אלימות דתית

אני מפריך את כל תשובותיך.

1. האסקימואים. אם כל אדם היה יכול לעבור לאן שהוא רוצה, אולי כל ההודים והאפריקאים הרעבים היו עוברים לארה"ב או לשווייץ. מאידך, אף פעם לא הצדקתי, למשל, נשים שמתגנדרות בפרוות או ציידים שרוצחים בעלי חיים לשם הנאה, גם אם הם חילונים. 2. בשביל מה הכל יכול שלך צריך שיעבדו אותו? ועוד באכזריות כזו? דעתי האישית: שחיטת בעלי חיים היא דבר אכזרי, ואם אינך מרגיש זאת אין טעם "להסביר" לך, ונעזוב את זה. אם אלוהים שלך אכן מבקש ממך לרצוח את יצירי כפיו, אז הוא מגעיל אותי. והרמב"ם, להבדיל ממך, הבין שמנהג זה הוא שריד לעידן פרימיטיבי יותר ובלתי מוסרי, ולכן אמר שבבית המקדש השלישי יוקרבו קורבנות מן הצומח בלבד. ההשוואה שלך לרובוט, תסלח לי, מגוחכת. אבל גם מהנדס לא ישחית סתם ככה, משעמום, את יציר כפיו. אפילו בתקופת התנ"ך היו סופרים הרבה יותר הומניים ממך, למרות שדיברו בשמו של אותו אלוהים. בסוף ספר יונה אלוהים אומר ליונה: לךָ חבל על הקיקיון שלא אתה נטעתָ וגידלתָ, אז על אחת כמה וכמה לי חבל להשמיד את העיר הגדולה נינווה, אשר גם אם תושביה חטאו, הרי הם כמו ילדים קטנים שאינם יודעים מה הם עושים (השווה עם הדובות של אלישע), וכמו כן, מה אשמים בעלי החיים הרבים הנמצאים בעיר (אם הוא ישמיד אותה)? ככה כתוב בפירוש, אתה מוזמן לקרוא. 3. הכמיהה הרגשית שלך לארץ נראית לך מבוססת (מוצדקת? חיונית?) יותר מהכמיהה שלי. אז לידיעתך, לי נראה בדיוק ההיפך. הרצון שלך לחיות לא כמו שאר העמים אינו נראה לי חשוב יותר מהרצון שלי לחיות כן כמו כל העמים. ועם זאת המורשת התרבותית שלנו קרובה ללבי לא פחות מאשר לך, ואל תחפש כאן זכויות יתר. 4. מאידך, אינני מתכוון להגביל את זכותך לחיות כאן, גם אם אתה מצפצף על הטבע וההיסטוריה של הארץ. רק אינני מבין מה זה קשור לנסיעה בשבת? אני מכריח אותך לנסוע בשבת? 5. בעניין "היכן החינוך יותר טוב" אינני נכנס לוויכוח. רק אציין עובדה מצערת: אני שומע בעת האחרונה הרבה מאוד דתיים, כולל תלמידי ישיבה, המעוותים ומחללים את שפת הקודש, כלומר מדברים עברית זוועתית, מלאת שגיאות, בדיוק כמו החילונים. 6. אם הייתי נולד וגדל בארץ אחרת, הייתי מן הסתם מאוהב בנופים ובטבע שלה. בדיוק כמוך: אם הייתָ נולד למשפחה מוסלמית או הינדית, הייתָ מן הסתם מקיים את מצוותיה של אותה דת. 7. לא ביקשתי ממך למנוע ממני "לעבור עבירות", בדיוק כמו שאני אינני מאלץ אותך לעבור עבירות. התחבורה הציבורית שייכת לא רק לך אלא גם לי, ואינני רואה אפילו סיבה אחת, מדוע היא לא אמורה לשרת אותי מתי שנוח לי, בדיוק כמו שאותך בזמן שנוח לך. את זה אתה משום מה לא מצליח להסביר לי.

uuuaaa

New member
ובכן

1. טוב נו. אבל אני עדיין לא מבין למה הציד של האסקימואים נחשב בעיניך חיוני ? מקום מגוריהם תלוי בהם. לכן, ייתכן שהציד אינו נחשב ל"מותרות", אך הוא גם לא חיוני. 2. הוא לא צריך שיעבדו אותו. הוא פשוט רצה להיטיב לאחרים. אז הוא ברא את בני-האדם. הוא לא רצה לתת להם מייד הנאות אינסופיות כדי שהם לא יתביישו בזה שהם מקבלים דברים חינם. לכן, הוא הכניס אותנו לעולם-הזה, כדי שנעבוד קשה ונזכה בשכר (גם הרשעים). מגעיל אותך ? מבחינתך, מה ההבדל בין לנסר עץ או לשרוף חתול ? כי החתול זז יותר מהר ? או כי הוא צועק ומילל כששורפים אותו ? הרמב"ם לא המציא דברים מעצמו. הוא למד את הכל מהתורה שבכתב ושבע"פ. מובן מאליו שגם הוא סבר שיש לקרבנות טעמים שאינם ידועים לנו. תודה שאתה מזמין אותי לקרוא את ספר יונה. לידיעתך, אנו (היהודים שומרי המסורת) נוהגים לקרוא את ספר יונה כל יום-כיפור. אני לא מבין מה מצאת בסיפור של יונה. אני גם לא בטוח שהבנת את הסיפור. הרי כתוב במפורש (בסוף פרק ג') שאנשי נינווה חזרו בהם ממעשיהם הרעים, ואלוקים ראה זאת והחליט שלא להשמיד את נינווה. 3. טוב, אבל את הכמיהה שלך (לחיות כמו כולם) אתה יכול לספק בכל מקום בעולם. למה דווקא פה ? אתה מתייחס אל המורשת כאל "תרבות" בלבד. כלומר היסטוריה ונוסטלגיה. עבורי ה"תרבות" הזאת היא כל החיים. העבר, ההווה והעתיד. אם הגויים לא היו שונאים אותנו, אני מניח שרוב מוחלט של החילונים לא היו באים לפה. 4. על מה אני מצפצף ? על הטבע ? מי אמר שאתה מתעניין בהיסטוריה יותר ממני ? מאיפה הסקת את זה ? אני מאמין שהארץ הזאת קדושה. זה שאתה עושה טיולים לא מוכיח שאתה אוהב את הארץ יותר ממני. זה קשור לנסיעה. עיין בסוף. 5. מה הקשר ? כשאמרתי חינוך לא התכוונתי לחשבון אנגלית, דקדוק, טבע... התכוונתי לחינוך לתורה ויראת-שמיים. 6. הנשמה שלי יהודית. לכן, אם הייתי נולד למשפחה מוסלמית - זה היה קורה רק אם בגלגול הקודם הייתי חוטא גדול, וכעונש, היו שמים אותי במשפחה של גויים. 7. מה לא מובן ? היא של שנינו. ואין לך זכות לגרום לי לעבור עבירות ע"י שימוש בכספים שלי לחילול-שבת.

L7

New member
UAכשאתה מתפלל איך המסר מגיע לה'?

כיצד אלוהים מתקשר אתך?

uuuaaa

New member
ה' בכל מקום

איך הוא מתקשר איתי ? אני רואה לבד אם התפילות שלי התקבלו. אם לא, אני מניח שיש סיבה טובה לכך. כנראה שחטאתי, או שהבקשה שלי עלולה להרחיק אותי מה'. לכן, צריך לשמוח גם כשלא זוכים בלוטו.

L7

New member
כיצד אתה יודע שהוא בכל מקום?

כיצד אתה יודע מהו חטא? הדת היא אחת ההמצאות האנושיות המוצלחות והמורכבות ביותר הקולעות לצרכי האדם. ואתה לכוד בה.

uuuaaa

New member
יש תורה

שם כתוב כל מה שצריך לדעת. גם אתה לכוד בדת שלך. פשוט הדת שלך לא מחייבת אותך לכלום. לכן בחרת אותה. אני יודע שאתה מפחד לחשוב על שאלות כמו: מה היה לפני המפץ הגדול ? מה יש מחוץ לחלל ? כיצד השמש והירח ואני ואתה ומכבי ת"א והאוקיינוס השקט, היינו דחוסים בתוך הנקודה הסינגולרית ופתאום התפוצצנו ? מפחיד נכון ?

L7

New member
אין לי דת. אני אתאיסט. = א- דתי.

הרבה תופעות טבע אינני מבין אך להאמין באוסף מעשיות התורה\ברית חדשה\קוראן נראה לי מגוחך ומאוד לא נכון שחובר ותוחזק ע"י בעלי אינטרס.

L7

New member
הוקינג נשמע הגיוני אך לא משפיע על

חיי היום יום שלי. והוא נטול אינטרס מניפולטיבי. אין כאן סיפורים מגוחכים על תיקשורת תפילתית דו- סיטרית עם כוחות עליוניים.

uuuaaa

New member
בגלל זה בדיוק בחרת בו !

כי הוא לא משפיע על חיי היום-יום שלך. נשמע הגיוני ?! נשמע הגיוני שהאוקיינוס השקט היה ביחד עם השמש בתוך האטום של הנקודה הסינגולרית ?? אבל !! כשרוצים לכייף למי איכפת מה הגיוני.

L7

New member
הרבה יותר הגיוני מאמונה בתיקשורת

רציפה לכוחות עליונים הדוברים את שפתך ושופטים אותך ואתה יודע מה טוב ומה רע בעיני האליל למרות שלא היתה לך התגלות ואתה בז למאמינים לא יהודיים על אמונתם בהבלים אך אמונתך הבל ככל האמונות בעל- טבעי

Governor

New member
"בגלל זה בדיוק בחרת בו! כי הוא לא

משפיע על חיי היום-יום שלך" ומי זה ה"בו" וה"הוא" אצלך? טרם הצלחת להראות לנו שההזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית לה שעבדת עצמך, קיימת _גם_ מחוץ לספוג שבין שתי אזניך. זוכר? ההזיה הנ"ל, גם אם לטענתך בלבד, יודעת-כל - אינה מסבירה לך דבר ואינה מגלה אזנך דבר. זוכר? אינך מפיק שום תועלת מהכפפת עצמך להזיה זו, ואין לה שום השפעה על חייך, לבד מן ההשפעת שאתה _מדמיין_ שיש לה. זוכר? על כל ארוע שקורה לך אתה ממשיך להתלבט. אם הארוע פיבוריטי - אתה סבור שקבלת "ממנו" תמורה. אם הארוע אינו פיבוריטי - תסבור כי נפל פגם במעשיך וכי עליך "להתפלל" ו"להתחרט" על "משהו" לא טוב שלבטח עשית. אם לא תצליח לזהות "משהו" כזה, עדיין תסבור שחמק מזכרונך, ובכל מקרה "זה הגיע לך". לא אידיוטי? במה שונה הזיה זו מבגדי המלך החדשים, שרק החיטים הנוכלים "יכלו" ל"ראותם"? תן טעם מדוע עלי להניח שהיא קיימת גם מחוץ לספוג שבין שתי אזניך. כל אימת שתדבר על ההזיה בנימה עובדתית - לא יהיה מנוס לצערי מהזכר לך כי טרם הוכח קיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזניך. "נשמע הגיוני?!" וההזיות שלך נשמעות הגיוניות? "נשמע הגיוני שהאוקיינוס השקט היה ביחד עם השמש בתוך האטום של הנקודה הסינגולרית ??" אתם הם אלה שמבלבלים/מקשקשים/מכשכשים במוח על נקודה סנגולרית. היקום נראה כמתפשט מ"נפח" מצומצם ביותר (לא יודע אם היה נקודה), ויש לנו תצפיות תומכות רבות. "נפח" מצומצם זה יכול היה להיווצר מ- big crunch שקדם לו, ומכיוון שה- space-time היה כה מצומצם - לא ניתן יהיה לברר מה קדם לו. מכיוון שבשלב הנפח המצומצם היו קיימות אנרגיות דמיוניות, סביר שהחוקים ששררו אז אינם דומים לאלה המוכרים לנו, ממש כפי שמכניקה רלטיביסטית "מצטמצמת" למכניקה ניוטוניאנית במהירויות יומיומיות. סביר שלכל משוואות המצב היו עוד אברים הנעלמים ודועכים ברמות אנרגיה "נמוכות". תופעות אלה ניתן אולי לגלות במאיצי-חלקיקים חדישים, עתירי-אנרגיה. "אבל !! כשרוצים לכייף למי איכפת מה הגיוני" היטבת לתאר את בחירתך. במקום ללמוד מדעי-טבע, ולהצטרף לצבא החוקרים ולפענח את סודות העולם הממשי, נסוגות לעולם הלימבו ואתה מעדיף להתפלפל בשאלה מה דינה של ביצה שלא נולדה בערב-חג. אז, מובן שיש לך זכות לבזבז את משך חייך על שטויות כטוב בעיניך, אולם תחושת ההתנשאות בה הוכית - חסרת בסיס..

אתה סדיסט?

1. אם לא הבנתָ את דברי על האסקימואים, אני מוכן לחזור עליהם יותר לאט. 2. נדמה לי שאמרתי לך, שאינני מתכוון להוכיח לך, שזה "לא יפה" או "לא טוב" להיות סדיסט, כי דברים כאלה אי אפשר להסביר. אם יש לך נשמה של סדיסט הנהנה מיללת חתול ששורפים אותו, אז אני מציע לך לעזוב לאלתר את הנושא הזה, לפחות בהודעות המופנות אלי. אפילו את דברי הרמב"ם בנושא זה אינך מקבל. בקיצור, כל הסדיסטים צמאי הדם צריכים לקבל בשמחה את מנהג הקרבת הקורבנות, ומי שנגעל מסדיזם לשמו ייגעל גם מאלוהים המוצג כסדיסט (אתה מציג אותו ככזה). אני מבין שאינך מבין מה מצאתי בספר יונה. הוא לא נכתב עבור סדיסטים. תקרא שוב, מה היה אחרי שתושבי נינווה היכו על חטא. ליונה חרה מאוד שאלוהים קיבל את חרטתם וסלח להם. הוא עדיין קיווה שאלוהים ישמיד אותם כמו שהשמיד את סדום ועמורה. הוא הלך למרחק מסויים מהעיר, כדי שיוכל לראות את "האקשן" ממרחק בטוח, במקרה שאלוהים בכל זאת ישמיד את העיר. ואז אלוהים אירגן לו את משל הקיקיון. ולבסוף - מסכם הכל הפסוק האחרון של הפרק האחרון. ואני מבין שלסדיסטים קשה לקלוט את המסר הפשוט שלו. 3. הכמיהה שלי לחיות חיים נורמליים בארץ בה נולדתי שווה מבחינתי לא פחות ממה שנראה לי כקשקושים של הדתיים, ולא אשאל אותך בנושא זה, כי הדעה שלך בעניין הכמיהה שלי לארץ שווה ל-0. מבחינתי אתה יכול לנסוע לברוקלין. מדוע זה צריך לעניין אותי שאתה מקבל כאן שכר גדול פי 20 ועונש גדול פי 20? 4. לא אמרתי שאני מכיר ואוהב את הארץ יותר ממך, אלא אמרתי שהשאלה הזאת פתוחה. כלומר, גם לך אין פה יותר זכויות מאשר לי. בבקשה. יש כאן מקום לשנינו. חיֶה ותן לאחרים לחיות. אני לא מפריע לך להיות דתי, אבל אתה מפריע לי להיות חילוני. 5. ידיעת שפת הקודש היא כבר לא נחשבת כחינוך בעיניך? איזה מין "חינוך לתורה" זה? 6. למי אתה מספר את זה? בשביל זה נכנסתָ לפורום? ודרך אגב, אינני בטוח שגלגול הנשמות מקובל בדת היהודית. 7. לנשום מותר לי? מדוע אני צריך במיסים שלי לממן את מה שנראה בעיני כעבודת אלילים של החרדים, ואת החינוך שלהם שאפילו את ידיעת שפת הקודש אינו כולל? אתה יודע מה? יש לי הצעת פשרה בעניין התחבורה הציבורית. נגיד שאתה משתמש בה 6 ימים בשבוע, ואני 7 ימים. אז אני מסכים לחלק בינינו את נטל המיסים המיועד לסבסוד התחבורה הציבורית ביחס של 6:7 (6 שלך לעומת 7 שלי), ואז זה יהיה צודק. נדברנו?

uuuaaa

New member
תשובות

1. הבנתי. אבל לפי דעתי, זה ש"קשה" להם לעבור לארץ אחרת, לא הופך את זה ל"חיוני". 2. מי אמר שאני נהנה לשרוף חתולים ? על האיסור של "צער בעלי חיים" שמעת ? וחוץ מזה, אני מבחינתי מתנגד מאוד לדברים כאלה. אך, השאלה שלי היא על נקודת מבטך. במה שונים שריפת חתול, רצח אדם, ניסור עץ, שבירת אבן ?? הרי לפי השקפתך, כל המתוארים לעיל הם בסה"כ אוסף של אטומים. אז מה ההבדל ? ח"ו לומר שאיני מקבל את דברי הרמב"ם. לא התעמקתי בנושא. אם יתברר לי שההלכה נפסקה כמותו - אני אקבל את דבריו ללא היסוס. לגבי יונה. יונה ניסה לברוח מהארץ לחוץ-לארץ. כי בחו"ל אי אפשר לקבל נבואות. זאת, כי הוא חשש שאם הגויים בנינוה יחזרו בתשובה זה יעורר קיטרוג על עם ישראל. כי לעם-ישראל נשלחו הרבה נביאים ובכל-זאת הם לא חזרו בתשובה. לאחר שהוא ראה שאנשי נינוה חזרו בתשובה, הוא חשש: א. שיאמרו עליו שהוא נביא שקר. כי נבואתו לא התקיימה. ב. שעם ישראל ייענש בגללו, כי לעומתם, אנשי נינוה חזרו בתשובה מייד. ג. הוא הבין שה' רוצה להשתמש בעם האשורי כדי לייסר את עם ישראל. ולכן ה' שלח אותו להחזיר את האשוריים בתשובה. והוא הצטער שזה קרה בסיבתו. בהמשך, ה' אכן השתמש בעם האשורי (ע"י סנחריב) כדי להעניש את ישראל. ד. אנשי נינוה חזרו בהם רק ממעשיהם. אך עדיין האמינו בע"ז. לכן, הוא הלך וצפה מרחוק מה יקרה איתם. 3. ניסיתי להסביר. לא הבנת. 4. אתם כן מפריע לי לחיות כדתי. תראה את הבחורות שמסתובבות ברחוב. ויש לי עוד הרבה דוגמאות. אני לא רוצה להכנס לנושא. 5. יש הרבה דתיים שנמנעים מלדבר בשפת הקודש כי היא קדושה. זו השפה שה' והמלאכים משתמשים בה. לא רוצים להשתמש בה לענייני חולין, כדי לא לבזות אותה. משתדלים להשתמש בשפה זו רק לדברי קדושה - כמו תפילות, לימוד תורה. 6. תודה. תן לי להחליט בעצמי במה אני מאמין. 7. מה הקשר ? ומה אני צריך לממן את מה שנראה בעיני כעבודת אלילים של החילוניים: איצטדיוני כדורגל ענקיים, בתי קולנוע, תיאטרונים, קרקסים, תקציב ספורט ענק שאני בחיים לא אהנה ממנו, מוזיאון רבין, מרכז פרס לשלום, מחיקת מילארדים לקיבוצים, מדע... בקיצור, לכל מגזר יש את התרבות שלו. נניח והחרדים יהיו רוב בארץ. האם אתה תרצה שהם יכריחו את הילדים שלך ללמוד תורה וגמרא ? אני מניח שלא. אז אל תנסה לכפות על אחרים כיצד לחנך את ילדיהם. הסכם מצויין. לפי דעתי צריך להפריד את מיסי הדתיים מהחילוניים. שכל אחד יחליט לאיפה המיסים שלו ילכו.

אני לא בטוח שהבנתָ.

1. לא שמעתָ שישנם בעולם מיליוני מהגרים, אבל גם מספר עצום של מהגרים לא חוקיים, ואנשים המנסים להתפלח לארצות אחרות? כנראה זה לא תמיד כל כך פשוט. ובנוסף, כל הטענה שלך היא בלתי הגיונית בעליל. הן רוב האנשים בתבל חושבים כמוך שלאכול בעלי חיים זה בסדר, הם הרי לא צימחונים כמוני. אז למה יעלה על דעתם של האסקימואים להגר למקום כלשהו? בגלל שאיזשהו טלמון צימחוני? הם פשוט חיים במקום בו תמיד חיו הם ואבותיהם, ודרך הקיום שלהם, כולל הציד והדיג, נובעת ישירות מהאקלים שלהם. לא אמרתי שאני מצדיק אותם, אלא אמרתי שאני מבין אותם. הציד הוא אורח החיים הטבעי שלהם. לעומת זאת ציד לשם שעשוע, מלחמת שוורים והקרבת קורבנות הם מנהגים אכזריים וסדיסטיים ללא כל הצדקה. ועוד על ההצעה המצחיקה שלך שהאסקימואים יהגרו מארצם: אולי הם קשורים רגשית או אפילו דתית אל ארצם בדיוק כמו שאתה קשור לארצך? איך תראה זאת אם הם יציעו לך להגר מארצך לסביבה חרדית בברוקלין? ואם לא תאהב זאת, אז באיזו זכות אתה מעז בכלל להעלות את הרעיון שהם יהגרו מארצם? במה אתה טוב מהם? 2. אם אתה לא סדיסט, אז איך אתה יכול להצדיק הקרבת קורבנות? ובשביל מה אלוהים שלך צריך קורבנות? הוא סדיסט? מתי אמרתי שכל האטומים בתבל הם אותו דבר? אתה מזכיר לי סיפור מילקוט הכזבים. מנהל העבודה ניגש למפקד הפלוגה ומתלונן על ניסן העצוב (זה שלמד שנה אחת פילוסופיה): קח אותו ממני, אני לא יכול יותר. תאר לעצמך, אני עומד על הפיגומים והוא ניגש ושואל אותי מלמטה: שמע, מניין אתה יודע שאתה קיים? "במה שונים שריפת חתול, רצח אדם, ניסור עץ, שבירת אבן ??" זה מזכיר לי סיפור אחר. שואלים בן אדם: אתה יודע מה ההבדל בין פסנתר כנף לבין חדר שירותים? לא, עונה האדם, מה ההבדל? אז אומרים לו: אם כך, איך יכולים לקבל אותך בחברה הגונה? אם היית מקריב לאלוהיך אבנים לא הייתי מתנגד, גם אם היית מנתץ אותן לאלפי רסיסים ומתעלל בהן בכל הדרכים האפשריות. חתול זה כבר אוסף אטומים מסוג אחר. כמוך וכמוני. וכמו יצחק אבינו התינוק. וכמו בת יפתח. "ח"ו לומר שאיני מקבל את דברי הרמב"ם. לא התעמקתי בנושא. אם יתברר לי שההלכה נפסקה כמותו - אני אקבל את דבריו ללא היסוס." - מעניין מה תגיד בשני המקרים. אם ההלכה לא נפסקה כמוהו, אז "ח"ו" יהפוך לעובדה? ואם כן, אז תתכחש לכל מה שטענתָ עד כה? לגבי יונה. אני מכיר את הסיפור כנראה לא פחות ממך, והדרש שלך אינו מעניין אותי. אבל גם הוא, הדרש שלך, אינו מחלץ אותך מהסתבכות. מהדרש שלך יוצא, שיונה פעל ביודעין נגד הכיוון של אלוהים! טוב, זה אכן משתמע מהטקסט. אבל, שים לב! ב"וויכוח" הזה בין יונה לאלוהים אתה לוקח את הצד של יונה, נגד אלוהים! קרא שוב את דבריך-אתה, ותיווכח בכך. וההסתבכות הזאת שלך היתה צפויה בהחלט: מחברי ספר יונה היו הומנים, לכן אלוהים שלהם הומני, לעומת אלוהים שלך שהוא צמא דם. אלוהים של ספר יונה ריחם על מעשה ידיו. להבדיל מאלוהים של אלישע הוא חס על ילדים קטנים וגם על הבהמה. גם ההסבר שלך דחוק: מי הפריע גם לבני ישראל להכות על חטא כמו בני נינווה? מדוע זיכוי נינווה חייב בהכרח לגרור פגיעה בישראל? מדוע הוא שולל את חרטתם של בני ישראל ואת זיכויים? כמו הימין בארץ הקושר בהכרח עשיית שלום עם הפלסטינים עם השמדת מדינת ישראל, תוך שלילת עצם האפשרות לחיים בשלום בשתי מדינות נפרדות. 3. לא הצלחתָ "להסביר לי" מדוע אתה נחשב יותר ממני. אם כבר, אז אנשים שבעינֵי עצמם נחשבים יותר מאשר אחרים, בדיוק הם (אנשים כאלה) בעינַי נחשבים פחות. הכי גרוע, זה שאתה ממשיך להחשיב את עצמך ליותר נחשב ממני. וזה הכי מסוכן. אתה פשוט מאיים עלי. 4. אני לא שלחתי את הבחורות להפריע לך. ואינני מבין, במה הבחורות מפריעות לך? הן מאלצות אותך לנסוע בשבת? כמו שדחפתָ את האסקימואים ליטוש את ארץ מולדתם, אני יכול להציע לך להסתגר בתוככי בני ברק או 100 שערים. 5. ריבונו של עולם! אז למה אתם מחללים את שפת הקודש? מדוע אתה מזלזל בדקדוק של שפת הקודש, ואפילו אינך מחשיב אותו לחינוך? 6. מצדי אתה יכול להאמין ממש במה שאתה רוצה. כמובן אם אמונתך אינה גוזרת עלי דין רודף עם כל המשתמע מכך. כמובן אינני מסכים עם הערכתך הגזענית, שהמוסלמי או ההינדי נחות ממך. אם כבר אתה מאמין בגלגול נשמות כמו ההודים, אז אולי נשמתך המקורית(?) היתה הינדית, ובתור עונש התגלגלתָ ליהודי? זה לא פחות לוגי מהפִּסקה שלך ש"אם הייתי נולד בארץ אחרת" (ואפשר להמשיך אם לסבתא היו גלגלים) במסגרת הניסיון שלך "להוכיח" שאני פחות שווה ממך. 7. אני מקבל את הצעתך במלואה. החילונים מממנים את התאטראות, האיצטדיונים, המוזיאונים ואפילו את התחבורה הציבורית שלהם, והדתיים את כל מה שהם רוצים. ומרגע זה אסור יהיה לנו להשתמש בתחבורה הכשרה שלכם, בבתי הכנסת, בישיבות ובמקוואות שלכם, ולכם אסור יהיה להשתמש במוזיאונים, באיצטדיונים, בתאטראות ובתחבורה הציבורית הכופרת שלנו. כל צד מארגן לעצמו גם את אספקת המים והחשמל שלו, את הביטחון שלו, את מערכת הביוב שלו. ואז לא תצטרך לממן חשמל כופר, שהחילונים מדליקים אותו גם בשבת, ולא מערכת ביוב כופרת, שהחילונים משתמשים בה בשבת. חבל שבאירן חלפו כבר ימי אייטוללה חומייני, כי כיום, חוששני, הם כבר לא יקבלו את הרעיון הגאוני הזה של שנינו.

uuuaaa

New member
ובכן

רציתי גם להעיר שזאת כנראה הפעם האחרונה שאכתוב כאן, עד מוצאי שבת. קח זאת בחשבון. ותשתדל שלא לכתוב לי תגובה בשבת. השתדלתי לקצר. 1. טוב נו. אין לי כוח להמשיך את העניין הזה. אני עדיין חושב שציד דגים אינו "חיוני". 2. מבחינת האמונה שלי אני לא סדיסט. מבחינת האמונה שלך, גם אני וגם אתה סדיסטיים. אני עדיין לא מצליח להבין את הפילוסופיה שלך. גם אם נניח שיש הבדל מבחינת האטומים (כמותם, הרכבם), עדיין אין עדיפות ליצור מסוים על יצור אחר. זה שחתול מילל וקופץ לא נותן לו עדיפות על אבן. אם כן מה ההבדל בין לנסר עץ ובין לשרוף חתול למשל ? אני לא מצליח להבין. בקשר לרמב"ם, התכוונתי לומר שאם ההלכה אכן כמותו - ח"ו לומר שאיני מקבל אותה. ובכל מקרה, כבודו במקומו מונח. בקשר ליונה. לא מעניין אותי אם ההסבר שלי מעניין אותך או לא. אני פשוט כתבתי את הסיפור כפי שאני מאמין בו. לא ניסיתי "לעניין אותך" בשום צורה. נכון, יונה פעל נגד רצון ה'. זה לא בסדר, אבל ה' לוקח בחשבון גם את כוונותיו האמיתיות של יונה. שהם בעד עם ישראל. וחוץ מזה, גם משה רבנו פעל נגד רצון ה'. ה' רצה להשמיד את עם ישראל, וליצור "עם ישראל" חדש - מזרעו של משה. ומשה לא הסכים, והתפלל הרבה לכך שה' יחזור בו מכוונתו - וזה אכן הועיל. לא לקחתי את הצד של יונה - נגד ה'. כי עם ישראל הוא העם האהוב על ה'. ה' לא רוצה לייסר אותנו. אך אנחנו גורמים לכך בגלל חטאינו. אני לא יודע למה עם ישראל לא חוזרים בתשובה. זה קורה בכל דור ודור. ומי למשל מפריע לך להכות על חטא כמו בני נינוה ? גם בדורנו יש את ה"נביאים" שקוראים לכולם לחזור בתשובה. ובכל זאת הרבה לא חוזרים בתשובה. שמעת על השטן ? הוא מסתובב בינינו בלי שנרגיש ומנסה לפתות אותנו לעשות עבירות, לאחר מכן הוא עולה למעלה לה' ומבקש ממנו להעניש אותנו. כך יונה פחד שהשטן יקטרג על עם ישראל. שה' שלח להם כל-כך הרבה נביאים וזה לא עזר. ולעומת זאת אנשי נינוה חזרו בתשובה אחרי נביא אחד. הימין לא ממציא דברים. הערבים לא מתביישים לומר זאת בגלוי. תכנית השלבים וכו'. אבל אין לי כוח להכנס לנושא הזה. למרות שאין לי בעיה. 3. לא טענתי שאני נחשב יותר ממך. 4. תודה, אני באמת נאלץ להסתגר. 5. יש הרבה שמתירים לדבר עברית בזמנינו. כי היא לא בדיוק שפת הקודש. כי השפה שאליעזר בן יהודה המציא היא שונה בהרבה דברים. 6. נשמתי אינה יכולה להיות הינדית כי לגויים אין נשמה. רק ליהודים. אני יודע שאתה קופץ מזעם, כי זה נשמע לך גזעני. אך אל תשכח שכל גוי יכול להתגייר. כל גוי שמתגייר מקבל נשמה חדשה. אז אין כאן שום גזענות. כי כל מי שרוצה יכול להצטרף אלינו. 7. טוב. אבל אני כמעט בטוח שבסופו של דבר אתם תצטערו. כי כדי לממן את כל השגעונות שלכם צריך הרבה מאוד כסף. ודרך אגב, בני ברק עברה למערכת חשמל שאינה מחללת שבת. וכמו כן גם הרבה מאוד ישיבות. גם הישיבה בה אני הייתי. שבת שלום.

כן, אבל מה עם התשובות?

אני מוכן לחכות עד מוצאי שבת. רק מספר הערות. א. הפורום ימשיך לפעול בשבת, וגם אני אם יהיה לי זמן, אם כי, לפי בקשתךָ, לך לא אכתוב. אז אתה משתתף ביודעין בפורום מחלל שבת? רק לכשרותו של האוטובוס אתה דואג? ב. אני לא סדיסט. גם לנסר עץ חי חבל לי. וגם להרוס משהו מעולם הדומם סתם ככה ללא סיבה, אבל אין מה להשוות. לאבן לא כואב, והיא אינה פוחדת. ג. אין לי אמונה. ד. שאלה: נניח שישנו אדם אחד שהוא גם מנוול גדול וגם יהודי. למשל זה שחנק לא מזמן את התינוקת שלו. או איזשהו סרסור המעביד נשים בכפייה אחרי שאנס אותן. או סתם רוצח-מתעלל-גנב-שודד סדרתי. אבל הוא יהודי. ונניח שישנו אדם שאינו יהודי, אך הוא ישר כמו סרגל, עוזר תמיד לאחרים, מוכן תמיד להקריב את עצמו להצלת אחרים, צנוע וחרוץ. אבל לא יהודי. מי מהם "עדיף" בעיניך?

UD1

New member
The Jew of course

.....Because the Jew has a soul (although a corrupt one). The Gentile may be a Mother Teresa and it dose not matter. He has no soul. My Jewish soul (and I do not believe there is a 'soul') tells me that I prefer the Gentile.

למעלה