אלי בג´ור

Mnementh

New member
אלי בג´ור

מי חושב ש-9 DS הלכו קצת רחוק מדי בכך שהם רמזו בכבדות שה-PROPHETS באמת אלים ולא סתם יצורי חור תולעת. רודנברי היה מתהפך ב...

CommandeRiker

New member
אגב רודנברי

מישהו יודע למה אנדרומדה נקראת Gene´s roddenberry andromeda ? או כל סדרת חלל?

B a n j o

New member
סיבה פשוטה ביותר

הוא יצר אותה פשוט היא אף פעם לא הגיעה להפקה בזמן חייו עד שלא מזמן אישתו (המחשב,לוקסאנה, האחות צ´אפל וכו´) החליטה להפיק אותה סוף סוף כשחושבים על זה, באמת נראה שלה יש יותר חלק בסטאר טרק מאשר לג´ין...
)

Bajoran Preist

New member
לא אני../images/Emo70.gif

לא רחוק ולא נעליים! הנביאים מחור התולעת הם יצורים בעלי ככה וככה תכונות ויכולות, הבאג´ורים סוגדים להם כאלים, נקודה. לא פחות ולא יותר. והקלינגונים מאמינים בסטו-וו-קור והפרנגים בשר האוצר הגדול של מעלה, אז מה? בכל מקרה, בקשר לנביאים, הם בכלל לא כל-כך חזקים. הם בהחלט לא אלים במובן המונוטאיסטי של המילה. אפילו לקיו יש יותר יכולות מאשר להם(עד כמה שאנו יודעים), אז הקיו הם אלים? Hell no! דיפ ספייס לא רמזו על זה שהנביאים הם "באמת אלים". ומה זה "באמת אלים"? האם אל הוא יישות בת-אלמוות המסוגלת לחולל "ניסים מופלאים"? אם כן, אז הנביאים עונים להגדרה הזאת, וזאת עובדה מדעית. מדעית-בדיונית, אבל מדעית לצורך העניין. ומכיוון שאנו תופסים את מושג האלוהות בצורה מונותאיסטית אז הנביאים הם בהחלט לא אלים. ובכלל- זה הרי עניין של אמונה, לא? הרי מבחינת אלו שמאמינים באלהים- יש אלהים גם ביקום של סטאר-טרק, ומבחינת אלו שלא- ברור מאליו שאין. קאפיש?

Mnementh

New member
אח שלי...

אני מסכים עם כל מה שאתה אומר ועם-זאת, לקראת סוף הסדרה כשהפכו את סיסקו לממש ישו והוא הפך להיות אחד מהם, לדעתי הם הרחיקו לכת. זה בהחלט לא כמו סטובוקור או גן העדן השמימי של הפרנגים. האם זה כמו Q והפרק שפיקארד מת? כאן כן.

Esmena

New member
זהו קולו של ההיגיון, אבל,

הסידרה בהחלט נותנת התייחסות דתית- מיסטית (קצת בחמש שקל) לנביאים , גם אם היא/אנשי הפדרציה "טוענת/טוענים" שהם יצורים בעלי תכונות וכו´, ההתייחסות של הנביאים לסיסקו היא התייחסות של אלים לשליחם לכל דבר,שלא לדבר על התפקיד שהם מייעדים לו והקרב בפרק האחרון .

Bajoran Preist

New member
אני לא מבין מה הרחקת לכת בזה

הרי מיסטיקה או היעדרה היא פשוט הצורה בה אנשים תופסים מושג מסויים. אז הבאג´ורים סוגדים לנביאים כאלים, so what? זה לא מוריד ולא מפחית ומשום יכולת שיש לנביאים או מצב בו הם מתקיימים. ואם הם בחרו בסיסקו כשליחם, אז מה? אז הוא ישו? נכון, הבאג´ורים רואים אותו בתפקיד שבמידה רבה מזכיר את תפקיד "המשיח" ביהדות, ישו בנצרות או מוחמד באיסלאם. אבל זה לא משנה את העובדה הבסיסית שלמעשה מה שקורה פה הוא שלסיסקו ישנו קשר הדוק ולא לגמרי מוסבר עם חבורה של יישויות לא-קוויות אשר מתגוררות בחור התולעת, ולפחות אחת מהם יזמה את לידתו("כי זה לא יכול היה להיות אף אחד אחר"- לכו תסבירו את המשפט הזה). אז מעורבים פה כוחות שמעבר לתפיסת בני תמותה. מתי דברים כאלה לא מתרחשים בסטאר-טרק?

Esmena

New member
תישמע, אני מדברת על הבחינה

הקולונעית ,והולכים פה דברים שבעיניי הם דתיים-משיחיים ביותר. הקשר הוא לא מוסבר, אבל אם הוא כבר מוסבר אז הוא מוסבר לצד הדתי, ולכן יזמו את לידתו . הנביאים בהחלט לא מזכירים ביחס שהסידרה נותנת להם את Q, אם לכך אתה מיתכוון.וחוצמזה,
.

Bajoran Preist

New member
אוקיי, מהבחינה הקולנועית, נכון

זוויות הצילום, המנגינות, "פעימות הלב" בזמן "חיזיון", וכל זה, בהחלט נועד להזכיר אלמנטים מיסטיים-קולנועיים. ושוב, זה לא נוגע לעובדות כשלעצמן. אין פה שום דבר שמהווה הרחקת לכת שג´ין רודנברי יתהפך בקברו בגללו. ואני חושב שאת מסכימה איתי בעניין הזה. ובאמת, מי בכלל שאל אותך

למעלה