אלימות מילולית? סתם המצאה

s h o o s h a

New member
אלימות מילולית? סתם המצאה

בטור שמתפרסם היום ב Ynet כותב ניר קיפניס: "...אין דבר כזה אלימות מילולית. אלימות היא אלימות, היא לעולם תהיה פיזית, בעוד שמילים הן מילים הן מילים הן מילים. אין לי מושג איך קראו לאיש שטבע את המושג "אלימות מילולית", אבל אני יודע שהוא היה ביריון עילג, שלא מצא תשובה לעלבונות מילוליים צורבים שהוטחו בו - וניסה לתרץ את הרמת היד שלו כתגובה בכך שאיחד את האקט הפיזי עם האקט המילולי שקדם לו תחת אותה כותרת: "אלימות"...." אשמח אם תקראו את הכתבה ותגיבו לדברים.

לקשמי

New member
לא אבזבז את זמני

על קריאת גיבוב של שטויות אבל אין ספק שניר קיפניס לוקה בבורות עצומה לגבי הכוח של המילים לבנות ולהרוס. גם הקביעה שלו שכל מי שסופג עלבונות יהיה אלים פיזית היא ממש טפשית. 24 שנה חייתי בבית רווי באלימות מילולית. אז מה, נהייתי אלימה? אני לא מסוגלת אפילו להרוג זבוב! אפילו אנשים שסבלו מאלימות פיזית במשפחה מעידים שמה שפגע בהם יותר היה האלימות המילולית. אין ספק שאלימות מילולית מזיקה אף יותר מאלימות פיזית. פצעים וחבלות גופניות נרפאים מהר יותר. פצעים נפשיים לפעמים לא מחלימים לעולם.

s h o o s h a

New member
כוחן של מילים

מסכימה אתך לחלוטין. ולא ממש ברור לי אם דבריו של הכותב נאמרו כדי ליצור פרובוקציה ולעורר דיון בנושא או מתוך אמונה בדברים שכתב. ואם אכן הכותב מאמין בדבריו, הרי שבוֹרוּת היא מחמאה עבורו שכן כוחן של מילים יכול בהחלט לרצוח נפש ונשמה והניסיון הנואש שלו להבדיל בין גוף ונפש ראוי לכל גינוי. והניסיון הנורא שלו להבדיל רצח נשמה מרצח גוף, להמעיט בערך הראשון ... רק מעיד עד כמה הבנתו לוקה בחסר.

אל נקל ראש במילים

המושג אלימות מילולית קיים ועוד איך. מי שאלים מילולית סופו גם להיות אלים פיסית. יחד אם זאת שפיטת ההתבטאויות קשורה קשר הדוק לסגנון, לטון ולהקשר שבו הן נאמרות. כולנו חוטאים בביטויים כאלו או אחרים ולא גרמנו בכך כל נזק. כמובן שאם הביטויים הקשים לכאורה, נאמרים במסגרת סטירית, או בין החבר'ה, אין בכך משום אלימות מילולית שבן רגע הופכת לאלימות פיסית. אך אם הדברים נאמרים בקונוטציה רוייה באלימות ובטון מאיים, יש בכך פונטציאל נפיץ שיכול להביא להרס ולחורבן. ולסיכום, אל נקל ראש במילים שסופן להביא למעשים.

BellA עלמה

New member
לא יכולתי לסיים לקרוא את הכתבה

רק אגיד שיש משפט באנגלית the pen is mightier then the sword יעני האט יותר חזקה (פוצעת) מהחרב

לקשמי

New member
לא היה צורך לסיים

וכפי שכבר אמרו גדולים וחכמים ממני: "לא כל מה שחושבים צריך להגיד, לא כל מה שנאמר צריך לכתוב, לא כל מה שנכתב צריך להוציא לאור ולא כל מה שמפורסם צריך לקרוא".

BellA עלמה

New member
לא רוצה לחשוב

שכל העלבונות שאני עברתי זה לא נקרה אלימות מספיק יש לי את הספקות שלי ואת החוסר ביטחון לא צריכה לקבל חיזוקים לזה ע'י איזו כתבה

לקשמי

New member
עלבונות זה אלימות

באשר לכתבה, היא לא מראה אינטיליגנציה גבוהה במיוחד אצל הכותב, וזה בלשון המעטה. היום כל אחד יכול לכתוב טור בעיתון. זה לא אומר שכל מה שנכתב אכן ראוי להיות מפורסם. כמות הזבל שהתקשורת מלאה בה שוברת שיאים בכל פעם מחדש.

BellA עלמה

New member
שדברים נאמרים (ט)

קבל עם ועדה שהם מצתלבים עם חוסר ביטחון שלי זה מחזק הוא אמר שאני רגישה מידי מגזימה הוא אמר ועכשו הוא אומר אני סתם ריגשי מידי צריכה להתחשל

למעלה