אלימות

מיכל שב

New member
אלימות../images/Emo122.gif

אפשר לדבר עם נושא רציני שלא קשור קשר ישיר לעיר? רמת האלימות של בני הנוער עולה
אני מוצאת את עצמי בכל פעם מחדש מזדעזעת מהתיאורים הנוראיים של האלימות הגואה. הסיפור האחרון היה של אותה בחורה שנאנסה על ידי 4 חברים של החבר שלה ש"נתן להם להנות". עד כמה אתם בטוחים שמי שאתם יוצאים איתכם בחברה לא ידרדר אתכם לסמים (גם סמים קלים הם קשים וממכרים) או לאלכוהול. עד כמה אתם בטוחים שמי שאתם יוצאים איתו לא יפגע בכם? עד כמה אתם מגינים על עצמכם? עד כמה אתם מוצאים את עצמכם מגיבים באלימות כשמעצבנים אתכם (לדוגמא סלקציה במועדונים וכו') איך אתם מגיבים כאשר החברים שלכם מגיבים באלימות. השאלות מופנות לכולם כי האלימות (גם המינית) מופנית גם כלפי גברים וגם כלפי נשים. אני אשמח אם נפתח דיון בנושא

Ana1 9

New member
לא רק זה.. תארי לך מחברים נוער

אלים, עם אינטרנט.. ונותנים לו לקרוא משהו כזה: http://news.walla.co.il/?w=//794422

LuNa MaJnUnA

New member
וול..

יכול להיות שזה קשור למידת האסרטיביות של הבנאדם והיכולת שלו לעמוד על שלו, אבל מעבר לזה זה מה שבנאדם מחליט. ז''א שאם אני רוצה לשתות - אני אשתה. לא כי דחפו אותי לזה ולא כי זה יעשה אותי מגניבה. הדבר היחיד שהחברה יכולה לעשות זה להפוך את זה לנגיש יותר, או לחילופין למנוע ממני את הגישה לאלכוהול. כנ''ל לגבי סמים. עד כמה אתם בטוחים שמי שאתם יוצאים איתו לא יפגע בכם? זה תלוי מאיזה כיוון את שואלת. כעקרון יש דרכים להגן על עצמך, אם זה להיות עם שני חברים טובים כשפוגשים מישהו חדש או סתם להזהר. עד כמה אתם מגינים על עצמכם? אני פשוט לא מסתבכת בצרות :/ (פקסטון לא נחשב
) עד כמה אתם מוצאים את עצמכם מגיבים באלימות כשמעצבנים אתכם (לדוגמא סלקציה במועדונים וכו')? שואף לאפס. אבל זאת לא חכמה, זאת אני
בתכל'ס זה תלוי עם מי אתה מסתובב. אם אני מסתובבת עם ערסים אני יכולה להניח שאני אתקל באלימות לדוגמה לא מעט. סתם דעתי

Y o u R M a N

New member
וואו! דבר יפה לערסים!

חחח סתם אני לא סובל בכלל ערסים! זאת בדיחה למין האנושי!

ANSWERS

1. עד כמה אתם בטוחים שמי שאתם יוצאים איתו לא יפגע בכם? עד מאוד. 2. עד כמה אתם מגינים על עצמכם? בד"כ אין צורך. כשצריך, עושים זאת וזהו. 3. עד כמה אתם מוצאים את עצמכם מגיבים באלימות כשמעצבנים אתכם (לדוגמא סלקציה במועדונים וכו')? גם כן, לא יוצא לי הרבה, אולי כי אני כמעט ולא נמצא במועדונים.. 4. איך אתם מגיבים כאשר החברים שלכם מגיבים באלימות? נותנים להם כאפה ואומרים להם לסתום ת'פה.

שאניה

New member
זוועה.זה מה שיש לי להגיד על האלימות

עד כמה אתם בטוחים שמי שאתם יוצאים איתו לא יפגע בכם?
אני יוצאת רק עם חברות שלי ואנשים שאני מכירה. אז זה לא מדאיג אותי במיוחד עד כמה אתם מגינים על עצמכם?
אני חזקה
עד כמה אתם מוצאים את עצמכם מגיבים באלימות כשמעצבנים אתכם (לדוגמא סלקציה במועדונים וכו')
אנלא יוצאת למועדונים.. ואני לא אלימה במיוחד בד"כ. אבל רק בד"כ
איך אתם מגיבים כאשר החברים שלכם מגיבים באלימות.
חברות שלי לא אלימות.. בדוגרי. הרמת אלימות בארץ עולה ועולה כל הזמן זה מגעיל אותי ודי מפחיד אותי ללכת לפעמים ברחוב אחרי שכבר מחשיך אני נוהגת ללכת על הכביש כדי שאפחד לא יקפוץ עליי מ1 הבניינים..

../images/Emo4.gif

זה נושא באמת קשה, וממש מפחיד לדעת שאנחנו כ"כ קרובים אליו. עד כמה אתם בטוחים שמי שאתם יוצאים איתו לא יפגע בכם? אני אישית יוצאת רק עם חברות וחברים קרובים כך שאני בטוחה במאה אחוז שלא יפגעו בי. לעומת זאת, יש מלא פעמים שאת נמצאת במקום שיש בו חברות קרובות אבל גם אנשים שאת מכירה "הכרות שטחית" (נקרא לזה) ואז צריך להיזהר. עד כמה אתם מגינים על עצמכם? כמו שאמרתי, משתדלת לצאת עם אנשים קרובים שאני מכירה ולא עם אנשים שאני לא בוטחת בהם...חוץ מזה אין כ"כ מה לעשות חוץ מלהיות עירנית ומודעת למה שקורה סביבך. עד כמה אתם מוצאים את עצמכם מגיבים באלימות כשמעצבנים אתכם (לדוגמא סלקציה במועדונים וכו') אני ממש לא הטיפוס האלים. [טוב שירי תעיד ההפך אבל מילא
] איך אתם מגיבים כאשר החברים שלכם מגיבים באלימות? אממ לא קרה אף פעם ומקווה שגם לא יקרה. סה"כ האלימות שאני אישית נרתעת ממנה נמצאת אצל אנשים בסביבה שלי שאני לא תמיד מכירה. בכל מקום שיוצאים אליו יש אלימות ולפעמים זה גם מונע ממך לצאת למקומות שהיית רוצה לבלות בהם....כשזה מגיע לזה זה ממש מבאס =/

ndafni

New member
הלוחמה באלימות בידינו!

אני שולח לכם את מכתבי לח"כים שלנו, ממש בנושא האלימות: לכל הבטלנים מהכיסאות המרופדים בכנסת ולועדת השרים עם הבורקס ובקבוקי המיץ על השולחן שלום, שמענו שאתם דנים המון באלימות. שמענו שוב שאין מספיק כסף לעוד לוחמה בשטח בנוי. מתי תבינו שהכל מתחיל מחוקים מרתיעים. הרוצחים והאנסים וכל שאר הבני-דודים של השטן צריכים לפחד מאיתנו ולא אנחנו מהם! הנה כמה הצעות: - כל נושא תיק פלילי על אלימות לא יקבל רישיון נהיגה ולא יצא לחו"ל עד גיל 30! – תתחילו עם 3-4 כאלה ואתם תראו באיזו מהירות ה"ערסים" המתחילים האלה יכולים להרגיע... - עונשי מינימום בחוק לרוצחי רחוב ומשפחה (מאסר עולם אמיתי! לכל החיים!), לאנסים (20 שנה), לסוטים שפגעו בילדים (20 שנה) לפושעים שפגעו בקשישים (15 שנה ועוד שנה לעבוד עם קשישים) ולמתעללים מינית בנשים (10 שנים מינימום). אונס קבוצתי - מאסר עולם!!!! - להעניש על מעשי מרמה ונוכלות בעונשים קשים ויעילים. גם על אלימות "קלה" ברחוב, גניבות מכוניות ושאר פשעים "קטנים" שכשאתה לא מטפל בהם - אתה מגדל פושעים גדולים! ולא - אני לא מתכוון לאנשים רעבים שגנבו!! אני מתכוון למי שמוצא שאלימות ופשע זו אחלה פרנסה וסבבה כבוד. - במקום בתי כלא יקרים (שהם היום סוג של מתנ"ס אבל לפושעים..) תקימו יישובי עונשין מבודדים שבהם יכלכלו האסירים את עצמם ויממנו את שהייתם בעבודה קשה. קוראים לזה "עבודת פרך" - מזה הם יפחדו! היום הם פשוט יושבים בחוג מקרמה, מחשבים ויוגה – ובקרוב, מה? חוג ג'ודו?... ... ודרך אגב, אולי תהפכו את ההילטונים שהקמתם ואתם מתעקשים לקרוא להם כלא לבתי ספר להורים? – הורה שיודע לחנך יגדל דורות כאלה. למה הילדים שלנו חייבים לדעת כל תנועה של כל נביא בתנ"ך ושל כל צבא בהסטוריה של אירופה אבל את הדברים הפשוטים של איך לגדל ילדים, איך לחנך אותם, איך לנהל תקציב משפחתי או איך לבנות לעצמם ולמשפחתם חיים בעלי ערך ותקווה – למה את זה אתם משאירים לרחוב? - להנהיג סירוס כימי חובה למי שביצע פשעים מיניים בילדים ולמי שחזר על פשעי מין כלשהם (אונס, מעשים מגונים). - למנוע מפושעי מין לחזור ולהתגורר לפחות 50 ק"מ ממקום מגורי הקורבנות גם אחרי שחרורם, לכל החיים. - פושעי סמים ובמיוחד מבריחים וספקים שיתפסו - כל רכושם עד השרוך של הנעל יוחרם לטובת המאבק בסמים. הם יממנו את המאבק בהם. רציתם תקציבים? הנה. - עברייני אלימות קשים לא יורשו לצאת לחופשות מהכלא! – זיכרו את בן איבגי שצוחק עליכם כל הדרך ההסגרה דה-לוקס שהוא סידר לו וזה אחרי שבחופשה הקודמת הוא סתם שדד מכולת. - לשלול מכל מי שישא נשק לא חוקי את רישיון הנהיגה ואת הזכות לצאת לחו"ל להרבה שנים. אפילו אם לא עשה דבר. סכין לא לוקחים בכיס כדי לקלף תפוח וגם אקדח הוא לא ממש מצית! - לשלול מכל נער שעשה שימוש בנשק בלתי חוקי (כולל סכין, אולר וכדומה) את הזכות לשרת בצבא ולנהוג במכונית (שמעתי שבוועדה כבר התחלתם לדון בדברים דומים - יופי לכם! נו.. הבורקס טעים?) - ונוסיף גם את האלימות בדרכים. כולנו הצלחנו כאן ושם לפשל בכביש. אבל את מי שחוצה קו הפרדה לבן, מי שחוצה רמזור באדום, שנוהג בלי רישיון ועוד כמה עבירות סוציומטיות במיוחד שיש להן גם נטייה מוזרה לייצר גופות מרוטשות - את אלה הייתי מעניש ב-5 שנים בכלא ושלילה לכל החיים על העבירה עצמה!. לסיכום, רבותי המחוקקים, זה לא כסף שחסר למאבק באלימות - זה חוקים! זה שתתחילו להזיז את עדרי העוזרים הפרלמנטריים שלכם ולשנע את הפקסים שלכם ואת המחשבים הניידים והרכבים הצמודים כל כך טוב אליכם ואל נשותיכם החסודות ואת החליפות המפוארות שקניתם מכספנו "בשביל הקשר עם הבוחר" ותנסחו חוקים ותעבירו אותם כי אתם מסוגלים לעבוד בחריצות מדהימה בשביל כל קול בבחירות אבל בשביל החיים של ילדינו אתם תמיד בפגרה או באיזה סיור לימודים בחו"ל על חשבוננו.. זה לשנות כך שהם יפחדו מאיתנו. כן – הם. המאיימים האלה. הגדולים המפחידים. אלה שפעם הזנחתם כשהם היו ילדים עניים ודפקתם להם את הילדות והיום הם מחזירים לנו בראש. וכן. מאיתנו: ההורים והשכנים והאנשים הפשוטים שסתם רוצים לחיות בשלום עם הפחדים שלנו. מאלה שעד היום לא קמו להגיד לכם שדי כבר כי תמיד היינו בטוחים שאוטוטו אתם מתחילים לטפל בזה. הרי בשביל זה נבחרתם, לא? וזה לשנות שהם יפחדו במקום שאנחנו נפחד מהם. במקום שנצטרך להתפלל בכל פעם שהילד יוצא למועדון או שאמא שלנו נוסעת בכביש או שהבת שלנו לובשת חולצת בטן או שסבתא שלה נשארת בבית הקטן שלה ושומעת רעשים בחוץ. אז יאללה. קומו כבר מהכסא, קחו בורקס אחרון ותתחילו לעבוד כבר. על החתום, אזרח שרוצה חיים ליקיריו. הפגנה חשמלית: ============= בתאריך ה-1 לנובמבר בשעה 19:55 בערב נכבה את כל אורות הבית ל-2 דקות. כולנו מצביעים בחשמל ללוחמה מוחצת באלימות. שילחו לכל מי שאתם מכירים את המסר אודות ההפגנה וכל מי שרוצה להצטרף לארגון פעולות נוספות - מוזמן לכתוב לי למייל [email protected]

בואנה אחי,זה ענק.

אתה צודק מאה אחוז.הבעיה היא שאתה לא הראשון והאחרון שצועק על האלימות והפשיעה.אין עם מי לדבר.אמנם לפני כמה חודשים היתה תוכנית בטלוויזיה "רשיון לגנוב" עם חיים הכט ושם הוצגה בעיית הגניבה על כל צדדיה וכיצד מגניבה קטנה מגיעים לאונס ורצח כמו שקרה עם מעיין ספיר ז"ל שהרוצח נתפס ושוחרר באותו יום על פריצה.אז הציעו שפעם ראשונה יתחשבו בגנב בלי מאסר.פעם שנייה מאסר של 4 חודשים ופעם שלישית מאסר עד 5 שנים!וזה יכול להיות על גניבת עט מחנות!! הבעיה שטיפלו רק בגנבים ומה עם אנסים,פדופילים,סוטים ושאר הפושעים?הם צריכים להרקב בצינוק ולא בכלא אבל כנראה שכמו שחיכו ללמוד מהאמריקאים איך לטפל בגנבים(שם הרבה יותר חמור,פעם שלישית גנב נשפט למאסר עולם!!!)כך יחכו לראות כיצד האמריקאים נוהגים בשאר הפושעים.בניו יורק הפשיעה ירדה בחמישים אחוז!! ובנימה אישית,רק חבל שאנו לא לומדים מהאמריקאים כיצד יש לטפל במחבלים ובארגוני טרור למיניהם.היה נחסך דם רב ויקר.

אני מגיבה על מה שכתבתם

אצלנו יש קטע בביצפר של אלימות מילולית ופיזית לפעמים גם מרביצי..ם לי ומציקים לי..אבל אני יודעת להחזיר..ובדר"כ אני יוצאת עם בנות יש גם בנים שאני יוצאת איתם לפעמים אני פוגשת מכרים בדרך אבל אני סתם מדברת קצת וממשיכה עם מי שאני.אמורה להיות ואני לא הולכת הביתה ברגל בחייים אבל אני לא יוצאת למקומות מסוכנים..ובדר"כ הרוב בנות..מי שאני יוצאת איתן .

Bardug0

New member
האלימות בארץ היא תוצאה של מנטליות

ארוכת שנים שקיימת בעם היהודי מאז ומעולם. מבלי לתת הסברים עכשיו אם יש הצדקה לדבר או אין דבר, ומאז ומתמיד חונכנו שכל העולם שונא אותנו ואנחנו חייבים להגן על עצמנו. זה מתחיל בהגדת פסח (אלא שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו), ממשיך לפוגרומים, גירוש ספרד, השואה, מלחמות ישראל והאינתיפאדה. ככה נוצר מצב שאנחנו מעין (וזה מה שגם העם הזה תופס מעצמו) בעל-חיים שנדחק לפינה ועליו להתגונן בכל מחיר, שכן ידוע, שחיה שאזלו לה כל האמצעים להתגונן - עוברת להתקפה. תקיפות זו מתבטאת בראשית ובראשונה במדיניות חוץ, בעיקר בהכשרה לא נכונה שנותנים לילדים בני 18, שאין להם שום מושג לגבי התנהגות עם אוכלוסייה אזרחית. אין ספק שהשטחים שכבשנו בשנת 67, איך שלא תסתכלו על זה, הביאו לפה רק צרות. מנטליות ארוכת שנים של שליטה באחר ולקיחת רכושם של הזולת הפכו אותנו לעם אגרסיבי, מגעיל, יהיר, חסר מעצורים וחסר סבלנות, שכל דחף מיני או הרסני שלו חייב להיות מסופק בזה הרגע. לגבי העניין עם בני הנוער, בני הנוער לומדים מההורים שלהם. הדור השני בארץ אינו יותר טוב, ומורכב גם הוא מהרבה פושעים ואנשים מושחתים שלא נותנים לנוער פה דוגמה מי יודע מה מוצלחת. אני אישית חושב שהתיקון במקום המחורבן הזה צריך לבוא דווקא מצידם של פוליטיקאים שלא היו סופר-גנרלים בצה"ל, ולתת להם לנהל טיפה ת'עניינים בדרך שלהם, ולא בדרך המיליטנטית שהייתה מקובלת עד היום מאז קום המדינה. ואולי אם נפסיק להיות מדינה של צבא, נפסיק גם להיות עם של צבא. תשובות לשאלותייך: אני לא מתקרב לאנשים שמסגלים לעצמם אורח חיים אלים ו/או מסוכן. האנשים הקרובים אלי הם ברובם אנשים שדומים לי, ואני מאמין בוודאות שלא ישפיעו עלי לרעה, מה גם שאני לא מהטיפוסים שאפשר להשפיע עליהם, אז אני די חסין בעניין הזה.

אהלן אריסטו.קראתי נכון?

לפי מה שאתה אומר אין פתרון כי מדובר במנטליות?אתה תמיד מתפלסף ככה?גלות,שואה(יש נוער שמתכחש לשואה) עם מתגונן אני רואה איך אנחנו מגינים על עצמנו מפני הערבים הרוצחים האלה בכך שאנו מוותרים להם על אדמתנו ושותקים להם על כל הזוועות שעשו ועושים לנו?איפה אתה חי?אנחנו נמושות ובמקום להוציא את המרץ והעצבים שלנו על האויבים אנו מוציאים אותנו על בני עמנו.אם כבר, אז המדיניות המאופקת היא אחת הסיבות לאלימות הבלתי מוסברת הזאת.חוץ מזה,כשלא מענישים אדם על מעשיו הוא מרגיש חופשי להמשיך בהם וזה מה שקורה פה.שיתחילו להזיז את עצמם כל המושחתים שאמורים להנהיג את המדינה הזאת ויטפלו בפשע כמו שצריך ותראה איך כל המנטליות שדיברת עליה נעלמת.שנים ארוכות בכלא עם בידוד וקנסות עצומים ישכיחו מהר מאוד מכל פושע את המנטליות בה חי.אז עזוב שטויות ותאמין שרק מפה ממש תצמח הישועה אחרת לפי דבריך,אין לדבר סוף.תחשוב על זה אחי.

Bardug0

New member
אחי אחי אחי, אחשלי אחי

ממשפט למשפט הסקת המסנות שלך רק נהיית יותר ויותר מטורפת. קל מאוד לבוא בדרישה מיידית לספק את היצר שלך ללכת ולירות בכל מי שמציק לך בלי לנסות לחשוב על שורש הבעייה. (ציטוט שלך: "עם מתגונן אני רואה איך אנחנו מגינים על עצמנו מפני הערבים הרוצחים האלה בכך שאנו מוותרים להם על אדמתנו ושותקים להם על כל הזוועות שעשו ועושים לנו?איפה אתה חי?"). פיגועים ותקריות ירי הם רק תוצאה של תופעה. אפשר להגיד "סימפטום". כמו שחום זה סימפטום של שפעת. ללכת ולשלוח כמה F-15 כדי לנקות את השטח, משול ללחשוב שלקחת כדור להורדת חום גרמה לך להבריא מהשפעת. (זו טעות אם לא ידעת). בוא נוציא לך מהראש דבר ראשון, זה שאני מנפץ את הסטראוטיפ של "השמאלני שאוהב ערבים ושונא את המדינה" כי אני ממש ממש אבל מממששש לא כזה. אז הנה לך מסקנה אחת שהתחרבנה לך. נמשיך במה שאמרת: "אם כבר, אז המדיניות המאופקת היא אחת הסיבות לאלימות הבלתי מוסברת הזאת.חוץ מזה,כשלא מענישים אדם על מעשיו הוא מרגיש חופשי להמשיך בהם וזה מה שקורה פה". מעבר לזה שאתה סתם זורק משפטים לאוויר, אתה אומר בדיוק מה שאני אמרתי. אם כבר - הלכנו וכבשנו אדמה, והיה וישבו שם אנשים, ולא אפשרנו להם להתקיים בכבוד, ולקחנו להם אדמות, והקמנו גדרות וחומות בחצרות בתיהם, והקמנו להם מחסומים בכבישים, ושלחנו ילדים בני 18 לטפל בפושעיהם (בארץ יש לך אנשי מקצוע לנושא הזה - קוראים להם שוטרים ואנשי משפט), אזי שעשינו כמה וכמה מעשים חסרי כל הגיון אנושי ולא שילמנו בצורה הוגנת על המעשים הללו. בכל מדינה אשר בה ניסו את הנוסח הזה של שלטון (שלטון צבאי על עם אחר שונולד כתוצאה מכיבוש) שום דבר לא הלך - לדוגמא: רוסיה על צ'צ'ניה, יוגוסלוביה, עיראק על הכורדים, ישראל על הפלשתינים. צדק ישעיהו ליבוביץ' כשאמר שהכיבוש הזה יתפוצץ לנו בפנים, אפילו אריק שלנו כבר השכיל להבין... אם תלך ותתייחס לעמים אחרים בזלזול, בסוף זה יחזור אליך כמו בומרנג, מבפנים. כשבחינוך ובתקשורת שלך מלמדים אותך שמותר לך ללכת ולעשות שם מה שאתה רוצה, אתה לומד מזה שמותר לך לעשות מה שאתה רוצה איפה שאתה רוצה. וזה חוזר גם פנימה, לתוך גבולות הארץ. 40 שנה של שלטון צבאי, ואתה רוצה להגיד שזה לא השפיע לך על החברה בשום אופן ? אתה חי בסרט. חג שמח, שבוע טוב. שב הרבה בסוכה.

אענה בכלליות.אני באופן אישי

נזהר מאוד מאלימות.אני לומד אגרוף תאילנדי הרבה זמן ובחברה שלי יודעים זאת ועם כל זאת אניתמיד ערני ומוכן להגן על עצמי.הם לא חברה שמחפשים מכות או משהו כזה אבל הבהרתי להם כמה פעמים שלא יסתבכו במכות כשהם איתי כי אני לא רוצה לריב עם אף אחד.אני מודע להשלכות של לריב מכות ולא מוכן ליישם על אף אחד את מה שאני לומד(למעט בזירה) אני לא זוכר את עצמי רב מכות מתישהו חוץ מפעם אחת לפני כמה שנים כשלא הייתה לי ברירה וזהו כלל ברזל:אני לעולם לא מרים ידיים ראשון!!כך שגם במידה ומעורבת משטרה,אני רק הגנתי על עצמי.אני הראשון להרגיע חבר שרוצה לריב מכות ואעשה הכל למנוע זאת ממנו.האלימות היום זה משהו פשוט מטורף וכל מי שיכול למנוע אפילו מקרה אחד של אלימות,חייב לעשות זאת.לעולם לא התנגדתי לבדיקה במועדון כי באתי להנות ולא לסגור חשבון עם אף אחד.היום הנוער ריק מתוכן ומחפש אקשן בצורת אלימות.זה המצב.אז כל אחד מאיתנו ישמור על עצמו ועל הקרובים אליו ואולי המצב ישתפר.ביי

למעלה