"אלימות"

womandl

New member
"אלימות"

בתי בת השנה וחודשים מכה ילדים שנגשים אליה .מושכת להם בשערות ודוחפת אותם. זה התחיל פחות משבוע. יש לציין שבמהלך חודשיים האחרונים היא עברה המון שינויים.עברה שני בתים במדינות שונות ונפגשה עם המון פרצופים חדשים.עוד רציתי לציין שבשלושה חודשים האחרונים היינו (בעלי ואני)מאוד לחוצים מהשינויים הקרבים. אשמח לתובנות הצעות איך להתמודד עם המצב הזה יש לציין שצפויים עוד שני מעברים לפני הגענו למגורנו הקבועים. תודה מראש womandl

לאה_מ

New member
היא לא אלימה, וזו לא אלימות.

הכישורים החברתיים שלה עדיין בחיתוליהם (תרתי משמע
) והיא אינה יודעת איך להציע לילדים לשחק איתה - מכה נראית לה דרך תקשורת, כיוון שהיא מעוררת תגובה. בנוסף, להרבה ילדים קטנים אין עדיין ויסות של המגע, וגם כאשר הם מתכוונים ללטף הם עלולים להרביץ. לכן אני מציעה, לומר לה "לא מכים", להראות לה את הדרך ליצור קשר חברתי יעיל "את רוצה לשחק עם דני? בואי נזמין אותו לשחק איתך", וגם להראות לה איך ללטף (בעזרת היד שלה) "הנה, כך, בעדינות". את מתארת גם תקופה של לחץ ואי ודאות, מה שבודאי מגביר גם אצלה את החששות, ויכול להוות גורם נוסף להתנהגות פיזית מהסוג שאת מתארת. אז גייסו את כל הסבלנות, האמפתיה וההכלה שאתם יכולים - נשמע שהתקופה הקשה שלכם עדיין לא הסתיימה. אם את רוצה, אני יכולה לחפש לך קישורים לדיונים דומים שהיו כאן בעבר.

irisgh

New member
וגם להציע אלטרנטיבות.

בני בן השנה וארבע, התחיל לחשוב שזה נורא מצחיק להכות אותי במקל פלסטיק, או למשוך לאחיו הגדול בשיער. אם אני אומרת 'לא' זה לא משפיע (רק משעשע אותו ומעודד אותו להמשיך עקב תשומת הלב). לגבי ההכאה: אני אומרת לו: 'תעשה בום בום בום (שזו המילה אצלנו לתיפוף) על השולחן', ואז הוא מכה את השולחן, זה משמיע קול, ואני משבחת אותו 'יופי'. ככה הפכנו הכאה לתיפוף וכולם מרוצים. לגבי המשיכה בשיער אני אומרת 'תעשה טובה' ומדגימה. לפעמים זה עובד, ולפעמים הוא עושה טובה, וחוזר אח"כ למשוך בשיער
. אבל כך או כך זה יותר עובד מאשר 'לא', אצלינו.

ניתמר

New member
משיכת שיער ונשיכות

גם אצלנו זה התחיל ואותי זה ממש מלחיץ. ביתי בת השנה ועשרה חודשים רק שבוע בגן וזה פתאום מתפרץ גם בבית. האמת שהיא ילדה יחסית אגרסיבית. אבל עד כה זה לא בא לידי ביטוי ממש פיסית. בשבוע האחרון זה הפך להיות נפוץ: גם בגן וגם בבית עם אחותה הגדולה ( 4) ועם האחיינים. ולא פוסח גם עלינו. גם התפרצויות זעם וכד. לאה, את טוענת שזו לא אלימות ואותי מטריד שזה יהפך להיות לסגנון. ברור לי שגם בגן היא כבר מסומנת... מה לעשות?

למעלה