אלכוהול ובריאות

sonol7

New member
אלכוהול ובריאות

לאחרונה הפכתי לברמנית, וכיאה התחלתי לשתות בהתאם. יש לי מספר שאלות: 1). אם כבר שותים - מה הכי פחות רע מבחינה בריאותית? האם זה נכון שוודקה זה הרבה פחות מזיק מויסקי?איפה ממוקם האניס בסולם זה?2). אם אני דוקא מכורה לויסקי, האם יש ויסקי שהוא פחות מזיק, יחסית? אני שותה כל הזמן ג'ימסון, בכמויות לא מבוטלות 3). האם יש שילובי מזון שמנטרלים קצת את הפגיעה? שוב - לא מבחינת השתכרות, אלא מבחינת נזק לגוף, למישהו ששותה בתדירות גבוהה 4).אני יודעת שאלכוהול אמור להיות מאוד משמין אבל אני יודעת שקיימת גם תופעה הפוכה, של גרימת תחושת שובע ושל פירוק סוכרים. אני אישית מרגישה שמאז שאני שותה הרבה ויסקי אני כל הזמן מרזה, למרות שאני אוכלת כרגיל, מישהו שמע על דבר כזה או שסתם התמזל מזלי? המון תודה אם מישהו יצליח לענות לי!!!

dudi4321

Active member
|יאלכוהול=אתנול+H2O +חומרי טעם וריח

הגוף רואה בזה רעל והכבד מסלק את הרעל מהגוף. אומרים שכוסית (בחולם ולא בקובוץ) אחת ביום, טובה להורדת הכולסטרול הרע. גם משפר את זרימת הדם- לא זירמה. אסור לשלב עם תרופות בנהיגה ובסקס. האחרון כבר הזכרתי לעיל. גוף נשי מושפע מאלכוהול יותר מגוף גברי. שיכרות דומה להתמכרות. לא מציע לשתות כמויות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ולמרות הכל: cheers
Happy good year 2005!

dburac

New member
מבחינת בריאות.

א. מבחינת התמכרות, התמכרות נפשית תלוייה בך, מבחינת התמכרות גופנית בכמות שתייה מכובדת כול יום ויום יקח לגופך להתמכר לאלכוהול בערך 4 שנים. ב. מבחינת מה בריא, בריא יין אדום לשתות כול השאר ממש לא, בכול אופן ההמלצה היא אל תשתי משקאות זולים, כגון ייגר, אבסינט, וודקה זולה למיניה, ועוד ועוד, לדעתי כברמן תצמדי לוויסקי איכותי כגון גימסון, שהוא וויסקי אירי, חלש ומצויין ברמת שתייה הזאת של וויסקי הייתי ממליץ על גרנטס' - זול ופשוט מצויין, בא ממשפחה מאוד מכובדת.

"לשתות בהתאם"

להיות ברמנית לא אומר לשתות הרבה, אלא לדעת מה שותים ואיך שותים. ראיתי ברמנים מעולים שכל מה שהם שותים זה בירה, וגם זה לא הרבה, אבל ידעו להמליץ לי בדיוק על הוויסקי הנכון כשזרקתי להם כמה שמות שאני אוהב. אלכוהול זה לא דבר בריא ביסודו. לא נכון להגיד שמשקה X יותר מזיק ממשקה Y, הכל תלוי באיכות. אלכוהול זול בד"כ מכיל רעלים (כתוצאה מתהליכי זיקוק זולים) שרק מוסיפים לחגיגה. תזקיקים זולים (כמו וודקות מרמה נמוכה, תחליפי טקילה, ג'ין ורום למינהם, ליקרים זולים, ואף וויסקים זולים מאד) בד"כ פוגעים חזק יותר, לכן מומלץ להתרחק מהם. מצד שני וודקה Ketel One כנראה לא נופלת באיכות הזיקוק מג'יימיסון (למרות שאופן הזיקוק בהחלט שונה, אבל זה כבר עניין אחר.) ג'יימיסון הוא וויסקי טוב מאד, אבל כמו כל וויסקי (או כל משקה אחר), לשתות אותו ב"כמויות לא מבוטלות" זה פחות מחכם. בכל זאת מדובר באיזור ה 40% אלכוהול -- נדמה לי שאת אמורה לתפקד במהלך העבודה, לא?
בקשר להשמנה -- אלכוהול מכיל סוכרים, וכמו כל דבר עם סוכר תורם להשמנה. בירה כנראה תגרום לך יותר להשמין מוויסקי. בקשר לתחושת ההרזיה שלך -- אפשר לאמר בביטחון שהדיאטה הבאה שתסחוף את אמריקה כנראה לא תהיה "the whiksey all day long diet" -- ספק אם יש קשר בין תחושת ההרזיה לזה שהתחלת לשתות ג'יימיסון (למרות שיש משפט שאומר: There is no such thing as unattractive women, there is just not enough beer"
) והכי חשוב -- הם התחלת להיות ברמנית, תזכרי שלמרות שתפקידך למכור אלכוהול, גם באחריותך לוודא שאנשים לא מגזימים.

למעלה