אלי דסה? באמת?

22wings

New member
דווקא אלי דסה מצוין

לא ראיתי אותו הרבה אבל זכור לי משחק מולנו שהוא עשה בית ספר לעידן ורד. לא יודע איפה קראת על זה, אבל אם מחפשים מגן ימני אז דסה דווקא אופציה טובה. גם שחקן צעיר. צריך רק לברר את היסטורית הפציעות שלו, זכור לי שהוא היה פצוע די הרבה בשנתיים האחרונות.

Benedictus2

New member
די נו...

שחקנים שגדלו בבית"ר ירושלים לא מסוגלים להצליח באף קבוצה אחרת בארץ מלבד בבית"ר ירושלים ודוגמאות לא חסרות.
דבר נוסף - יש בנוער שחקן שיכול להתפתח למגן ימני מצוין - יוסיפוביץ' שמו. יש לו 20 בישולים (!!!) מהעמדה הזאת העונה, ולכן אין צורך לרעות בשדות זרים. כמו כן, אין צורך להביא קשר 50/50. בנוער יש ילד שקוראים לו קונסטנטינוס - ואם עיני החדה לא מטעה אותי הוא יכול להתפתח לשחקן יעיל יותר מכל מה שגדל בקבוצות אחרות...

נוער! נוער ! נוער ! + שלושה זרים איכותיים (שוער, בלם, חלוץ) וקדימה להחזיר את המעמד שנשדד על ידי האויב הצהוב.

22wings

New member
די נו...

שחקן טוב שגדל בבית"ר יכול להצליח בכל מקום. אין הבדל בין בית"ר למכבי נתניה לבני יהודה בעניין הזה. ואתה יכול להביא 20 דוגמאות וזה עדיין לא יוסיף כלום לדיון. אני גם לא חושב שאלי דסה נופל לקטגוריה של שחקן שהצליח בבית"ר, וגם לא בטוח שהוא ממש גדל שם. ובלי שום קשר בית"ר זה מועדון פח.

לגבי הנוער. פה אני מסכים, אם יש שחקן מתאים בנוער אז לא צריך לחפש בחוץ.

Cade Foster

New member
תן דוגמה

שחקן אחד שגדל בבית"ר בשנים האחרונות והראה מחוצה לה את אותה היכולת.

דוגמאות הפוכות יש לי בכמויות:
ברק יצחקי
אבירם ברוכיאן
עידן ורד
חן עזריאל
אלירן דנין

and counting...

יש משהו דפוק במערכת החינוך הירושלמית. כשאתה מסתכל על הקופים מהיציע המזרחי, אתה צריך לשאול את עצמך האם יש קשר בין הדברים. לדעתי התשובה היא כן. שחקן שמזוהה עם הקהל הירושלמי יהיה בדרך כלל ערס מצוי שנפוץ מאוד בחברה הישראלית. מכבי חיפה צריכה להימנע כמה שאפשר ממגע עם שחקנים כאלה. יש לי הרגשה שמויאל, דסה וגם אריאל הרוש קורצו מאותו החומר.

לצערי אפשר לומר על הרבה שחקני נוער שלנו את אותם הדברים, אבל אלה שלנו לפחות מוכשרים יותר מהמקבילים הירושלמים שלהם. לא חסרות בעיות במחלקות הנוער שלנו שאנחנו צריכים לקחת כאלה גם ממחלקת הנוער של בית"ר.

22wings

New member
שלומי אייברטמן

לא רק בית"ר גם גדל במועדון השני הכל כך אהוב על חברי הפורום

ואני לא מסכים עם חצי מהרשימה שלך. התקשורת פשוט אוהבת לנפח כל שחקן של בית"ר שנותן שני משחקים טובים. גם על אלי כהן שמעתי העונה שהוא המאמן הכי טוב בארץ אחרי איזה כמה נצחונות רצופים. מחזור אחרון והם עדיין בסכנת ירידה... לא חסר דוגמאות, גם את עמית בן שושן ואריאל הרוש ניפחו ועדיין לא ראיתי משהו מיוחד מהם.

יפה אמרת על הנוער. אפשר בקלות לעשות רשימה ארוכה של שחקנים שהצליחו בנוער שלנו ולא הצליחו בבוגרים. זה לא אומר שצריך לפסול כל שחקן נוער שלנו בגלל זה. זה רק אומר שהדרך בין הצלחה בנוער להצלחה בבוגרים היא ארוכה.

לגבי הערס המצוי. אני מסכים, אנחנו צריכים להיזהר משחקנים כאלה. אבל לא כולם שם כאלה ואני לא מכיר את דסה מספיק טוב בשביל לדעת מאיזה חומר הוא קורץ. שורה תחתונה, כשמחפשים שחקן חיזוק לא צריך להתעסק יותר מדי מאיפה השחקן הגיע או איפה הוא גדל. צריך לקחת החלטות קצת יותר מבוססות ורציניות.

Cade Foster

New member
כשאני אומר "גדל"

אני מתכוון לגילאים הרבה יותר צעירים מהגיל שבו ארבייטמן הגיע לבית"ר, כך שהדוגמה הזאת לא רלוונטית. כשאני חושב על זה שוב גם יצחקי לא דוגמה טובה, למרות שהוא כן עונה על כל הקריטריונים של ה"רשימה השחורה".

לגבי אלי דסה הייתי אולי מסכים איתך אם לא הייתה לנו שום ברירה אחרת. אם מילאנו 5 משבצות של זרים בעמדות אחרות, אם ניסינו את יוסיפוביץ' וזה נכשל מסיבה כלשהי, אם ניסינו להביא את אלעד גבאי וזה נכשל/התברר כפלופ - אולי יהיה אפשר לבלוע את הגלולה ולהתפלל שאצל דסה יש קצת יותר שכל בקופסה מאשר לחברים שלו בבית"ר. אבל לא לפני. שוב, מבחינת פוטנציאל יוסיפוביץ' > דסה. אין שום סיבה לרעות בשדות זרים (במיוחד כשאנחנו יודעים שהשדות האלה עד היום הצמיחו לנו רק דרדרים) לפני שהשדה שלנו נשרף. כי הוא באמת ירוק יותר מכל השדות האחרים, תרתי משמע.

zubumafu

New member
כנראה שלא

אבל הוא בכל זאת דוגמא למישהו שהצליח מחוץ לאזור חיוג 02

Cade Foster

New member
אם זה עושה אותך מאושר אז אני אאלץ להסכים

אבל בשום שלב, לא בבית"ר ולא בצפון הרחוק הוא הראה משהו ששווה לפזול לכיוונו.

עם כל הכבוד, זה לא השדרוג בשביל לרוץ לאליפות

אם לא אלעד גבאי שיביאו מגן זר ברמה גבוהה...אתם צודקים זה לא יקרה, כנראה נגזרת עלינו עוד עונה עם בינוניות באגף ימין.

ARIS BOCH

New member
אם כבר שחקן ביתרי אז עדיף את ריקן

יש לו רגל שמאל ובעיטה שאשקרה מגיעה לשער בעוצמה.
אין לנו שחקן כזה כבר 3 שנים...

למעלה