אליסטייר ב-DAO

Wolfinix

New member
בחירה מעניינת

למה אתה מעדיף את סטן על אליסטר?

בעיקר כי הנזק שהוא עושה במכה אחת

הוא פי שתיים מאליסטר.
אני נותן לו two handed sword והוא טובח בכולם.

בהרכב שכלל אותי כנוכל, מוריגן, אליסטר וליליאנה היה לא קל.
היה נראה שקשת (ליליאנה) זו הדמות החלשה ביותר במשחק.
ותוך כדי הכתיבה עולה לי שאלה:
כיוון שהיא נוכלת, האם הייתי צריך לוודא שהיא יורה עם הקשת לגב האויבים? הייתי מקבל קריטיקל / backstabs?

ולצערי הרב בימים האחרונים לא יצא לשחק.
פשוט לא היה זמן.
אבל המשחק הזה גרם לי לחשוב הרבה על ההתפתחות של משחקי המחשב וה-RPG. הוא מזכיר לי את המשחק ה-RPG האמיתי הראשון ששיחקתי בו, Baldur's gate 2.
לעומתו, מס אפקט ודרגון אייג׳ 2, כמה שנהנתי לשחק בהם, לא באמת היו RPG.

Wolfinix

New member
ובכן זה תלוי למה אתה מתיחס כמרכיב עיקרי בRPG

בעיני זה פיתוח הדמות וההזדהות אתה או יותר נכון ההטמאה שלה ושלך באמצעות הבחירות עם הסביבה, במובן הזה MASS EFFECT היא יצירת אומנות בתחום הRPG וDA2 למרות שהוא פחות טוב מהראשון ופחות טוב מ MASS EFFECT הוא עדיין RPG מעל הממוצע בעיני, BG2 פשוט שייך לעולם אחר ואל תשכח שמצורף לו לא מעט נוסטלגיה...

זה כמו להשוות את BG2 למשחק RPG עם עת ונייר עם החברים שלך והדמיון שלכם - פנים מול פנים, זה סוג אחר של התנסות

אני לא יודע איך בנית את ליליאנה אבל היא אחת הדמויות היותר חזקות שיש במשחק ביחוד לך כנוכל, אם תתמקד אתה לתפקיד של שליטה בקהל היא תספק לך המון אפשרויות ליצירת BACK STABS וכריטיקל היטס, גם כBARD וגם כקשתית

לא יודע בנוגע לBACKSTAB עם קשת, אבל מה שכן יש לך ערוץ שלם שכולל את ה AIM שמספק לך שיפור לכריטיקלס (פחות התנסיתי עם הקשת בדרך כלל פיתחתי אותה לכיוון 2 חרבות).

בנוגע לאליסטר וסטן סטן אכן גורם יותר נזק אבל אליסטר יותר עמיד כטנק ועם הדמות שלך בתמונה אתה צריך להחליט מה יותר מתאים לך טאקטיקה התקפית או מגננתית, החסרון עם ההתקפית הוא שקדימה לתוך המשחק תצתרך הרבה יותר תמיכה בשביל סטן (או כל דמות שלוחמת בסגנון נשק 2 ידיים) כי הוא פגיע יותר והוא אמור למשוך את האויבים כדי שאתה תוכל למצות את היכולות שלך (ולאפשר לSUPORT לבצע את התפקיד שלהם בשקט)

החסרון של אליסטר הוא שקרבות יקחו קצת יותר זמן (כי הוא גורם פחות נזק)

בגלל זה שאלתי אותך למה בחרת בו ניסיתי את שתי הגישות וזו דרך מעניינת (וגם מאתגרת ומהנה) פשוט לא הסגנון שלי רציתי לשמוע מה אתה חושב

אני מאוד אהבתי את מס אפקט

וחושב שזו טרילוגיה נהדרת, אבל החל ממס אפקט 2 זה התחיל להיות יותר שוטר גוף שלישי עם אלמנטים של RPG מאשר RPG טהור.

מז׳תומרת ״אם תתמקד אתה לתפקיד של שליטה בקהל״?

אכן נקודה טובה לגבי ההבדל בין סטן לאליסטר.
גרמת לי למחשבה שניה על העניין.

Wolfinix

New member
ובכן זה עניין של תפיסה
בשבילי ההבדל הוא

רק במעטפת, בME ובורדרלנדס למשל המעטפת היא של SHOOTER לעומת DA וXCOM שהם יותר טאקטים, אבל המשותף הוא האלמנט הפיתוחי,ההשתלבות בסביבה והעלילה

אבל שוב זה עניין של תפיסה...

ליליאנה מתחילה כBARD נוכלת אחד מהיתרונות של BARD הוא Captivating Song דבר שמאפשר ניהול של הקרב באופן יותר "נרחב" בערך כ 60% מהאויבים נכשלים לפחות פעם אחת ומנוטרלים למספר שניות מלחימה (מנסיון אישי) החסרון הוא שהוא מנטרל את הBARD לכל זמן השימוש בשיר.

אופציה אחרת היא Song of Courage שנותן בונוסים מאוד יפים להרבה דברים ולכל הקבוצה, גודל הבונוסים מושפע מהCUNNING שגם ככה השאיפה שהוא יהיה גבוה כך שאתה יכול לראות לאן זה הולך...

ולמרות שהרוב מעדיפים בילד ללא BARD על הנוכל שלהם, כשבוחרים בו או לסרוגין כשמשתמשים בליליאנה ניתן להשיג תוצאות מאוד אפקטיביות, הכל תלוי בהבנה של היכולות ושילוב נכון בטאקטיקה

DDN

New member
לדעתי כן

זה נותן לו בונוסים להגנה והופך אותו ליותר טנק בסופו של דבר

למעלה