אלימות בפוטנציה

atidih

New member
אלימות בפוטנציה

רציחות מתחילות באלימות: כך בגלל כלב, חנייה, או עקיפה בכביש. בסימפוזיונים שנערכו בעקבות רצח נהג המונית בהרצלייה בזמנו, היו גם דיעות שהאלימות בחלקה נגרמת כתוצאה משיעמום. גם התפרעויות במגרשי הכדורגל, לעתים מסתיימות "רק" בדקירות סכין - גם הללו מתחילות באלימות. האלימות לא תמיד מגיעה ל"מיצוי אפשרויותיה", לכן לדעתי, יש להתמקד גם באלימות שונה שטרם התייחסנו אליה וזו צפה על פני השטח ומחכה להזדמנות "להוכיח" עצמה. או אז מגיעה האלימות המקובלת רק שלא תמיד מזדמנות הנסיבות או שהללו לא תמיד תופשות מקרים מזדמנים. אני אתמקד באלימות בפוטנציה, זו שהתנאים כשרים להתגלמותה במלוא "תפארתה" - אם וכאשר, כמובן. הרבה פנים לה לאלימות בפוטנציה ובחרתי באלו שנראו לי או שעלו בראשי בעת כתיבת השורות. זאת ועוד, הרבה תופעות מאלו שיידונו,נראות כאפיזודות אבל לא היא: כך, למשל, ההפקרות נמצאת על הגבול הדק שבינה ובין אלימות בפוטנציה שהתפתחותה יכולה להגיע לאלימות תרתי משמע. להלן, אירועים ברצף ובכעין שיטת הסרט הנע (סדר העלאתם הוא מקרי בהחלט). - ונדליזם באוטובוסים: השחתת ציוד, ציורי גרפיטיס על המושבים החדשים ועוד. ובכלל, יש המתנהגים באוטובוסים כאילו הללו הם הסלון של אבא שלהם (שימת רגליים על המושבים). - ריסוק תחנות אוטובוסים. "התערבות" בכיפוף תמרורים או עקירתם ממקומם. - זריקת אשפה ברשות הרבים, חופשי חופשי. צואות כלבים במסות על המדרכות. - אלימות במגרשי הכדורגל שלעתים מסתיימת על גבול הרצח להוציא מקרה אחד או שניים בזמנו שאכן היו. - אלימות בבתי-הספר שקיבלה תאוצה לאחרונה. הללו הם בבחינת "על קצה המזלג". יש גם גורמים מסייעים שהם בעצם אלימות בפוטנציה אם כי לא נראות כך על פניו. כך, למשל, מכוניות עוברות ביעף עם מוסיקה מחרישת אוזניים ובכך נהגיהן אומרים לסביבה "אני ואפסי עוד" - כמו סממנים אחרים לענייננו. יש גם גורמים מסייעים שהם בעצם ה"אמא" של האלימות בפוטנציה וכוונתי לגדולים שבהם - הללו הם שניים ואין להפריד ביניהם: כוונתי להיעדר במה ראויה לציבור על מנת שיעלה נושאים כנ"ל על סדר היום הלאומי וכן (השני שכאמור שניהם הם אחד) וכוונתי למי שיקלוט את הבמה כי ה"קולטים" הנוכחיים, הינו, נבחרי הציבור הם לא הסנטורים הידועים ש"שוט" בחירתם הוא עצם ייצגם נכונה את בוחריהם שאחרת לא ייבחרו (מפאת רחמיי על הקורא איני מרחיב בנושא). גורם נוסף שאני רואה אותו כמסייע גדול ושצריך לכלול אותו ברשימה לעיל הוא לעיתים קרובות, אי-מענה למכתבים לרשויות או מנהליהן: קיימת במקומותינו מחלה שאני קורא לה "סרבנות התשובה". מאפיניה שאתה כותב מכתב ואפילו רשום והמכתב וכותבו כמוהם כעב"מים. כולל תזכורת - כאמור, מסימני המחלה. נהגיהם של האחרונים, בעצם מונעים או מסכלים זרימה נוספת ושוטפת בקשר שבין הציבור לבין מי שמחויב להיות קשוב לו ומזה לפעול והרי כבר יש לנו מאלה. רצף האירועים שהועלו ואי סיכולם, הם הסיבה שכך אנו נראים וזה מביא אותי לסיכומם של הדברים שכאמור הועלו חלקית. האלימות תרתי משמע וזו שבפוטנציה, יכלו להיעדר לו היו קיימות נורמות התנהגות כמו במדינות שרבים אוהבים לשייך אותנו אליהן. הנורמות הנעדרות, מגיעות מחינוך אך זה לא מגיע בכמות מספקת מהבית, אם בכלל, כאשר בנותר (ב"ס), שם בעיקר מכינים לבגרות. לא נותר אפוא אלא להציב "תמרורים" חיים שאינם כיום. לו היו שוטרי מקוף על כל המשתמע מכך (כיסוי שטח, יעדים וכו') או אז, כל יילוד אישה ומרגע שיפקח עיניו, יראה נורמות אחרות מהקיימות - כך יראה וכך "יצלם". עתידי המנחם

atidih

New member
אלימות זה לא רק שם הפורום

למי שפותח את עיתון הבוקר ולא רק הזה, יש לפורום מתחרה רצינית וזו המציאות הישראלית. יש קשר רב בין הנכתב כאן ע"י הגולשים ובין הנורמות שעליהן מתמקדים בצורה זו או אחרת גולש זה או אחר. גם התופעות המעוותות שמככבות בגילויים השונים מאשרות את הקשר ביניהן ובין ההפקרות והאלימות בפוטנציה שמתקרבות לאלימות תרתי משמע. גם הפתרונות. היעדר נוכחות משטרתית במסות ותושייה (ואני מאמין שזו החשאית עושה הרבה), יכולות באותה מכה, לטפל בשני ההיבטים. יתרה מזו, מי שנעדר נורמות התנהגות כמו שצוין לעיל, בקלות הוא גולש לאחת מהנ"ל. שוב, אבל מי קורא את הדברים? עתידי המנחם

atidih

New member
לעשות אתנחתא

ברצון לשנות את העולם או ניסיונות לכך. לאלה אני מציע לעשות חושבים. כידוע, האנטרנט הוא באמת בשביל כו-לם - לכתוב בשביל לכתוב ולא חשוב מה, סתם עיסוק, לצאת מהשיעמום ויש גם שמקווים למצוא בן או בת זוג... אני אכתוב להלן, בעבור אותם באנטרנט שמחפשים את מה שהעיתון לא נותן (מהיבט הבמה, כמובן) והדברים ידועים. מכל מקום, אני רואה בנ"ל את חבריי לדיעה ולעט ומקווה שכך גם אני בעיניהם. לא נראה לי כיום, שהעניינים שאני ואחרים עוסקים בהם, יולידו משהו. לסמוך רק על "נו-נו" או "לא יפה" וכיו"ב, חבל על הזמן. מה שהולך זו השיטה הישנה של "שכר ועונש" או בעיקרון דומה כמו "תן לי ואתך לך". הנה, למשל, קופות החולים השונות מעניקות שירותים טובים ושיפורים אין סוף - מה קרה? פשוט מאוד: התחרות ואז השמיים הם הגבול. "אגד" למשל, כל מה שתעשה על מנת לשפר ולהשביע את רצונו של הציבור, פניות אליה ואל מבקר המדינה - כלום אם לא לדעת "אגד" (בערך) אבל אם הייתה לה חברה מתחרה או אז זו הייתה חברה אחרת מהמוכרת כיום. ולענייננו, העיתונים לא יהיו במה ראויה לציבור, אם בכלל, אלא אם כן, האנטרנט יהיה בכל בית ואז כבר בדרך זו או אחרת הוא יתפוש את מקום הבמה הנעדרת והאלימות שהיא לענייננו תתפוש את מקומה הראוי. קולטיה של הבמה הלא הם נבחרי הציבור, ייבחרו בבחירות אישיות (הסנטור למי שזוכר) אבל כאן אני לגמרי לא אופטימי וימים יגידו. אולי יקרה נס. עד אשר יהיו השנויים הנכספים, נמשיך אנו הכותבים לכתוב באנטרנט כתחליף לבמה. גם לקוות וגם להישאר נאיבים. אגב, איני מרים ידיים אלא רק רוצה שהגולשים יעשו חושבים. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
במה לאלימות

לדעתי, כל הבמות ניתנות, חינם אין כסף, לנושא האלימות. אלא ש...הדברים נעשים בדיעבד. היום, כשהאלימות גואה, נמצאת ושוטפת את כל המדינה, אינה בוחלת באמצעים, אינה פוסחת על גילים ומעמדות, היום ניתנת הבמה לדבר על זה ולזעוק לשמים. פוטנציה לאלימות תמיד היתה וכנראה תמיד תהיה. אבל בהחלט אפשר להקטין את מימדיה. ומסכימה אתך שתחילת כל הדרכים הנה החינוך בבית ההורים. אלא שגם בבתים היום שוררת אלימות. האלימות בתוך המשפחה היא חלק מהאלימות בכלל ותופסת אחוז לא קטן ממנה. - אלימות של גברים נגד נשים - אלימות הורים נגד ילדים - אלימות בין בני משפחה בכלל אז, היכן מתחילים? שוטרי מקוף? האם באמת יוכלו כאלו לסייע? אני קוראת מידי יום את העיתונים, שומעת לחדשות ואין שעה שבה לא מדובר ומסופר על אונס, או שוד של סניף דואר, או על פריצה, או דקירה או רצח (והרי הדוגמאות הן כמעט ובלתי סופיות). אולי צריך לתגבר את מערכת החינוך מגילאי 3 באנשי מקצוע שיעבירו את המסר שאלימות אינה משתלמת. אולי גם את נושא החינוך צריך להפקיד בידיהם של 'שוטרי מקוף'. אולי צריך לתגבר ולתגמל את מערכת הרווחה שתוכל לסייע יותר לאלו המצויים במצוקה וזועקים בבקשה לעזרה. אולי צריך 'לנקות' את מערכת החינוך ממנהלים כדוגמת זה אשר עליו כתב אריה המלך מאשדוד ולהפגין יוזמה ורצינות כוונות באמירה "לא לאלימות". אכן, יש וניתן לעשות רבות. וכפי שכיוונתי עם פתיחתו של פורום זה, אני מציינת אף עתה- זו במה ראויה. ואני מאמינה שרואים, קוראים ואני תקווה שגם מפנימים.

atidih

New member
דברים נכונים ודווקא משום כך

אלא שהרי זאת עושים כל הזמן. "נו נו" ושאר "פתרונות" הרי יש לנו בשפע. לדעתי, בפורום זה, לפחות, מזכירים כל הזמן את עונש המוות. יש לנושא זה קשר ישיר לאלימות שגם היא הנושא העיקרי שלשמו הוקם הפורום. יש להוציא חוק מפורש: מי שלוקח את חייו של אדם אחר - מההיבט הדמוקרטי ובכלל - דינו מוות. ובאשר לשוטרי מקוף, המשטרה בכלל, זה הפתרון - עם כל הבעיתיות והמציאות הקיימת - עליה יש להתמקד מה גם כפי שאני (לפחות בפורום זה) כותב על כך הרבה, כולל שאין מי שקורא את הדברים במובן נורמות מקובלות לפיהן יש במה ויש לה קולט. חוץ מזה, אם יש פתרון אחר, אדרבא. אגב (ואולי לא אגב), ג'וליאני בניו יורק עשה דבר שעד היום לא מפסיקים להתפעל ממנו אז ראשית, הדבר אפשרי. עתידי המנחם

atidih

New member
בעקבות הידיעה שפורסמה הבוקר

בעיתון, לפיה הייתה דקירה בקניון בגלל הערה, אין מקום יותר מתאים מכאן לכתוב על כך ובפעם המי יודע כמה. אני כותב כל הזמן וחוזר כמו על מנטרה "כתיבה ע..." ולא משלים את המשפט כי מחכים לי בפינה בגלל שהיה מקרה מוות בגלל המנטרה הזו... הפעם אני משנה נוסח וכותב שאנשים טובים ורציניים ששם כותבים כמו מישהו שמשוחח עם האדם המתאים ביותר וכוונתי עם עצמו - שם תמיד יש הסכמה. רבותיי, על הכול כבר כתבו ולכן יש להתמקד בהבעיות ולשם כך להפעיל את כל המוחות - ויש כאן רבים וטובים ממני - כדי לחפש רעיונות וכל מה שצריך. הבעיה העיקרית שלנו (ולא רק שלנו) שיש ניתוק מוחלט בין הציבור ובין מי שאחראי על גורלו. כתבתי הרבה על כך (בזהירות, ב... וק...) וגם כאן אני לא חוזר על המנטרה מהסיבות לעיל. לאחר מכן, כאשר יגיע הזמן המיוחל ותהיה לנו במה ומי שיקלוט אותה או אז יש לטפל וגם לשאול, למה במקרה שפתחתי בו, אותו דוקר (שלפי העיתון אין זו הדקירה הראשונה שלו), טיפוס כזה משחררים ועוד הרבה שאלות - בית משפט, משטרה וכיו"ב. לענייננו, רק דוגמא מאחד האזכורים בהודעות שבפורום: עניין החינוך וטיפול בנושא עוד מגיל שלוש - גם חלק מאלה הועלה פעמים אין ספור. עבדכם הנאמן כתב לפני כעשרים שנה ויותר, מכתב למערכת העיתון וראו זה פלא - הוא פורסם! (אז עוד פרסמו). קיים מוסד בשם כפר הנוער בן שמן (מדובר אז ואיני יודע עליו היום). מדובר במוסד שמנוהל כמעט ע"י החניכים תחת פיקוח המחנכים. יש תורנויות בכל התחומים - החל מניקוי החדרים, דרך המטבח וגמור בעבודות כמו חקלאות נגרות וכו'. בערבים יש חוגים שונים, ערבי תרבות, משפטים ספרותיים, ערכים וכו'. סיימתי אז את מכתבי שהלוואי ויהיו הרבה מוסדות כנ"ל ולשם יש לשלוח ילדים מגיל הרך, ממשפחות מרובי ילדים ולא רק הם (בהסכמת ההורים, כמובן) לו כך, כבר מגיל הרך נוצרת תשתית לחברה שכולם עורגים אליה. אבל שוב, מי קורא את הדברים. כאן אני מבקש מעם הגולשים, אנא תתמקדו בנושא ומתן רעיונות כי כאמור יש ביניכם שיכולים לעשות זאת. עתידי המנחם

למעלה