אלימות ברשת

אלימות ברשת

שלום לכולם, שמי הדר ואני סטודנטית מתנדבת בארגון חדש יחסית שנקרא "הכפתור האדום", לא יודעת מי מכם כבר הספיק לשמוע על כך, אבל מדובר בתוסף לדפדפן (כרגע קיים בכרום), אשר נועד לעצור תופעות של אלימות ברשת *באופן אנונימי*. איך עושים את זה? קודם כל, מתקינים את התוסף. כאשר משוטטים באינטרנט ורואים ברשתות החברתיות תוכן פוגעני (קריאה לחרם, התעללות ברשת וכו'), פשוט לוחצים על הכפתור האדום הקטן שיופיע לכם בדפדפן - אנחנו כבר נעשה את השאר: דיווח לאתר בו אותר התוכן הפוגעני (פייסבוק, טוויטר וכו') - נדאג שהעמוד / התגובה יוסרו לחלוטין, ובמקרים קיצוניים גם נגיע להורים, לגורמים חיצוניים ואף למשטרה אם יהיה צורך, כי רק להסיר את העמוד זה לא תמיד מספיק.
אז זהו האתר שלנו, הכפתור האדום, בעמוד הראשון תמצאו סרטון המסביר על הכל, ממליצה מאוד לצפות בו.
אם יש לכם שאלות או כל דבר אחר אשמח לעמוד לשרותכם. שוב אדגיש שאני מתנדבת ועושה הכל כי אני מאמינה שחייבת להיות דרך למגר את תופעת האלימות ברשת, לא היה לזה פתרון מיידי עד עכשיו, ואני באמת חושבת שהכפתור האדום הוא הפתרון. אני מפרסמת כאן כי אני מציעה שלכל הורה, ולכל ילד, יהיה את התוסף הזה, כך שכאשר נבחין במשהו שברור שאינו כשורה - נוכל לדווח על כך באופן מיידי, באנונימיות, ונדע שיהיה לכך מענה.

gezers

New member
שאפו!

בהצלחה!!

BrightEye

New member
נשמע מאוד חשוב

מעניין לשמוע מה ראיתם עד עכשיו, ואילו דיווחים קיבלתם.

קיבלנו כל מני דיווחים די מזעזעים

אני לא אנקוב בפרטים ספציפיים, אבל בואו נגיד שיחסית לפרוייקט שעוד בחיתוליו כבר קיבלנו והסרנו בהצלחה דיווחים מזעזעים, בעיקר בקרב ילדים ומתבגרים, ועד כה כל הדיווחים היו מהפייסבוק.

ממליצה לכם להסתכל גם בפייסבוק, והנה גם קישור לאחד הפוסטים על מקרה שהוסר. כמובן שיש עוד ועוד, באמת ממליצה להסתכל, ולהתחיל להיות גם פעילים בעצמכם - כל דיווח עוזר

לאונידס

Active member
נחמד וחשוב...אבל לדעתי אתם בשדה הקרב של אתמול

הנוער הולך ונוטש את הפייסבוק, לדעתם (אלו שדיברתי איתם) הפייסבוק הוא מקום לזקנים.
הסטטיסטיקות מראות שאצל הנוער הפייסבוק בצניחה צלולה לטובת רשתות חברתיות חדשות כמו whatsup.
אז גם אם הצלתם בפייסבור ילד אחד זהו עולם ומלואו אבל לדעתי מירב ההשפעה תהיה במקום בו ימצא מירב הנוער.

אני לא מסכימה

אמנם קיימת מגמה של נטישת הרשתות החברתיות ומעבר לוואטסאפ, אבל ראשית, המגמה הזאת עדיין לא משמעותית כל-כך, שכן הפייסבוק עודנו חי וקיים על אף שיש הממהרים להספיד אותו. בכל אופן, המטרה שלנו היא למנוע מצבים של חרם קבוצתי, תגובות משפילות, בריונות ברשת שנעשית לעיני כל, שגם משתמשים רנדומליים שפחות פעילים יכולים לראות, ולא רק להזדעדע קצת בלב ולעבור הלאה - אלא באמת לעשות עם זה משהו, ומבלי שידעו שהם אלו ש"הלשינו". כמובן שבוואטסאפ זה פחות עובד, כי שם אלו קבוצות קטנות של חברים ולרוב לא בסדר גודל כזה. אם מישהו רוצה להחרים מישהו, ולעשות זאת כך שכולם ידעו - הוא יעשה זאת בפייסבוק, ולא בוואטאפ, כי זה דורש פחות מאמץ ונותן יותר חשיפה.
כך או כך, העובדות מדברות בעד עצמן, המקרים שכבר טיפלנו בהן, התגובות גם מילדים וגם מהורים, זה חשוב, ויכול רק להועיל.

אני לא מסכימה עם אי ההסכמה שלך

ראשית שאפו על היוזמה ועל הפעילות!

אתן לך דוגמה בהקצנה מסוימת
במאה שערים תולים פשקווילים על הקירות של הבתים- להחרמה, להוראות, לכל מה שרוצים ליצור תקשורת המונים.
הכפתור האדום שלכם -לא מיועד לכך.
אפשר להגיד- הכפתור שלנו נועד לפתור תקשורת ABC ואינו רלוונטי לתקשורת בדרך D
אבל לא להגיד "פשקווילים במאה שערים אינו כלי שמושי כל כך.."

אותו דבר לגבי פייסבוק.

זה עתה שוחחתי עם המתבגר שלי-
והוא ענה "פייס בוקר, מה זה?-את מה זה פאסה"
(קשה לי להעתיק את הטון).

אגב תגובה יותר מנומסת הייתה ": תודה על ההערה, אנחנו כרגע מתמקדים בפייסבוק" בלי להיכנס לוויכוח על מה יותר /פחות נפוץ בקרב נוער .

הבנתי את ההערה

ומקבלת. לא חשבתי על זה ככה, פשוט ציינתי את דעתי. אז כן, כרגע אנחנו מתמקדים בפייסבוק, וברשתות חברתיות אחרות, כי זה מה שביכולתנו לעשות.

מבהירה שוב שאנחנו בתחילת דרכנו, ואם אתם גם חושבים על דרך שבה אפשר למגר תופעות כאלו שמתרחשות גם בשדה הוואטסאפ, אשמח לשמוע, זה פשוט לא משהו שעד כה הצלחנו למצוא לו פתרון.

לאונידס

Active member
כתבת "אם יש לכם שאלות או כל דבר אחר אשמח..."

אז כתבתי לך מה שאני יודע על צעירים, מבוגרים ורשתות חברתיות.
לבית הספר של אחד מילדי הביאו את גלעד האן, שירצה לילדים והמבוגרים על סכנות אינטרנט ורשתות חברתיות.
לגבי הילדים, אז גם אלו שלי וגם לגבי כל השאר סביבי פייסבוק כבר מזמן לא מעניין וכנ"ל ההרצאה.
לגבי מבוגרים, מסתבר שבהרצאת המומחה (מטעם עצמו, אין תעודת הסמכה למומחה כזה) יש כמעט רק פייסבוק,
ההרצאה לא רלוונטית כי בניגוד לעבר בו המורה להסטוריה היתה יכולה ללמד מדפים מתפוררים מזוקן בנושאי אינטרנט
הרצאה בת שלוש שנים גם כן יכולה להיות מזמן לא רלוונטית.
הסקרים מראים שהתחושה שלי נכונה יותר משלך
http://www.mivzaklive.co.il/archives/72459

כמו שאמרתי, הפייסבוק לא מת ואם תצילו דרכו גם ילד אחד עשיתם משהו חשוב, לא באתי לזלזל,
עדיין לדעתי אם אתם רוצים למקסם אפקטיביות כדאי שתגיעו למקומות האפשקטיביים יותר,
ולשיקולך אם לשמוח או לא לשמוח עם המשוב שלי.

BrightEye

New member
חוקר עבירות ופשעי מחשב במשך 10 שנים.

הוא בהחלט מומחה לנושא ולמרות שאני לא שמעתי אותו, שמעתי תגובות מאוד מתלהבות מהורים שכן שמעו.

BrightEye

New member
ולגבי הפייסבוק כאתר שפס זמנו

יכול מאוד להיות, אבל מדובר על כללי בטיחות בגלישה באינטרנט בכלל ובפייסבוק בפרט.
אני חושבת שמי שלומד לגלוש בטוח, יודע ממה צריך להזהר, איך להגן על הפרטיות, יכול להעביר את הלימוד ממדיה אינטרנטית אחת לאחרת באמצעות הבנה של המערכת באופן כללי.

לאונידס

Active member
לדעתי טובה יותר לילדים וההורים הרצאה עדכנית

מאשר הרצאה מיושנת (גם בהנחה האופטימית שהמיושנת היתה טובה לתקופתה - ולטעמי זה לא המצב) כי למרצה קשה להתעדכן ולקוות ההורים והילדים שנחשבים מומחים פחות יעשו את ההסבה לעולם העדכני.

בכל מקרה באתי להגיד שאני רואה מכנה משותף בטיפול הלא יעיל של המבוגרים בבעיות של ילדים בעולם הוירטואלי ובעולם האמיתי שמגיעות מהעולם הוירטואלי.
אחד הגורמים לטיפול הלא יעיל הוא המלחמה על העבר במקום ההווה והעתיד.

לאונידס

Active member
גם הוא בהרצאה ובאתר מכיר כמעט רק פייסבוק

על מקצועיות המשטרה את יכולה לקרוא/ לשמוע את עדותו של אמנון ז'קונט,
הפודקאסט מעניין אבל ארוך, טוב בעיקר למי שמתעניין.
בקיצור אפשר להגיד שלפי עדותו של ז'קונט מדובר ביכולת הפעלת מחשב ברמה בסיסית מאוד ולא יותר מכך ואני עדין בהתבטאות שלי.

הביקורת שלי היא על ההרצאה לא על המרצה.
הבאתי את ההרצאה כדוגמה לעוד מקום בו המבוגרים מחפשים את הבעיה מתחת לפנס אחד כשהילדים עוברים רחוק משם לפנס אחר לגמרי.

BrightEye

New member
גם לי ברור שהמשטרה לא מקצועית מספיק

אבל מדובר כאן על אדם בודד, שכן מקצועי ויכול ללמד אחרים.
אתה מדבר על הפייסבוק כאילו הוא לא רלוונטי, אבל הוא רלוונטי כמודל ללימוד התנהגות. מי שילמד אותו, יבין מה צריך לעשות ברשת חברתית אחרת.

לאונידס

Active member
בערך כמו שאני לא מקצועי מספיק לקבל פרס נובל

בתורת המשחקים.
נכון שאני מתעניין, קראתי לא מעט ספרים בנושא ויכול לתת הרצאה להדיוטות אבל מכאן ועד לרמתו לש פרופ' אומן יש "קצת" הבדל.

ז'קונט מתאר תחרות בין האקר מקצועי לבין שוטר שמנהלת הפורום שלנו יכולה לקבל להדרכה בלימוד ניהול פורום.

אז המומחה שלנו הצליח ללמוד משהו בפייסבוק אבל לא מסוגל/יכול/רוצה לעדכן את ההרצאה שלו למערכות פופולריות וחדשות יותר.
לעומת זאת מההדיוטות שבאים לשמוע את ההרצאה מצפים שיבצעו את ההמרה הזו.
אם הדרישה שמומחה צריך להבין (בהרצאה, לא בחייו הפרטיים) יותר מאשר ההדיוטות לא נראית לך תנאי בסיס אני מציע שנעצור כאן, אלא אם תשכנעי אותי שאכן כך טוב.
אם את מסכימה איתי בדרישת הבסיס אזי אני לא מבין על מה הדיון.

על ההרצאה

קראתי את התגובה על ההרצאה שלי

אני מרשה לעצמי לא להגרר לוויכוח חסר תועלת עם אדם שאינו מכיר את העובדות ואת הרצאותי השונות והמשתנות כל הזמן ובחר להסתתר מאחורי כינוי ולזרוק לאוויר טענות חסרות כל בסיס.

אין האדם הזה מכיר את הרצאותי השונות ואין הוא יודע על התכנים בהם.

ההרצאות משתנות כל 3 חודשים בהתאם לאירועים המעסיקים את בני הנוער, ההורים ומערכת החינוך.

ההרצאה עוסקת במגוון רב של אירועים שונים שחלק מהם אכן בפייסבוק ונכון שאומנם יש סקרים שמצביעים על ירידה בשימוש של בני הנוער אך מצד שני יש סקרים אחרים המראים אחרת

אבל בסופו של דבר מה שמוצג בהרצאה היינם אירועים קשים ופוגעניים המעסיקים מאוד את בני הנוער בפרט ומערכת החינוך וההורים בכלל.

(לדוגמא: רק לאחרונה - הפצת הוירוסים באמצעות הפייסבוק והסקייפ שפגעו במאות אלפי ילדים ובני נוער, שכלל לא ידעו שהקישור התמים שנשלח אליהם היינו ווירוס
או פגיעה פיזית במספר נערות ונערים עקב צילום והפצה של תמונה מובנת מיקום והפצת התמונה בוואטסאפ).

ההרצאה מכילה תכנים חדשים רבים כגון פגיעות בוואטסאפ, cfc , text2me , הפצת תמונות פוגעניות, סנאפצאט ,

פריצה למכשירי סמארטפון היבטים חוקיים ופעולות מניעה , צילומים מובני מיקום GPS ופגיעות אפשרויות - דרכי מניעה

הגדרות פרטיות באינסטגרם , פעולות דיווח ומניעה.

להורים: כלי פיקוח ובקרה חדישים ביותר כולל על הסמארטפון ושיחות הוואטסאפ והנחיות חדשות בהתאם לאירועים המתרחשים.

אני מחובר לנושאים המעסיקים את בני הנוער דרך חמשת ילדי הפרטיים בגילאים השונים ודרך מאות הפניות שאני מקבל מילדים, בני נוער, הורים ומערכת החינוך.

בברכת גלישה נעימה ובטוחה

גלעד האן

אם הבנתי נכון הכפתור פעול על כל אתר, לא רק פ

אם הבנתי נכון - אפשר ללחוץ על הכפתור בכל אתר שבו נמצאים, לא רק בפייסבוק.

אז זה לא ימנע הצקות בווטאספ, אבל לא מצפים ממנו לפתור את הכל

לאונידס

Active member
הגברת ביקשה פידבק וקיבלה

יכולה להתחשב בו, יכולה לא להתחשב בו.
היא לא חייבת לי כלום, שתעשה מה שהיא חושבת.

עדיין אני עומד מאחורי מה שאמרתי.

adif11

New member
דבר ראשון כל הכבוד לכם !!!!

כבר נכנסת לאתר שלכם ומורידה את הכפתור האדום.
לפני מספר חודשים מישהו (אין לי מושג מי) פרסם את מספר הטלפון הנייד של בני הצעיר באתר הכרויות בצירוף למודעה בעלת גוון מיני מזעזע.
רדפתי אחרי מנהל האתר במשך מספר ימים עד שהאתר נסגר ונאלצתי לאיים בתלונה למשטרה כדי "לעודד" אותו להזיז את עצמו (הגשתי תלונה במשטרה בכל מקרה לבסוף)
כל הכבוד לפועלכם ! ממליצה לכם לגגל "אתר הכרויות לילדים" ולחפש שם מודעות מגעילות כנ"ל.

למעלה