אלישע

אלישע

כיצד הדתיים מסבירים את כל הסתירות בדת ובתורה? הם נותנים תירוצים שזה מה שאמר משה ואלוהים. ככה להכפיש את הכח העליון שברא אותנו כאילו הוא מתעסק בזוטות. ועוד איזה הלכות מוזרות חבל על הזמן. מי שרוצה לפתוח עימי דיון מוזמן

אתה יודע

שנמאס כבר? שאני שותק כבר שבועות וחודשים?! כוס אימא שלכם כולכם עם הדיונים המחוכמים שלכם ועם ההודעות הראשיות הדביליות שפותחות אותן! אם אתה משועמם- וזה מבצבץ מבין שיטיך- תעבור על היסטוריה ותראה כמה "חילונים חרדים" ואפיקורסים טרים כתבו את אותן השטויות! די! נמאס, מגעיל, עושה לי בחילות! מטומטמים, קהי-פרצוף, מתחכמים בתחת! עופו להזדיין עם אחותכם!!!!!!

יונה, גסות הרוח שלך כבר נמאסה

אתה לא שוטר הפורום, תקרא מה שאתה רוצה, ותפתח אתה אילו דיונים שאתה רוצה, אבל אנחנו כאן לא בטיש של גור, ויהיה נחמד אם תפקיד קצת יותר על צורת ההתנהגות שמקובלת בקרב בני תרבות.

ועוד משהו

הפורום הוא גם לא פורום לספרות יידיש, ובכל זאת, אף אחד כאן לא מפריע לך בגסות להתבטא בתחום שכל כך מעסיק אותך. האם לא ראוי היה להתייחס באופן דומה גם לחברי הפורום האחרים?

מותר לא לאהוב משהו

אני לא אוהב את הדיונים האלה ואני אומר זאת בגלוי. אני לא עוצר את זה, אני דן על זה ומקלל את מי שעושה זאת. כל זה הוא בתחום הלגיטימציה. מי שלא אוהב את מה שאני מביא לפורום שאני מודה שחלקו אינו קשור לפורום יכול למחות ואפילו אמחוק את הדברים, אבל דיון מותר ואפשרי על כל דבר. מה בסך הכל היה פה עכשיו: אני ויוינע לא אוהבים בלשון המעטה את הוויכוחים או הדיונים האלה ואומרים את בצורה גסה. אני לא התכוונתי להעליב ואני מבקש סליחה עם העלבתי מישהו או מישהי. אבל נראה לי שגם אתה לא אוהב את השאלה החוזרת הזאת כל יום שני על מהות האלוהים. [דווקא קמתי רגוע הבוקר]

אם זו עמדתך - סבבה, אבל ...

יש שתי בעיות: 1. הצורה שבה יונה ענה. 2. יונה טוען שזה לא לגיטימי לדון בענייני תאולוגיה בפורום.

יונה טוען שזה לא לגיטימי לדון בעניי

תאולוגיה בפורום. קייצעצל, אתה עוד לא מכיר את המפלצת הזאת! הוא, אם לא שמעת, גם טוען כי אין זכות קיום להומוסכסואלים ולערבים, מעודד את הפיכתה של הלשון האידית למקצוע היחיד שֶׂיִלָמֵד בכל בתי הספר, טוען כי ספריו של סרגיי דובלאטוב ניתנו מן השמים בקולות וברקים ונוהג לענות באכזריות את אחותו הקטנה בת 5. גור לך!

א-נשומע! ../images/Emo13.gif

אתה יוצא מגידרך בצורה כל-כך חביבה עד שאני מתאפקת מלומר לך לעשות זאת לעתים קרובות יותר לא נעים לי להודות - אתה כעסת ואני נהנתי...

הגם אתה ברוטוס ?

המשפט שיוליוס קיסר אמר, כביכול או שלא כביכול, לפני מותו, כאשר נרצח על ידי קבוצה שכללה את חברו, ברוטוס.

יוליוס´קה

אני פשוט נהנית מאיך שאתה כותב כשאתה כועס ומקווה כמובן שלא תכעס למרות הצער שיגרם לי מאובדנן של כמה פנינים שיכלו להידלות על ידך מהמצולות

אכן מותר לא לאהוב משהו

גם אני לא אוהב כל מה שמתפרסם בפורום (לא כולל את תרגומי היידיש שלך. וממש במקרה התואר הראשון שלי הוא בספרות, ואני יודע להעריך עבודת תרגום), אבל התנפלות גסה בסגנון שהיה נמחק גם בפורום "שבבניקים, זונות ופושעים קלים" רק מעריכה את האוירה בפורום ויוצרת נורמות של אלימות וחוסר כבוד לצרכי אחרים, ובפרט שדיונים בנושאי יהדות - מה לעשות - מאד מעסיקים חלק מן היוצאים, ואין להם במה אחרת להתעסק בזה מנקודת מבט של יוצא. דווקא לתרגומי יידיש יש הרבה במות ספרותיות אחרות, אבל אם אתה נהנה והחבר´ה נהנים, אז סבבה, למה לא? האמת היא שבחיים הלא וירטואליים יונה דווקא נראה בחור עדין ונעים הליכות, וזה בהחלט מעורר מחשבות לגבי האופי הקתרטי (מלשון קתרזיס) של ההתפרצויות שלו. יתכן שיש כאן צורך נפשי עמוק שאפשר להבין אותו, אבל צריך להחחשב גם בשאר חברי הפורום (או האורחים), ובמובן הזה גם מפגש וירטואלי אינו פחות ממשי מאף מפגש אחר.

אל תאלץ אותי לחזור על עצמי, מאסטר.

לא הפוטנציאל להתפתחות של הפולמוס התיאולוגי האלף ואחד הביא לי את המוזה. תתפלמסו, תספרו בדיחות ברמת גנון על דתיים, תגידו "תודה, באמת, שאתה מרשה לנו", אני שותק. אבל תסתכל על ההודעה שפותחת את האשכול הזה. קרא וחזור וקרא אותה. אני מבקש זאת ממך, כי אני מנוע מלעשות זאת, באם רצוני להותיר את המוניטור בשלימותו. מה לעשות, קהות וטימטום הנחשבים על ידי בעליהם לחדות וחכמה, ועוד כשאלה חוזרים על עצמם בפעם האלף (פלוס-מינוס) באותו הנוסח (פלוס-מינוס) מביאים אותי להתקתרז על קרקפותיהם של אזרחים תמימים. בעניין הסדנא הפסיכולוגית הפתוחה שיזמתם. הייתי גולל בפניך את אותה ההצעה-שלא-ניתן-לסרב-לה שהצגתי בפני בן הרבנית, אבל אנסה להיות ענייני יותר. אלישע, אני לא חושב שנסיון לא-מקצועי (כמו גם המקצועי) לשטוח את קרביו של אדם בפניו ובפני כל השורצים בWWW מכבד את עושהו. ועוד, ועוד רז אחד לך אתוודה: גלש כאן פעם בחור אשר פנים-אל-פנים היה נעים הליכות הרבה יותר ממני, והודעותיו בפורום היו אגרסיביות מאלה שלי לאין ערוך. עשיתי אותו לשפן-ניסויים? (תגיד, "כל הכבוד", לטף את כרסך במחשבה נעימה על חדות שנינתך, אני אמתין). לכן אני מעז לתבוע את המינימום שלו היה זכאי אותו הבחור. לא תירגמתי כלום מיידיש, התבלבלת קצת. שמתי תרגום אחד מרוסית בפורום, וכשראיתי שהוא עשוי לגרור אחריו דיון מתמשך שלא מענין הפורום- ביקשתי מגייזל שנמשיך לדון באימייל. צא וראה כמה הודעות אוף-טופיק העלו הנה חביבי הפורום. אבל להם מותר. מת עליך. יונה

למעלה