אלי - בקשר ל PUMP

operationss

New member
אלי - בקשר ל PUMP

מדוע אתה אומר שזו לא דרך טובה לקבוע אם האימון מוצלח או לא ? אני חושב שאם אני מרגיש את השריר טוב ברגע שאני מסיים לאמן אותו אז זה סימן שאמצתי אותו כמו שצריך לא ?

PUMP

בעבודה במשקלים ומספר חזרות גבוה קשה לקבל את ההרגשה של PUMP. מה שקורה בד"כ הוא שבאימון הראשון שני אתה מרגיש את השרירים ומרגיש טוב עם עצמך (במילים פזיולוגיות עשית נזק גדול יותר ל-Z) אבל כידוע לך השריר מסתגל ומכין את עצמו לפעם הבאה. אי אפשר כל אימון לעבוד חזק יותר אבל אפשר בהחלט לתת את המקסימום וע"י כך לקבל תוצאות. במילים אחרות הרגשת השרירים אחרי אימון לא מחייבת עבודה נכונה או תוצאות כמו כן יש גבול ליכולות, מרדף אחרי ה"כאב" יכול גם לגרום לפציעות. בנוסף, כאב של השרירים (DOMS) אחרי אימון מאומץ יגרום לירידה ביכולת באימון הבא.

אלי ו.

New member
לאו דוקא + מאמר בשבילך

זה תלוי בסוג האימון. זה אינדיקטור ש"עשית משהו" יש שיטות אימון בהן לא יהיה לך PUMP למרות שתראה תוצאות ולהפך. מצורף מאמר נחמד של ד"ר פרד הטפילד בנושא "I feel it" (האתר נמצא בקישורי הפורום)

operationss

New member
אוקיי מקבל את דעתכם אבל

איך תסבירו את זה שבהרבה אתרים יש כל מיני מאמרים של כאלה שמתיימרים להיות מפתחי גוף רציניים (אני אומר מתיימרים פשוט מכיוון שאני לא מכיר את השמות וכך הם מעידים על עצמם) ובמאמרים הללו הם אומרים ש PUMP זו הדרך הכי טובה ושהיא ממש הכרחית ?

למעלה