אליפות ישראל

Match

New member
אליפות ישראל

הדממה בפורום תפוז לגבי אליפות ישראל מאד מוזרה. בסוף השבוע השתתפו עשרות סירות בשיוט מרתון ובשיוט מצופים, היה טקס מכובד בתל אביב (שפו למרינה תל אביב), וכאן דממה . מבחינתי, וכך גם הצוות של גין פאלאס, השיוט של יום שישי - מרתון - היה שיוט של פעם ב- 10 שנים (אולי יותר). 11 שעות של אדרנלין, כף, חוויה נהדרת. כנראה שלא לבעלי לב חלש - ספימקרים בלילה וכיו"ב.

avrunin1

New member
אדרנלין וימאות של מקצוענים באליפות ישראל

אכן צודק מטש שהדממה לאחר החלק הראשון והמענין של אליפות ישראל לא מוצדקת. התחרות היתה אתגרית מענינת ושונה מהרגיל האירגון האירוח וההשקעה הורגשו בכל קטע נהנו מכל רגע. לצערי ובניגוד לתקנה 2 בהוראות השייט בשבת בבוקר היה פירסום על לוח התוצאות עם ניקוד הריכרט הידוע ובערב לאחר התחרויות פורסם ניקוד אחר אשר דחק אותנו ממקום ראשון (גם פיזית)למקום שני בקלאס Aבמרתון וחבל.

Match

New member
מקדמי הנדיקפ

אני מבין את ההרגשה, באמת לא נעים להידחק אחורה. אני מניח ומקווה שהאחריאים לניקוד יגיבו לכך. קשה לי לדעת אם זו טעות או לא - אבל טעויות קורות, וראינו כולנו שבבוקר שבת היה תיקון לטעות שנעשתה בשיוט גל כך שגם מתייחסים אליהן. לעצם שינוי הניקוד, בלי קשר אליכם, זה הרי הבסיס לשיטת רייכרט: לא חשוב מי הסירה, הניקוד יחושב לפי התוצאות שלה. יש בזה "צדק חברתי" היות וכך יש לכולם סיכוי לנצח ללא קשר למיומנותם, כראוי לשיוט חברי. כך שאם בשיוטים קודמים היה לכם מקום טוב, הניקוד שלכם ישונה וייקח אתכם אחורה...... לאלו שחפצים בניקוד שיביא בחשבון רק את יכולות הסירה ולא את מיומנות הצוות, נועדו מקדמי IRC שנקבעים בחו"ל לפי פרטי הסירה והמפרשים ולא לפי התוצאות בפועל. אבל זה כבר דיון אחר.

אופק ים

New member
אכן כמו תמיד ארגון למופת של האליפות, שאפו!

הפורום לקידום השיט מתורגל כבר בארוע כזה וכך גם השנה הארגון, השיפוט וקבלת הפנים במרינה תל אביב ראויה לציון לשבח. מה שחשוב באמת זה לראות מאות של אנשים מחייכים שמה שמלכד אותם זו האהבה לים. כמי שמשתתף כבר שנים רבות באירועי שייט , אני תמיד שמח לראות שבכל פעם מצטרפים פנים חדשות וזה מעודד לדעת שהענף גדל בהתמדה. מטש, בנוגע לשיוט המרתון יש לי השגות. ראשית, אין ספק ששיוט כזה הוא אתגרי וחוויה בפני עצמה. אלא שלהכליל שיוט כזה בתוך מסגרת "אליפות ישראל" ולתת לו ניקוד כפול, זו טעות ואני בטוח שאנשי הפורום שעם חלק מהם כבר דיברתי מבינים כבר עכשיו את העניין. שיוט כזה הוא מספיק מכובד ויכול לעמוד בפני עצמו כאירוע יחיד. בשנים עברו היו שיוטי אליפות ישראל מושתתים על שיוט מצופים קלאסי וזה היה מתכון מנצח. אחר כך הוסף שיוט Off Shore ( שיוט רייכרט, לוותיקים, שבמשך הזמן הפך לשיוט ימית ) זה היה שיוט שהתחיל בבוקר והסתיים בשעות המאוחרות של הצהריים. זו ללא ספק היתה תוספת מרעננת ושונה. שיוט המרתון שהיה ארוך במיוחד, לא התאים לשייטים רבים , והעובדה היא כי כ- 27% מהמשתתפים פרשו במהלך השיוט, ורבים אחרים מאלה שלא פרשו לא סיימו את המסלול המלא, על מנת להגיע בשעה סבירה הבייתה ( יום שישי, משפחה....) . לכל אותם 11 סירות מתוך 41 סירות שפרשו , הניקוד הכפול בעצם גורם להם להמשיך ולהפליג רק בשביל הכייף ( וגם זה בסדר מבחינתי ) כיוון שעצם הניקוד הכפול, מבטלת עבורם כל אפשרות להתברג במקומות הראשונים גם עם יפליגו מצויין בייתר התחרות. וזו כמובן טעות שכן, כשמה כן היא "אליפות ישראל" וכל אחד רוצה להיות בפודיום..... לכן אני מצטרף אליך , מטש ומקווה שהחוויה רווית האדרנלין שההיתה לך "פעם בעשר שנים (אולי יותר ) תישאר כך ורק בעוד עשר שנים אינשאללה יהיה עוד שיוט כזה. או לחילופין שיוט כזה כאמור, יהיה שיוט מיוחד במינו במסגרת אחרת. יוסי אברונין, ראשית אני חייב לציין שאתם צוות מצויין וסירה מצויינת. אני חושב , ואני חושב שאתה מסכים איתי שגם עכשיו הניקוד שלך ביחס להרבה סירות הוא בגדר מתנה!. לכן אני מציאה לך בעניין זה לרדת מהעץ ולשמח בחלקך!!! בידידות ובהמשך שיוטים מהנים יהודה זומר צוות יאכטה "מריסול"

אופק ים

New member
לכן אני מציע ולא מציאה.....

agimp

New member
המציאה של זומר

תודה על המחמאות, לא אנחנו קבענו את הניקוד. אנחנו שטים בהנאה ולא מקבלים מתנות, לא ממך ולא מאף אחד אחר. ברור שקשה לך להגיע תמיד אחרינו, צוות שמורכב כולו מחובבי שייט, נקווה שנשמור על הסטטוס הזה גם עם הניקוד החדש. בידידות רבה והמשך שייט מהנה. אריה, איש צוות בסירה "שחף 1 "

agimp

New member
במחשבה שנייה

קראתי פעם נוספת את מה שכתבתי וראיתי שהטון מעט מתלהם, ועל כך אני מתנצל. אך אנא ממך על תתייחס למאמץ שלנו ואל תוצאותיו כאל מתנה. בברכה, אריה.

yoram 1004

New member
אני דווקא הצטערתי שקיצרו

כסקיפר של אחת הסירות מהדגם הקטן ביותר במשט (מלבד ה-1.4 טון של שמשון פרמינגר) - סונאר של אתגרים - התכוננו ברצינות למרתון של 25 מייל שבדיעבד היינו יכולים לעשות בכיף ברוחות הטובות ששררו בניגוד לתחזית. התארגנו עם תרמוסים של מרק, קפה ותה, הכנו אורות ניווט מפנסי אופניים ואפילו היו שני דליים - שרותי בנות ושרותי בנים - שנותרו יבשים. את המסלול המקוצר של כ-15 מייל סיימנו בקצת מעל 3 שעות ובסוף חיסלנו על הרציףאת המרק שהכינה אמא של יאנה . היתה חוויה מאתגרת ובהחלט לא יום-יומית בשבילנו. ויהודה ידידי - אתה דווקא מציאה גדולה!

easy swissa

New member
קדימון לסרט האליפות - חובה לצפות

שיוט המרתון היה משהו משהו נהניתי מאד מהחוויה, מהאדרנלין ומההצלחה בתחרות. גם צוותי נהנה מאד.. עוד רבות ידובר ויסופר על השיוט המדהים אותו חווינו מצ"ב קדימון לסרט, חובה לצפות

אופק ים

New member
הקישור לא עובד.

איזי, כל הכבוד על התוצאה והצוות המצויין. כמובן על הארגון למופת של האירוע. אריה יקירי, לא התכוונתי לעצבן אותך. אבל מאחר ושנינו מתחרים באותה הקטגוריה, חשבתי לעצמי שדווקא אתה שייט וותיק בצוות נהדר ובסירה נהדרת ( כפי שציינתי מראש ) מבין מהעובדות בשטח שהסירה שלכם מהירה מהסירה שלי, ושל פול ושל סקנד לייפ , וזו עובדה. ראית בוודאי בשיוטים האחרונים שאין לנו שום סיכוי עם הסירות הקטנות שלנו להגיע למהירות שלכם. ולכן גם כשאני מצליח איך שהוא להגיע פיזית לפניכם וזה רק בגלל טקטיקה, לא יכולת הסירה, אני , בניקוד בנוכחי תמיד ימוקם תחתך. לכן הערתי את מה שאמרתי לגבי הניקוד שלכם. זאת תוך כדאי שאני נותן לכם כבוד רב מאד.! חשוב שתשמור על קור רוח גם בכתיבה. בהצלחה בהמשך. יהודה

easy swissa

New member
הסרט שווה לתקן את הקישור - אני לא מצליח..

אם מי מחכמי הפורום יוכל לתקן - אודה

avrunin1

New member
ליהודה זומר קריאה להתמודדות ספורטיבית

מובן לי ההתבכינות שלך וחוסר הפירגון מכיוון שאתה מפליג בסירה חדשה עם כל הציוד הנדרש ואם צוות מומחים ואנחנו מפליגים בסירה ישנה עם חרב הכי קצרה שיש (1.65) עם BOW THRUSTER שמפריע ועם צוות חובבן שרק התחיל להתאמן אבל עם רצון חזק והתמדה . מכוון שאתה וצוותך שועלים וותיקים תשמח בוודאי לעבור יחד איתנו אחרי האליפות לIRC שם לא תוכל להשמיע טענות מהסוג שהשמעת אני מקווה שתענה לאתגר שלי ,שנשאר ידידים ונפגש בים יוסי אברונין

אופק ים

New member
וסי אברונין, אני מתבכיין? אני לא מפרגן?

אברונין, מציע לך לקרוא את מה שכתבת אתה בתחילת השירשור ואני מצטט: לצערי ובניגוד לתקנה 2 בהוראות השייט בשבת בבוקר היה פירסום על לוח התוצאות עם ניקוד הריכרט הידוע ובערב לאחר התחרויות פורסם ניקוד אחר אשר דחק אותנו ממקום ראשון (גם פיזית)למקום שני בקלאס Aבמרתון וחבל. עכשיו אברונין, קרא את מה שאני כתבתי, ואני מצטט" יוסי אברונין, ראשית אני חייב לציין שאתם צוות מצויין וסירה מצויינת. אני חושב , ואני חושב שאתה מסכים איתי שגם עכשיו הניקוד שלך ביחס להרבה סירות הוא בגדר מתנה!. לכן אני מציאה לך בעניין זה לרדת מהעץ ולשמח בחלקך!!! עכשיו, קח אוויר, תגיד לי מי מתבכיין? ומי לא מפרגן. אברונין, צוות שועלים וותיקים? אתה מכיר את הצוות שלי? אני מסכים שאחרי הרפש שפיזרת
האתגר היחיד שלי זה לנסות להיות ידיד שלך, לפגוש אותך בים מין הסתם, לא תהייה לי ביררה כל זמן שאנו באותה קטגוריה. יהודה זומר

black optimist

New member
אני רק שאלה?

לא מבין אותכם מה רע בשיוט הערים? בחול המועד, חופשה חלקית, קל יותר להתפנות והכי חשוב, מ ר ת ו ן אמיתי ולא בכאילו

Match

New member
מה רע בשיוט הערים

זו שאלה מאד חשובה, עם כמה תתי סעיפים, וכנראה שיש לה תשובה מאד מורכבת - יש רע ויש גם טוב. ולצערי, ההגדרה "לא מבין אתכם" כנראה נכונה בהכללה, ומסבירה את הנוכחות המועטה של שייטים מהמרכז בשיוט הערים. לא מבינים אותנו. אבל זה לא השרשור המתאים. כאן מדברים על מה שטוב או רע במרתון. ובכלל, לא צריך להשוות בין האירועים - כבודו של כל אחד במקומו. נהניתי גם בשיוטי הערים.

אליפות ישראל

כל הכבוד למארגנים ולכל המשתתפים, אכן תחרות מקצועית למופת, ברצוני להוסיף הצעת יעול לשיוטים הבאים : בשיוט משתתפות סירות בגדלים שונים דבר שגורם לבלבול אצל חלק מהשייטים , לדוגמא בתחרות ביום שבת סירה בדגם IRC3 ממש דחפה מקו הזינוק סירה מ IRC4 וזאת בטענה שהיא לא משתתפת בשיוט (הסירה דוזלי (40f) דחפה את "שלי" (21f)) ולא נענשה כי היתה DNF ממילא) לכן אני מציע לשנות את סדר הזינוקים ולהזניק את IRC3 עם classB וIRC4 עם classC כך לא יהיה בלבול ורק סירות באותו סדר גודל יהיו על קו הזינוק

אליפות ישראל

אכן צריך לפרגן ולהגיד תודה למארגנים שעשו עבודתם נאמנה . שיוט המרתון היה מאתגר אבל צריך באמת לתת את הדעת על כמה נושאים: 1:האם מקמו כחלק מאליפות ישראל? 2:האם הוא צריך לקבל ניקוד כפול? 3:האם שיוט כזה צריך להערך בערב שישי רובנו בעלי משפחות? 4:אם הוא נעשה ביום שישי למה לא לבטל שיוט בשבת ולעשות שבת אחרת עם מספר שיוטים? 5: האם שיוטי האוף שור והמרתון צריכים לקבל כזה משקל משמעותי לגבי תוצאות האליפות? כל השאלות האלה, אלה שאלות שאני שואל את עצמי ואין לי תשובה פשוט משתף אתכם במה שעובר לי בראש. ואשמח לראות חוות דעת של עוד חברים שהמארגנים יוכלו לקבל פידבק נכון לגבי שנים הבאות . שוב תודה לחברי הפורום, שעושים עבודתם על הצד הטוב ביותר מגיע להם הרבה הערכה, כי אנחנו מגיעים לאירוע ונהנים אבל הם עשו ימים ולילות קודמים על מנת שנגיע לרגע הזה ונהנה. אז מגיע כל הפירגון ואל תתבישו לפרגן כי זה המעט שאנו יכולים להחזיר להם .

למעלה