אליס איילנד

אליס איילנד

על פי האתר חיפוש של אליס איילנד, מצאתי שם של אישה (שייתכן שהיא קשורה למשפחתי) שעברה דרכם בשנת 1914. פרטים על המשך דרכם של המהגרים לא נתונים באתר. כיצד אוכל לחפש אישה זו? תודה שלומית

יעקב 1948

New member
אליס איילנד

ברוכה הבאה שלומית, אם תכנסי למניפסט המקורי תמצאי שם גם הכתובת בארה"ב אליה היו פניה מועדות ואז אפשר לבדוק במפקדי האולוסין של 1920 ו 1930.במניפסט גם מצויינים הכתובת והקרובים שנשארו באירופה. אם תגלי לנו בסוד את שמה של אותה גברת אז נוכל להכנס בשקט בשקט לאתר ואולי יצוצו למישהו רעיונות.אני לא רוצה לחשוב מה יקרה כשארנון הרשקוביץ ייכנס לעובי הקורה ואח"כ גם יתיישב על המדוכה. יעקב רוזן

mtmt7

New member
שלום יעקב

יש לי את אותה הבעיה JACOB HABERMAN הגיע לארה"ב 1907 מהעיר לוד'ג שבפולין אבל אני לא יודעת איפה אפשר למצוא את הפרטים שציינתה האם תהיה מוכן לעזור לי? תודה מירקה

יעקב 1948

New member
אליס איילנד-HABERMAN

למירקה שלום, סטיפן מורס שהתארח לא מזמן בפורום פיתח תוכנה לחיפוש יהודים באליס איילנד http://www.jewishgen.org/databases/EIDB/ellisjw.html אחרי שמאתרים את השם ניתן ללחוץ על האופציה של VIEW THE ORIGINAL MANIFEST ואז ניתן לראות הפרטים הנוספים.יעקב הברמן נסע להתגורר אצל גיסו שהתגורר ברח, ברודווי 504 בניו יורק כמדומני.צריך לדגור על זה קצת ואז לבקש סיוע ממי שיש לו גישה למקדי האוכלוסין שציינתי.באמצעות אימייל לג'ואישג'ן ניתן בד"כ להגיע לתוצאות. יעקב רוזן

המידע נמצא בתוך המניפסטים

כאשר מוצאים (וגם כשמחפשים) מידע באליס איילנד, מומלץ ביותר (לא נעים לומר: "חובה"
) להסתכל בתוך המניפסטים המקוריים, ולא להסתפק במה שכתוב באינדקס הממוחשב. צריך לשים לב (וה"אזהרה" הזו מופיעה באתר עצמו) שבמקרים רבים המניפסט מורכב משני דפים, וצריך לעיין בשניהם. לא תמיד הכתב קריא, אך המאמץ שווה
במקרה שלך, במניפס עצמו מופיע כי יעקב מצהיר כי הגיע לגיסו: Hirsh Sigmond (אני לא בטוח לגבי הפענוח של המלה השניה), אשר התגורר ב: Broadway, New York. בנוסף, מופיע כי מאחור, בפולין, נותרה רעייתו, Freide Haberman (מופיע שם עוד משהו, שהוא אולי הכתובת בלודג'). גם שאר המידע המופיע בדפים מעניין (נתינות האדם והוריו, סכומי כסף שנשא עמו וכו'). ארנון

רעייתו, פריידה, הגיעה בשנת 1914

7 שנים אחרי הגעת בעלה (תופעה מוכרת וידועה: הבעלים הגיעו "להכין את השטח", למצוא דירה, פרנסה וכו'). פריידה הגיעה עם הילדים בני 11, 8, 6, ומציינת כי חמיה נותר מאחור: Chaim Haberman (כלומר, היה חי אז). בקיצור, אם את מעוניינת בלמצוא את צאצאיהם בארה"ב, "חובה עלייך" למצוא את המשפחה במפקדים של 1929, 1930, ולהוציא משם כל הפרטים הנחוצים להמשך. ארנון

המפקדים נמצאים באתרים רבים

ואינם בחינם. האתר Ancestry.com מציע שבועיים נסיון חינם לעיון ללא הגבלה במפקדים השונים, וזו הצעה מפתה במיוחד למי שיש לו משימות חיפוש ברורות. חיפוש במפקדים וברישומים אחרים בארה"ב כדאי לעשות דרך האתר של ד"ר סטיפן מורס. ארנון

mtmt7

New member
שלום ארנון

תודה תודה אכן אלו הם הקרובים שלי מצאתי אותם המירשם התושבים של העיר paterson בניו ג'רסי אנסה להמשיך משם . ושוב תודה מירקה

mtmt7

New member
שלום ארנון

אני מנסה עכשיו לאתר רישומים על hirsh sigmond ואיני מצליחה כמו כן היתי רוצה להירשם לאתר של ANCESTRY אבל מאחר ואיני שולטת היטב באנגלית אני פוחדת שלאחר שבועיים אני לא אדע איך לצאת משם והם יתחילו לחייב אותי. האים יש לך רעיון איך לעזור לי? מירקה

lluri

New member
מרשם תושבים

איפה מוצאים מרשם תושבים של ערים או מדינות? תודה אורי

למעלה