אכן כמו תמיד ארגון למופת של האליפות, שאפו!
הפורום לקידום השיט מתורגל כבר בארוע כזה וכך גם השנה הארגון, השיפוט וקבלת הפנים במרינה תל אביב ראויה לציון לשבח. מה שחשוב באמת זה לראות מאות של אנשים מחייכים שמה שמלכד אותם זו האהבה לים. כמי שמשתתף כבר שנים רבות באירועי שייט , אני תמיד שמח לראות שבכל פעם מצטרפים פנים חדשות וזה מעודד לדעת שהענף גדל בהתמדה. מטש, בנוגע לשיוט המרתון יש לי השגות. ראשית, אין ספק ששיוט כזה הוא אתגרי וחוויה בפני עצמה. אלא שלהכליל שיוט כזה בתוך מסגרת "אליפות ישראל" ולתת לו ניקוד כפול, זו טעות ואני בטוח שאנשי הפורום שעם חלק מהם כבר דיברתי מבינים כבר עכשיו את העניין. שיוט כזה הוא מספיק מכובד ויכול לעמוד בפני עצמו כאירוע יחיד. בשנים עברו היו שיוטי אליפות ישראל מושתתים על שיוט מצופים קלאסי וזה היה מתכון מנצח. אחר כך הוסף שיוט Off Shore ( שיוט רייכרט, לוותיקים, שבמשך הזמן הפך לשיוט ימית ) זה היה שיוט שהתחיל בבוקר והסתיים בשעות המאוחרות של הצהריים. זו ללא ספק היתה תוספת מרעננת ושונה. שיוט המרתון שהיה ארוך במיוחד, לא התאים לשייטים רבים , והעובדה היא כי כ- 27% מהמשתתפים פרשו במהלך השיוט, ורבים אחרים מאלה שלא פרשו לא סיימו את המסלול המלא, על מנת להגיע בשעה סבירה הבייתה ( יום שישי, משפחה....) . לכל אותם 11 סירות מתוך 41 סירות שפרשו , הניקוד הכפול בעצם גורם להם להמשיך ולהפליג רק בשביל הכייף ( וגם זה בסדר מבחינתי ) כיוון שעצם הניקוד הכפול, מבטלת עבורם כל אפשרות להתברג במקומות הראשונים גם עם יפליגו מצויין בייתר התחרות. וזו כמובן טעות שכן, כשמה כן היא "אליפות ישראל" וכל אחד רוצה להיות בפודיום..... לכן אני מצטרף אליך , מטש ומקווה שהחוויה רווית האדרנלין שההיתה לך "פעם בעשר שנים (אולי יותר ) תישאר כך ורק בעוד עשר שנים אינשאללה יהיה עוד שיוט כזה. או לחילופין שיוט כזה כאמור, יהיה שיוט מיוחד במינו במסגרת אחרת. יוסי אברונין, ראשית אני חייב לציין שאתם צוות מצויין וסירה מצויינת. אני חושב , ואני חושב שאתה מסכים איתי שגם עכשיו הניקוד שלך ביחס להרבה סירות הוא בגדר מתנה!. לכן אני מציאה לך בעניין זה לרדת מהעץ ולשמח בחלקך!!! בידידות ובהמשך שיוטים מהנים יהודה זומר צוות יאכטה "מריסול"