אלישע אסטטיקס

Manic Subsidal

New member
אלישע אסטטיקס

חג שמח להנהלת וחברי הפורום! אשמח אם תוכלו לייעץ לי פה בנושא מסויים הקשור לפשיטת רגל, בת זוגתי רכשה חבילת טיפולים קוסמטיים מרשת מרפאות אלישע אסטטיקס, כשהחוזה שנחתם קבע תשלום מיידי של 5000 ש"ח עבור כמות בילתי מוגבלת של טיפולים עד להשגת התוצאה הרצוייה. לפני כמספר חודשים רשת אלישע קוסמטיקס פשטה את הרגל ועברה להנהלה ובעלים חדשים (השם נשאר אלישע קוסמטיקס) ועתה הם מתכחשים לחוזה שנחתם עם זוגתי בטענה שהוא אינו תקף כי הוא נחתם מול ההנהלה הקודמת. פניתי למספר גורמים בחברה שהתנערו מכל אחריות והפנו אותי לעו"ד שפירק את החברה, שהוא גם טוען שלא ניתן לעשות כלום ולנסות ליצור איתו קשר בינואר. השאלה שלי היא האם יש משהו לעשות במצב כזה על מנת לקבל כסף חזרה או לקבל טיפולים חדשים? האם שווה בכלל לחשוב בכיוון של לחפש נפגעים נוספים של המרפאה ולארגן תביעה קבוצתית? יש סיכוי סביר למהלך כזה? את מי תובעים במקרה הזה? אני מאמין שהיו תקדימים מעולם... אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור בפניי בנושא... תודה רבה וסוכות שמח!

תשובה!

ספק רב אם בכלל במצב המתואר כדאי להגיש תביעה לבית המשפט - בשים לב, כי מדובר בחברה חדלת פירעון וכפועל יוצא תהיה בעיה לאכוף פסק דין כנגדה... אולי כדאי לבחון אפשרות להגיש תביעת חוב לתיק הפירוק, בהנחה שככל שתביעת החוב תאושר אולי תהיה חלוקת דיבידנד כלשהי ממנה יהנו גם הנושים הרגילים... במצב שניתן להוכיח מרמה מצד בעלי המניות, או אז ניתן לתבוע הרמת מסך החברה, בדרך זו וככל שיינתן פס"ד מתאים ניתן לנסות ולהגיע לנכסיהם הפרטיים של בעלי החברה.

Manic Subsidal

New member
תודה רבה על התשובה

מבדיקה שטחית מאוד של התחום, הבנתי שמבין הנושים של חברה שפשטה רגל האחרונים שיזכו לראות פיצוי כספי הם הלקוחות הפרטיים אם בכלל, כי ראשית הדיבידנד יתחלק בין העובדים המדינה והספקים שונים. האם אני צודק? עכשיו כשאתה מדבר על הוכחת מרמה מצד בעלי המניות, למה אתה בדיוק מתכוון? שווה לי לשכור שירותיו של עו"ד כדי לחקור בעניין?

תשובה!

אכן קיים מדרג של נושים כדוגמת נושים מובטחים או נושים שהחוב אליהם הוא בדין קדימה, רק לאחר מכן מגיעים לנושים הרגילים ופעמים רבות כבר לא נותר מה לחלק... במצב שהוכח כי בעלי מניות נהגו במרמה תוך ניצול מסך ההתאגדות ניתן להרים מסך ולהגיע אליהם אישית - יש לשקול כדאיות מול עו"ד.

למעלה