אלי ורותי

דספרדו!!

New member
אלי ורותי

-אלי- בחור אפרורי למדי בשלהי שנות השלושים שלו, כרס קטנה שיער דליל, משקפיים.. נשוי ואב לשלושה ילדים, מתעורר כל יום בשש בבוקר מכין קפה, פותח את הדלת ולוקח את העיתון {מנוי יותר משנה} מדליק את במטבח מעיין בעיתון, מסיים את הקפה ולעבודה -חגים- פעם אצל הוריו פעם אצל הוריה -ילדים- פעוטון, גן חובה, בית ספר, חוגים, טיולים כל שבת שלישית -מכונית- כמו של כולם, צבע לבן {שלא תתחמם בשמש}, מחליף כל חמש שנים יום אחד {כן, יום אחד..}, הוא מתעורר וקם בבוקר, בטח שקם {כוחו של הרגל}, קפה, עיתון.. {עיתון? כן אותו כוח של ההרגל שמקודם} סוגר את הדלת בשקט ויוצא לעבודה.. לפחות זה מה שכולם חשבו, הגיעה שעת ערב ובחוץ החשיך כבר מזמן, רותי כבר הכינה את ארוחת הערב הילדים יושבים לשולחן "איפה אלי?" מהרהרת רותי לעצמה וממשיכה בחובות הבית, מאכילה את הקטן שולחת את האחרים למקלחת בודקת אם הכינו את השיעורים {ואם כן אז אם הכינו כראוי}, משכיבה את הילדים לישון שפוכה יושבת על הספה מול הטלוויזיה וכוס קפה על השולחן, "אלי?" שואלת את עצמה בשקט ונרדמת 02.00 בלילה {לפנות בוקר?!} מתעוררת עם צוואר תפוס, מדדה למיטה, נרדמת 08.00 הילדים הלכו כבר לבית הספר, לגן. לבקר את האימא שלו {היא בבית אבות כבר שלוש שנים}, לעלות לבית העלמין לשטוף את המצבה של סבתא {באמת עבר הרבה זמן מאז הפעם האחרונה, מהרהרת}, סופרמרקט.. יום שלישי עובר ורביעי… וחמישי.. {הכוונה שהגיע יום שישי} אלי פותח את הדלת בשקט {השעה 06.30 בבוקר} נכנס, מכין לעצמו קפה, מעיין בעיתון {פותר את ה"תשחץ" השבועי אם זה ממש מעניין} "היי אלי" הוא שומע את דלת המקלחת נסגרת, מספיק לראות את הטריקו האדומה {זו שרותי אוהבת לישון איתה}, טיפות זיעה עולות במצחו, הוא ממתין.. "התעוררת מוקדם היום" רותי ומגבת בידיה, "כן" הוא עונה וחוזר לעיתון אך מבטו לא ממוקד {היא לא שואלת כלום? לאן נעלמתי איפה הייתי מה עשיתי? משהו??} רוצה חביתה? היא שואלת מהמטבח, הילדים מתעוררים "הי אבא" נשיקות, חיבוקים… בית ספר, "תתנהגו יפה אה?!", הם סוגרים את דלת המכונית, הוא נוסע לאיטו כמו מהופנט רואה את העצים מרצדים בשדרה.. "הוא חזר!" רותי בקול כמעט לחישה ממלמלת לעצמה.. פוכרת ידיה בעצבנות.. "אוי אוי בת" ספק עונה ספק בוכה היא שומעת את אימא החורגת מהעבר השני.. היא קוטעת את הלך המחשבה הזה במהירות , "רוצה לאכול?" -שקט- לא צועקת, לא שואלת כלום .. ממשיכה בחיתוך הירקות במטבח והשאלה עדיין מרחפת באוויר… "לא תודה" מגיעה התשובה לבסוף -בחדר הסמוך אדם בעל מראה אפרורי למדי עם כרס קטנה, שיער דליל ומשקפיים אורז בשקט מזוודה.. -במטבח עומדת אישה בטריקו אדומה וחותכת ירקות וגבה מופנה, מוחה בידה דמעה בודדה.. -בבית הספר שני ילדים יושבים ליד שולחן ומעתיקים מהלוח -בגן ילד אחד בוכה, מעניין למה?! חם לו, בועט בשמיכה מתהפך מנסה להירדם ולא מצליח, "סאמק" בתחתונים הולך לחדר המגורים מדליק סיגריה מדליק טלוויזיה מדליק מזגן קרירות נעימה מזדחלת לאיטה הוא נרגע , נשען לאחור מרים רגלים על השולחן

Mאיה

New member
עצוב...

קראתי את הסיפור והתחברתי אליו... עצוב כשדברים ניגמרים, במיוחד כשמנסים לשנות. עצוב...

דספרדו!!

New member
../images/Emo79.gif

"ערב טוב יאוש ולילה טוב תקווה" לא יודע אבל נראה לי מתאים השיר הזה של פוליקר {שעכשיו מתנגן לו אבל "אלו הם חיינו בזמן האחרון יכול להיות יותר טוב".. יאללה אני עוד אכנס למנכוליה .. ומאיה לאן נעלמת?

דו דו דו.......

לפעמים הטיפה יורדת... אולי מחלחלת ולפעמים יש רק דממה רועשת והעננים מתקדרים וסופה מתקרבת ומסביב הכל נאלם ורועש.... ויד קטנה נוגעת - לא נוגעת... והשכחה והיום והלילה ושקט! שא ברכה ורק טוב!!!

דספרדו!!

New member
אהממ..

מצחיק אבל את צודקת בעיקר אהבתי את "הדממה רועשת" בחיי שנכון אני חושב שדמעה אחת חזקה יותר ומשפיעה יותר משטף של דמע.. אבל יודעת מה הכי אהבתי? את היד הקטנה שנוגעת לא נוגעת! {לא מתכוון לפרש למה

קראתי את הסיפור...

פעם אחת ..ופעם שניה.. ו-כן, סגנון הכתיבה שלך מרשים (זה לא חדש) סה"כ עוד סיפור מני רבים... אין בעצם כל חדש. השיגרה וההרגל שהורסים כל חלקה טובה, עצוב אבל מציאות. הטריד אותי דבר אחד (בין היתר)- הבן אדם לא היה בבית כמה ימים... אשתו לא חיפשה אותו, לא הלכה למשטרה, לא חשבה לחפש איפה הוא נמצא.. הלכה "לשטוף את המצבה של סבתא".. טוב שלא מצאה אותו בתור גוויה. בן אדם יכול למות ואשתו עסוקה בביקור בבתי אבות.. נשגב מבינתי. וכשהוא כבר חוזר, שמח וטוב לב , היא מתרגשת ולא מעיזה אפילו לשאול איפה היה... נו, באמת.. מאיפה הוא מצא אותה והיא אותו?????? חוץ מזה, מה קשור הקטע האחרון? הוא אורז מזוודה ואז חם לו בשמיכה? או שהפסתי פרק? רקדנית (תוהה אולי בעצם לא הבינה את הפואנטה)

דספרדו!!

New member
אז ככה..

ברור שפספסת {אבל לא נורא.. הקטע שהיא בכלל לא שמה לב שהוא לא היה, עסוקה מידי- אולי יש פה איזו ררמיזה על הסיבה או סיבה שיכלה להיות כגורם ל {לפחות כאילו ו"לשטוף ת´מצבה זה כאילו עניין יומיומי שכזה אבל מכניס או יותר נכון מעביר את התחושה הכללית.. והקטע האחרון אהממ.. נו טוב זה נראה לי מתאים וחוץ מזה, סאמק אמרתי שהבן אדם אפרורי לא? אבל ביננו כולה סיפורון עצוב משהו בלי מנצחים..

אינטרפטציה

רקדניתתת יקרה.... סיפור טוב נתון לפירושים רבים של הקורא.... וכל קורא מבין ממנו מה שמתאים לו.... אני דווקא אהבתי שם את הדממה הרועשת את השקט שלפני הסערה ואחריה מבלי ממש לחזות בסערה... למרות שהיא הייתה שם והאישה ההיא... ובכן המת החי הצל המהלך... השיגרה האפורה.. המציאות הקשה והוא... הטיפה שיורדת ואולי עולה והמגע שחסר ואולי קיים בחשכה ואני יכולה להמשיך לנתח את הסיפור שעות.....
רק טוב!!!

סילבסטר

New member
אפור זה לא רק צבע

זה עניין של גוון כל אחד רואה מה שהוא יודע איך שהוא מפרש זאת לטוב ,לרע,ללא נורא ואולי אין טוב ואין רע זה הכל עניין של נקודת מבט לתפוס את הזוית הנכונה שיגרה של אחד לשני זו קללה ריגוש של אחד ,פחד מוות של אחר דספי אתה יכול לומר שלום

יודע ש...

New member
גחלילית

אני מבין שאת אוהבת מילים ואולי גם עוסקת בהן?? אהבתי את האינטרפטצציה שלך

למעלה