אליסה בארץ הפלאות

אליסה בארץ הפלאות

מכירים את הסיפור??? האם קרה לכם כבר בפורום שאתם פותחים הודעות של אחרים ובטוחים שאתם פשוט הוזים. כאילו כל מה שנכתב הוא עליכם כולל הפרטים הקטנים של גיל, ילדים מצב ריגשי, תאריכים וכו.... ממש כמו בסיפור כשאליסה נפגשת בדמויות חצי אמיתיות חצי הזויות!?

יתרונה של פתיחות

כל עוד אנו שומרים בבטן ו"מתביישים" לדבר על הבעיות המטרידות אותנו, נראה לנו שרק עלינו מכל העולם "נפל תיק" שכזה של צרות. יתונה של קבוצת תמיכה, כל קבוצה - גם וירטואלי, כמו כאן, הוא בקבלת נקודת מבט יותר שפויה ומציאותית. נוכחים שהבעיות משותפות, המנגנונים הנפשיים דומים, שמה שקורה לנו איננו "כתם" אלא בעיה נפוצה בהרבה משחשבנו קודם. לפיכך, משוב המתקבל מ"אחים לצרה" נופל על אוזן קשבת. ומכאן הדרך קדימה קלה יותר.

איש המערות ואחרים

אבל בכל זאת - זו הרגשה מאוד מפחידה. אתה פותח הודעה ובטוח ש: או שאתה כתבת את זה או שמישהו שמכיר אותך.... איך אתה מסביר את נקודות הדמיון הכל כך מדויקות(גילאיים זהים, מספרים כו..) איש המערות-תסלח לי שאני כל הזמן פונה דווקא אליך אך נראה שאתה "זקן הפורום"...בעל ניסיון רב, ועצות לא רעות בכלל!!!

מתמטיקה

כמעט 6 מיליארד איש חיים בעולם נניח שבזוגיות יש רק אלף סוגי בעיות כמה אנשים יתלבטו בבעיה מאותו סוג?

איש המערות-תן עדיפות ראשונה לזה!!!

איש המערות-אני די חושב שאני מתחיל להבין את דרך החשיבה שלך.... הצלחת לבלבל אותי בהודעה הקודמת לגבי הסיפור עם הילד כי:.... שאלת אותי לגבי זהותי המינית אז ככה... תחזור לשאר ההודעות אולי תבין יותר: אני בעצם שני אנשים , שני עולמות עם סיפור חיים אחר ... אך הספורים נפגשו והפכו לספור משותף לכן אני כעת בבעיה קשה לי להבין לגבי איזה דמות אתה מתכוון שאני מסתכל כל הזמן לאחור וזה שאני חסר ביטחון....ועל סמך מה אתה אומר את זה! מקווה שלא קילקלתי שום דבר כי בעצם הבעיה הראשית עדין לא עלתה... מצפה לתגובה....

דניאל אור

או אולי דניאל + אור? או שאני התבלבלתי, ותורך/ם להסביר, אבל בפרוטרוט. כי משחקים אני לא כל כך אוהב.

אז ככה, בוא נראה אם אני מנחש נכון

ניחוש חד פעמי, ואם אני טועה, לא אנסה לנחש אלא אחכה להסבר מפורט. אוקי? אז ככה: יש אחד, נניח שמו דניאל, נשוי לגברת דניאלה (לצורך הענין) ומרגיש עצמו קטן כמו ג´וק בנישואין הנ"ל. התחתן כי דניאלה רצתה לא מרגיש אהבה נמנע ממין כי דניאלה לא רוצה שומע את סיפורי דניאלה ומרגיש מושפל עכשיו מתלבט אם להסכים לעשות לדניאלה עוד ילד. מה שנקרא, בנק הזרע. דניאל, בגלל או יחד עם זה שמרגיש קטן ואפס ליד דניאלה, גם פוחד מהצל שלה ומהצל של עצמו. לא מוסר פרטים מזהים כי אולי היא תדע שהוא מתלונן עליה ברבים. תוהה אם הסיפורים הדומים שגילה כאן אינם אלא שתולים כמזימה (שלה?) נגדו. פגש דניאל נפש תאומה. נקרא לה אור לצורך הענין. גם לאור יש בעיה של אמון באנשים. נפגעה פעם מקשר והרגישה מנוצלת בו. כמו דניאל בנישואיו. דניאל ואור מפזרים מסכי עשן כדי לא להחשף ולהפגע שנית. השניים גם חסכנים גדולים ומפרסמים את הודעותיהם תחת ניק משותף. גם דניאל וגם אור זקוקים לעזרה ותמיכה. רק בעיה אחת יש. מרוב בילבול ומסכי עשן, איש לא יוכל לעזור להם כי הם לא נותנים לגשת ולעזור. אכתוב בהמשך סיפור על חתול פצוע. סיפור אמיתי מימי נעורי. עם מוסר השכל רלוונטי עבור דניאל ועבור אור. או עבור דניאל אור. זהו. לא משתתף יותר במשחקי ניחוש.

תסמונת החתול הפצוע

בהיותי נער, ראיתי חתול שנדרס ע"י מכונית תחתיה ישן. המכונית מעכה את רגליו האחוריות והוא נשאר מתפתל במקום, ליד שפת המדרכה. מתפתל ומילל בכאב. ניסיתי לגשת ולעזור לו. החתול, חשוף ופגיע, חשף שיניים וציפורניים ולא נתן לגעת בו. היה תוקפני כפי שאולי לא היה מימיו. עם כאב גדול בליבי, שאני נושא עד היום כשאני נזכר במקרה, נאלצתי לעזוב ולהשאיר את החתול במקומו. לא ידעתי מה לעשות בו ולא יכולתי גם להשאר לידו. אינני יודע מה עלה בגורלו. מן הסתם מת מפציעתו. מאז, כשאני מזהה תופעה דומה, רתיעה מקבלת עזרה והתנגדות של ממש לכך ממי שמרגיש חלש ופגיע, אני מכנה זאת בשם "תסמונת החתול הפצוע". דניאל אור. אתה/את/אתם החתול.

לא ראיתי את הודעתך "חשיפה"

בזמן שניחשתי. לא הייתי רחוק. עדיין מוזרים לי הניסוחים בלשון נקבה. נראה לי שגם החשיפה היא בערבון מוגבל. עדיף שתפרט ולא תשאיר את הדברים סתומים. אני את דברי סיימתי.

ווי כמה אני שונאת תשבצים-

תמיד נשארת לי מילה אחת בסוף שלא מתאימה למשבצות השחורות . ובמיוחד תשבצי היגיון עם הגדרות מעורפלות. האפשרות הראשונה שאת/ה סכיזופרן -אבל אם כך, לא היית מודע לכך וכותב כך-אז ההגדרה הזו של התשבץ נמחקה. האפשרות השנייה שהאדם שאליו אתה נשוי/אה כותב /קורא בפורום, ואת/ה חושש כל כך מחשיפת מידע שיכולה להזיק לך בתקשורת איתו, אבל מצד שני יש כל כך הרבה הודעות שעונות על אותן הגדרות-אז גם זו נמחקה. האפשרות השלישית שאת/ה בכלל שני אנשים, הוא והיא -לא נשואים זה לזה,ושניכם משום מה בוחרים לספר את ה"ספור "שלכם דרך ניק משותף-מה שכמובן לא הגיוני, כי מסך העשן שנוצר כל כך מעורפל,שאין שום סיכוי להבין מה הבעיה שלו ומה שלה. כי מה לעשות בחיים אין " שני עולמות עם ספור חיים אחר שהספורים נפגשו והפכו לספור משותף". כי מה לעשות, גם אחרי 40 שנות זוגיות, 80 שנות חיים נשארים שני אנשים שני ספורים שתי זהויות יש נקודות חפיפה, השקה, התאמה אבל לא ספור משותף. אני -מוציאה ידי מהמשחק הזה. לא רוצה יותר לנחש מי כותב מה מי הוא מי מה הוא מה למה הוא/היא לא כותב תחת "ניק" אחד ברור למה אי אפשר לקבל תשובות ברורות לשאלות ברורות לא מספיק עירפול יש בחיים.

למעלה