אליתיזם

חזוז

New member
אליתיזם

האם אתם מרגישים אליתיסטים (עליונים) מול שאר חלקי החברה או חלקים בודדים ממנה בגלל שאתם חברים בתנועות נוער בעלת ערכים מוסריים,חברתיים פוליטיים ואישיים,ערכים שכיום כמעט לא נמצאים בשום מקום? אני אגיד על עצמי שכן. יוצא לי להילחם ולהתווכח הרבה מאוד עם אנשים על החיים בארץ ובכלל,אני מרגיש שמהרגע שנהייתי ל"מחנך" אני מרגיש טוב יותר מאנשים שלא בתנועה. יש לי זלזול מוחלט כלפי הצופים וכלפי אנשים שבחירתם היא לא לנסות לקחת חלק בחשיבה. (נתקלתי במספר טיפוסים מהצופים שקבעו אצלי כזאת תפיסה לגביהם) זה נשמע די אכזרי ואני לא מנסה להיות כזה,אני רק רוצה לדעת אם גם אתם מרגישים ככה לפעמים.

jast

New member
בהחלט.

אני מרגישה יותר טובה מרוב האנשים שאני מכירה בערך.. ואין לי בעיה עם זה, אני יודעת שאנשים לא אוהבים מתנשאים, אבל אני בכל מקרה מנסה להתחבר עם אנשים שניראים לי טיפשים או שאין לי מה לדבר איתם... ואני באמת נהנת לצחוק על תנועות נוער אחרות בכל הזדמנות, או אנשים שצוחקים עלי שאני בתנועת נוער או שאני בשמוצ ואז הם מרגישים מפגרים עם עצמם. אז כן, אני מרגישה יותר טובה מרוב האנשים שלא בשמוצ.

אמן סלע

New member
האמת שגם אני חושבת על זה לפעמים...

אבל אז אני מיד חושבת...שאולי אני יותר מבינה מהם בערכים, יותר איכפת לי ואני מקבלת הרבה יותר ממה שהם מקבלים בתנועת הנוער...אפילו לפעמים אני מרגישה שהם ממש מבזבזים את החיים על שטויות ועל שאלות מטומטמות. אבל, מהצד השני...אני חושבת לפעמים..אה..אז אני יותר ..אממ..עליונה מהם בקטע של הערכים וכל זה אבל הם יותר טובים ממני בלימודים למשל.... :|

jast

New member
חלק מזה...

שאני יותר חכמה ומגניבה וטובה פי טראליינתלפים(
) זה זה שאני יודעת שיש דברים יותר חשובים מלימודים... וערכים זה אחד מן הדברים האלה. אחד הדברים שבית הספר מלמד אליהם זה לא לחשוב, אלה שהכי טובים בלימודים בדרכ(זה מודגש כי יש כאלה שזה פשוט קל להם, וזה לא הדבר הכי חשוב להם או שהם חרשנים או משהו) הם אלה עם הכי פחות ערכים, למען האמת גם אלה שמזלזלים באותם אנשים(אנחנו.. אני...) שעושים הכל וכל החיים שלהם בשביל האידיאולוגיה(טוב, זה נשמע רע.), שיגידו לי תמיד "מה יוצא לך מזה?" כי מהלימודים הרי יוצא משהו, בלי לימודים אין עתיד.... זה גם למה אחד הדברים שבצפר מלמד זה לא לחשוב.. כי ברגע שתחשבו, אחד הדברים שתבינו זה שבצפר זה לא הכל בחיים. מעגל כזה

אממ..

אני לא מרגישה עליונה לעומת "חבריי" לספסל הלימודים,אלה אני מרגישה שאני יותר תורמת מהם ויותר מבינה מהם, אני מגיעה להמון ריבים עם אנשים של בצפר על דברים שהם בכלל לא מבינים .. ומצד שני אני מרגישה שאנילא יודעת הכל ויש לי עוד המון ללימוד,אני לפעמים מחשיבה את עצמי אפילו לטיפשה. ולכן אני לא כל כך מרגישה עליונה לעומת אנשים אחרים. הגיוני שנחשוב שהתנועה שלנו היא הכי טובה ושאנחנו נאהב אותה ,כאילו מן הסתם חח אחרת לא הינו בתנועה הזאתי, אבל אני בהחלט מאמינה שעדיף שאנשים יהיו בתנועת נוער-אפילו הצופים מאשר שלא יהיו בכלל,שבכל זאת יקבלו משהו. אני רואה את האנשים בבצפר שלי כאנשים ריקניים,שבראש שלהם זה רק לימודים.ולפעמים המחשבה הזאתי גורמת לי לתעב אותם.

רגע הסתבכתי חחחחח

התכוונתי להגיד שלא תמיד אני מרגישה עליונה לעומת אנשים לא מהתנועה,שזה תלוי מתי. וממ זהו,סליחה שבילבלתי אותכם חחח

פורה

New member
גם אני חושבת ככה

ההענות לתנועות נוער אצלנו שואפת לאפס.. גם אצל הצופים המצב לא הכי טוב...

פורה

New member
היום-

אחרי הפעולה ליוויתי חניכים הבייתה, והקן שלנו ממוקם בשכונה שאפשר לקרוא לה שכונת עוני. היו שם ספסלים עם מלא בני נוער כאלה נטושים, שאין להם מה לעשות במשך היום חוץ מלהבריז מבצפר, לעשן ו-"לשבת במערבית עם נרגילה".. ואז חשבתי- מה,זה כיף לכם לשבת פה ולעשות כלום? ואז חברה שלי אמרה לי- ברור שלא, אז אמרתי- בשביל מה יש תנועות נוער?! אני יודעת שזה נורא תמים להגיד, אבל תנועת נוער זה אלטרנטיבה להרבה דברים. אז הנחתי שהם לא מהסוג של האנשים שהולכים לתנועות נוער. אז לכו תחפשו עבודה במקום לשבת על התחת שלכם כל היום- גם ככה אמא שלכם היא חד הורית ויש לכם מלא הוצאות על הפעוטון של אח שלך הקטן.. אבל ברור שזה הרבה יותר קל לשבת על התחת ולא לעשות כלום.... אז אחרי שעברתי לידם כן הרגשתי מין הרגשה של אליטיסטיות... שאני עושה משהו- והם לא..

למה ניראה לך שאתה מלך בגלל שאתה

מדריך? לפי התפיסה שלך אתה פשוט מתנהג כמוהם באותה מידה רק צורה שונה

MakeItHurt

New member
כן ברור

תמיד יש את "המלחמה" הזאת בתנועות נוער מן הסתם אתה חושב שאנחנו יותר טובים אבל ילד אחר שנמצא בתנועת נוער אחרת יחשוב אחרת כי לזה הוא רגיל

למעלה