אלימות בין ילדים

m i c h a l i

New member
אלימות בין ילדים

אתמול הקטנה חזרה עצובה מהקייטנה. היא לא רצתה לומר לי למה ( ואני לא לוחצת... יודעת שזה ייצא לה במשך היום). בלילה לפני השינה היא פשוט פרצה בבכי. סיפרה שיש ילדה בקייטנה שמציקה לה, צובטת אותה לפעמים ואתמול היא הגדילה לעשות וחנקה אותה
בבריכה וניסתה להטביע אותה
. אני מאז ומתמיד לא מאמינה בחינוך באלימות. אין מכות בבית , לא לשם חינוך ולא מתוך כעס. החלטה שאני עומדת בה מאז שהיא נולדה. כמובן שמה שהיא הפנימה זה שלא פותרים שום דבר באלימות ולכן היא גם לא מחזירה ( למרות שיש לה כוח ). היא לא הסכימה ללכת הבוקר לקייטנה עד שלא הבטחתי לה שאני אטפל בעיניין. אז חוץ מלשוחח עם המנהלת על הבוקר, מה עוד אפשר לעשות? להחזיר מכות? היא יכולה, אבל זה לא מטבעה.

MAORBIKE26

New member
תוכלי להסביר לקטנה שבכל פעם שמציקים

לה אז שלא תתביש להגיד לאחראית כך שישימו את המציקה בפינה וזה ירגיע את הקטנה

m i c h a l i

New member
תודה מאור ../images/Emo140.gif

היא אכן סיפרה לאחראית אבל כנראה שצריך לדבר עם ההורים של הילדה ועם הילדה עצמה... זה עיניין של חיים ומוות ואני לא מוכנה לעבור על כך בשתיקה

MAORBIKE26

New member
כמובן אם יש לך אפשרות לדבר עם ההורי

ם שלה זה הכי חשוב ומומלץ.

m i c h a l i

New member
עידכון מצב

אתמול דיברתי שוב עם המנהלת, היא אמרה שדיברה עם הוריי הילדה ומחר (היום) תעשה שיחה עם הבת שלי והילדה המכה. הבוקר הקטנה שלי סירבה להיכנס בלעדיי. נכנסנו יחד. הבת שלי הצביעה עליה, ועוד לפני שאמרתי מילה אמרה הילדה "זאת היא התחילה".
עוד לא אמרתי כלום.... אחת המדריכות היתה לידנו. הבהרתי לה שאני לא מוכנה שהיא תכה או תחנוק אותה ושזה מאד מסוכן. היא מייד פרצה בבכי. טענה שהבת שלי משקרת ושהיא לא עשתה לה כלום. והבת שלי משפילה מבט ולוחשת לעצמה... "אני לא משקרת...". ניסיתי להרגיע אותה כי לא התכוונתי שהיא תפרוץ בבכי... אמרתי לה ( ושאר הילדים מסביב הקשיבו בתשומת לב) שהם כאן כדי לשחק ולהנות יחד. הבת שלי לא מרביצה לכן אני מבקשת שלא תנצל את זה. השארתי אותם עם המדריכה שהמשיכה לשוחח איתם... נראה אחה"צ מה תהיה התגובה של הקטנה. תודה על כל העצות, אני עדיין מאמינה שאפשר לפתור דברים כאלה בלי להחזיר באלימות.

למעלה