אלישע

מחמלי,

באותה מידה שעליך נמאסה גסותו של הרוסי הבור המתנשא הפוץ השמן הזה, כך נמאסה עליי (מה לעשות שזה כך?) הפולימיקה התיאולוגית. אבל לא אמרתי אודותיה (בתגובה הראשונה) דבר וחצי דבר. קרא שוב והבן היטב. היה אצלנו משגיח שנהג לומר: איך האָב קיינעם ניט געמיינט. אָבער דער, וואָס מיינט אז איך האָב אים געמיינט- אים האָב איך געמיינט! ובתרגום לשפה שאסור לבוז לה: לא התכוונתי אף לא לאחד. אבל זה שחשב שאליו התכוונתי- אליו היתה כוונתי. ובאשר לשלילתך הנפשעת ממני את תפקיד שוטר הפורום... טפיחה לך על-שכם, בבת עיני, אתה יודע נגן על נימי המצפון מאין כמוך. בפעם הבאה מצא דרך מתוחכמת ודקיקה יותר לעשות זאת. נכון יותר לומר- בפעם הבאה מִיצְאוּ. תהיו בריאים, מת עליכם על איחוליכם. ביי, נשמות.

יונה יקירי

שום רוסי לא נמאס עלי, וכל אוהב ספרות ומוזיקה יודע עד כמה התרבות הרוסית מדהימה, אבל פשוט נתתי ביטוי למה שהרבה אנשים חושבים ולא אומרים, בהקשר לתרבות הדיון וההתנהגות בפורום.

אוי, באשר לכם, בני התרבות.

לגמרי שכחתי! אתה יודע, אחי-אהובי? גש הלום ועוד רז אחד לְךָ אתוודה. עם הזמן אני מוצא את עצמי נשאב יותר ויותר אל מעי הדג של התרבותיות. ועתה הֳראיתי לדעת כי ניפליתי מכל האדם אשג במעי דג התרבותיות, ועל כן שש אנוכי כמוצא שלל רב. א ישר-כח!

סתם דוגמה קטנה

שמ"א טו 10-11: "ויהי דבר יי אל שמואל לאמר. נחמתי כי המלכתי את שאול למלך ... " שמ"א טו 29: "וגם נצח ישראל לא ישקר ולא ינחם כי לא אדם הוא להנחם". (נצח ישראל=אלוהים) ברור שאפשר למצוא תרוצים, אבל אלה רק תרוצים. <קוצץ יכול גם להביא את הדוגמאות הידועות, למשל, של בראשית א ו-ב, או של פרשת נח, אבל אלה כבר נדושות>

אתה יודע?

אני שותק רק כי אתה חבר פורום קבוע, ועל כאלה אין לי טעם, רווח, רצון וביצים לפתוח ת´פה. לדעתי צריך להצליל את האשכול הזה כמו אבן במים עזים ולהתפלל שלא יצוצו עוד כמוהו.

על מה יצא הקצף ?

קודם כל, אף אחד לא חייב לקרוא הודעות שלא בא לו. חוץ מזה, הנושא הזה קרוב יותר לנושא הפורום מנושאן של הרבה הודעות אחרות, וד"ל.

אל תנפנף לי בנושא הפורום.

כי אולי הזיתי, אבל אני זוכר בבירור כי נאמר כאן כמה וכמה פעמים שהפורום מיועד להיות קהילה (לא אוהב "קבוצת תמיכה") של יוצאים בשאלה ולא במה לדיונים תיאולוגיים. מה גם שנושא הודעה טאווטולוגי לאללה (יש להודעה הזו לא פחות מכמה עשרות טובות של כפילוֹת בהיסטוריה) והצורה בה נכתבה דבילי להחריש-אֳזנים. כך, שאפילו אם היתה זו הודעה הדנה בליבת הפרובלמאטיקה של נושא הפורום היא היתה מקבלת ממני את אותו הרספונד. מת עליך יונה

האומנם ../images/Emo35.gif

בעמוד שעבר יש דיון שהתחיל יידישיסט, על אברהם אבינו. כזכור לך, השתתפת בדיון הזה. תוכל להסביר לי מה ההבדל העקרוני בין הדיון ההוא לדיון הזה ? <חולה עליך>

קרא שוב את מה שכתבתי שם

דיברתי על ההרגשה שלי לגבי היחס שלנו לאמונה היהודית מול היחס שלנו לאמונות אחרות. אין לזה שום קשר לוויכוחים דתיים וכל הבולשיט הזה.

אבל תסתכל מה יצא מהדיון שם ...

הדיון התפתח לוויכוח דתי לעילא ולעילא וכל הבולשיט הזה, ואין פוצה פה ומצפצף. חוץ מזה, אני באמת לא מבין על מה הכעס. מילא אם הייתה פה הצפה של ויכוחים תיאולוגיים. אבל מה כ"כ מטריד אתכם שיש פעם בעמוד ויכוח תאולוגי שמעניין את חלק מהמשתתפים ? זה נראה לי לגיטימי לחלוטין.

בן הרב

New member
אתה לא מבין שיונע

לא יודע איך להביע את הרגשות שלו בקשר לעבודה החדשה-ישנה אז הוא מוציא אותם כך הייתי מציע לשלוח לו איזה זר פרחים או משהו כזה <בן הרב למד פסיכולגיה(בגרוש)>

../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif

שיהיה ... למרות שלא ממש מגיע לו אחרי ההתנפלות על אלישע האחר ...

למעלה