אל תאלץ אותי לחזור על עצמי, מאסטר.
לא הפוטנציאל להתפתחות של הפולמוס התיאולוגי האלף ואחד הביא לי את המוזה. תתפלמסו, תספרו בדיחות ברמת גנון על דתיים, תגידו "תודה, באמת, שאתה מרשה לנו", אני שותק. אבל תסתכל על ההודעה שפותחת את האשכול הזה. קרא וחזור וקרא אותה. אני מבקש זאת ממך, כי אני מנוע מלעשות זאת, באם רצוני להותיר את המוניטור בשלימותו. מה לעשות, קהות וטימטום הנחשבים על ידי בעליהם לחדות וחכמה, ועוד כשאלה חוזרים על עצמם בפעם האלף (פלוס-מינוס) באותו הנוסח (פלוס-מינוס) מביאים אותי להתקתרז על קרקפותיהם של אזרחים תמימים. בעניין הסדנא הפסיכולוגית הפתוחה שיזמתם. הייתי גולל בפניך את אותה ההצעה-שלא-ניתן-לסרב-לה שהצגתי בפני בן הרבנית, אבל אנסה להיות ענייני יותר. אלישע, אני לא חושב שנסיון לא-מקצועי (כמו גם המקצועי) לשטוח את קרביו של אדם בפניו ובפני כל השורצים בWWW מכבד את עושהו. ועוד, ועוד רז אחד לך אתוודה: גלש כאן פעם בחור אשר פנים-אל-פנים היה נעים הליכות הרבה יותר ממני, והודעותיו בפורום היו אגרסיביות מאלה שלי לאין ערוך. עשיתי אותו לשפן-ניסויים? (תגיד, "כל הכבוד", לטף את כרסך במחשבה נעימה על חדות שנינתך, אני אמתין). לכן אני מעז לתבוע את המינימום שלו היה זכאי אותו הבחור. לא תירגמתי כלום מיידיש, התבלבלת קצת. שמתי תרגום אחד מרוסית בפורום, וכשראיתי שהוא עשוי לגרור אחריו דיון מתמשך שלא מענין הפורום- ביקשתי מגייזל שנמשיך לדון באימייל. צא וראה כמה הודעות אוף-טופיק העלו הנה חביבי הפורום. אבל להם מותר. מת עליך. יונה