אליעזר בן יהודה

dori78

New member
אני לא מסיקה שום דבר לגבי אסטרו, הוא אמר זאת בעצמו.

אפילו בשרשור הזה הוא מדגיש כמה פעמים את שאיפתו להגר למדינה אחרת, עשירה יותר, שיש לה מה להציע לו. הוא גם נשאל על הנקודה הזו בעבר וענה שלו היתה לו היכולת - היה עושה זאת מחר. שזה סבבה, לא כולם מתחברים לאתוס הציוני וללאום היהודי, גם לי יש בני משפחה בחו"ל (שחיים שם דורות, הם מעולם לא עלו) שכנראה מחכים למשיח... רק חבל לי בשבילו שהוא נאלץ לחיות במדינה, שהוא לא מרגיש שום חיבור לחברה שחיה בה ויותר מכך - על שהוא לא מסוגל להמשיך הלאה, לעבור לארץ אחרת או לקבל את העובדה שהוא חי פה ולנסות למצוא גם דברים טובים בארץ הזאת.

את היית נעלבת? למה וממה? נעלבת מזה שהשתמשתי ב"לעוף"?
אני משתמשת בזה גם לגבי עצמי, כשאני אומרת "יאללה, אני עפה הביתה, מספיק עבודה להיום".
גם את שייכת לזן ה"האם אדוני יודע שאמא שלו זונה"?

למה החלטת שאני חיה כאן דורות?
אמי ילידת הארץ, הוריה הגיעו הנה מאירופה.
אבי נולד שם. אני שייכת לאגף הס"ט. למה החלטת כך - אין לי מושג.

beatman

Member

לגבי עור כהה, דווקא ללא מעט יהודי אשכנז היה ויש עור כהה.

Astroo

New member
לגבי ההגיה האירופאית, דיברתי דווקא על צברים

ההגיה הצברית הטיפוסית היא אירופאית לחלוטין.

נזכרתי בציטוט הבא בעקבות דבריו של אסטרו...

חבר בית הלורדים הבריטי שאל את חיים ויצמן שאלה: "מדוע אתם היהודים מתעקשים על פלשתינה, כאשר ישנן כל כך הרבה מדינות לא-מפותחות בהן אתם יכולים להתיישב בנוחות רבה יותר?"
&nbsp
על זה ויצמן השיב לו: "זה כמו שאני אשאל אותך למה נסעת בסוף השבוע האחרון 30 קילומטר בשביל לבקר את אמא שלך, כשיש כל כך הרבה נשים זקנות שגרות ממש ברחוב שלך".
&nbsp
כשהוא נשאל מה דעתו על ארץ ישראל אחרי ביקורו הראשון בה, הוא ענה בבדיחות הדעת שזה מקום מצוין לייבוש כביסה.
&nbsp
אסטרו, יש פה גם דברים טובים, לא הכל שחור וקודר. תפסיק להחמיץ פנים ותחייך קצת.

למעלה