ודאי שניתן,אך דרוש שיתוף פעולה
מצד השואל.כלומר,על השואל לשנות את גישת "תגיד לי מה יהיה לי היום",ל"תגיד לי מהם הכוחות שיפעלו היום".לאחר שהשואל יבין את מערך הכוחות,הוא יוכל לבחור אם להגיב לאותו מערך בדרך זו או אחרת,ומילים יותר פשוטות-לבחור לחוות התפתחות מסויימת ואחת של מצב הדברים.שוב,דוגמת המלך והקבצן מתאימה. מה שקורה בפועל,שקורא בקלפים שיעז לעשות זאת,יספוג קיתונות רותחין,משום שלרוב האנשים שבאים לייעוץ אינם מודעים למכניזם האמיתי בקלפים.ואז מתחילות שיחות הטלפון של "אמרת לי ככה ולא קרה",ולך תסביר להם פילוסופיה שלמה על רגל אחת...אז מה שקורה שגם הנאמנים ביותר לגישה שתארתי לעיל,נכנעים ללחץ,ובוחרים בפירוש שנראה להם הסביר ביותר.אבל,כמו בעיית האינדוקציה(זה שהשמש זרחה עד היום,לא אומר שהיא תזרח מחר),לעולם הסבר כזה לא יהיה נכון,או אמיתי,במובן החמור של המילה.לרוב הוא יקלע בול למטרה,אבל אם נשתמש בטרמינלוגיית הספקנים הקיצוניים ביותר,יהיה זה משול להסקת קשר סיבתי בין זה שכל פעם שבשעון שלך 12 ,אז הביגבן מצלצל,ולכן השעון שלך גרם לביגבן לצלצל.. וזו בדיוק מהותו של הפורום הזה.פילוסופיה זה לא רק דיבורי סרק למטורפים,אלא נוגעת בכל רובד ורובד בחיינו.ולראיה...............