבסולוט+"טעמים", סמירנוף וסמירנוף כחול (ה"טעמים" אינם כשרים, הם מיוצרים במקום אחר מהסמירנוף הרגיל), פינלנדיה, אפטר שוק, קווארבו, בקרדי, גורדונ'ס, ביפיטר, בומביי ספיר, קמפרי, מרטיני, קסאשה 51, ברנייגר.. זה מה שעולה לי בראש כרגע..

MidNight Flame

New member
../images/Emo45.gif לטאגליינס!

הרבה שואלים את זה לאחרונה ולרובנו אין תשובה על זה.

shahar16i

New member
ייגרמיסטר?

לא שאני אומר שיש בו חזיר, אבל המרכיבים שלו לא ידועים ולכן אין אפשרות להכשיר אותו. אולי התכוונת ליגר טראום?

MidNight Flame

New member
עכשיו כשאתה מציין את זה

גם למיטב זיכרוני לייגרמייסטר אין הכשר. צריך לבדוק את זה.

דיקלה21

New member
אין לו הכשר עדיין

עבדתי עד לא מזמן (שבועיים לצורך העניין) במסעדה שהוכשרה, ואני יודעת איזה אלכוהול בדיוק העיפו משם, והייגר גם הוצא מהבר. יצא לי גם לראות את העבודה של משגיחי הכשרות על עניין האלכוהול..

maxfain

New member
דקלה - ייגר - וכל השאר :)

אחד המקומות שאני עובד בהם, הוא כשר (תעודת כשרות, משגיח ושאר ירקות), עד לפני כ4 חודשים השתמשנו בתחליפי ייגר למיניהם, עד שיום אחד הופתעתי לראות ייגרמייסטר בפריזר.. והמשגיח בעצמו אמר לי שזה כשר, עוד לפני שפרסמו בעיתונים והכל.. בכל אופן מאז ראיתי מאות דתיים לוגמים מן המשקה (הלא משהו לדעתי..).. כך שאתם יכולים להסיר דאגה מליבכם. ייגרמייסטר כשר.

דיקלה21

New member
טוב כנראה שהמשגיח ההוא לא מעודכן

ממנו הבנתי גם שהדרמבוי לא כשר ועועד כל מיני דברים....כנראה שהוא טועה לגבי הרבה דברים וחבל כי מבחר האלכוהול שם הוא ממש דל.... אניוואי ,לא עובדת שם יותר..

אולי זה השתנה

שמעתי הרבה דיבורים לאחרונה שהכשירו את המשקה. עדיין לא ראיתי בקבוק שכתוב עליו 'כשר', אבל היו בפורום דיונים על זה, הייתי מריץ חיפוש.

ייגר קיבל הכשרה.

לפני כחודשיים +- הייתה כתבה בעיתון על המשקאות הכשרים שמותר למזוג באולמות והם כללו את הייגר. רוב המשקאות הלא כשרים הם על בסיס חלב נכרי או חלב, מעט מאוד משקאות שהם לא כשרים בגלל בירוקרטיה. דברים שעולים לי לראש שהם לא כשרים: בייליס, שרידנס, דוליז וכו'...

למעלה