אלימות בגן

goolgol

New member
אלימות בגן

אנו הורים לילדה בת 3 , הילדה מאוד עדינה "חנונית" ולא פעם ראיתי ילדים קטנים ממנה נטפלים אליה ומכים אותה בגן. היא פורצת בבכי ולא מגינה על עצמה. מצד אחד אנחנו מרוצים שהיא לא אלימה ומצד שני מעט מודאגים מכך שהיא לא מנסה להגן על עצמה. מה דעתכם? הגננת מאוד מנסה לעזור לנו בזה אבל אנחנו לא רגועים.

לגולגל-כל אחד והאופי שלו.....

שמתי לב שהמילה עדינה התקשרה אצלך למילה חנונית מדוע? האומנם כל מי שהוא טיפוס בעל אופי שקט ועדין אמור להחשב כחנון?קודם כל כל הכבוד לבתך שאינה נסחפת לתגובה אלימה ואפשר בהחלט לזקוף נקודה חיובית זו לזכותה ואף לציין זאת בפניה(אנחנו מאוד מעריכים שאת יודעת לבקש עזרה ולא מציקה לחברים בגן).מתיאורך נראה לי שזהו אופיה הטבעי של בתך בלא קשר לדברים מיוחדים מאוד שכנראה הוקצן על ידי בישנות וחוסר ביטחון עצמיף,כדאי אולי לעבוד איתה בבית על זה שתלמד גם לקבל ולבקש כמו לתת ולהעניק. שלך חנה גונן

לאה_מ

New member
אני חושבת שיש עוד דרכים להתמודד עם

אלימות מלבד "להחזיר". אם בתכם עדינה, כהגדרתך, ואינה נוטה לתגובות אלימות - וטוב שכך - כדאי לקבל זאת (ולא לנסות לשנות אותה) ובמקביל, לחזק אצלה דרכים חלופיות ליישוב סכסוכים (למשל, לפתור דברים בדיבורים, לדעת לנהל משא ומתן וכו´).

vered4

New member
יש ילדים לא חזקים פיזית

שלא מחזירים מכות, ובכל זאת ילדים אחרים לא נטפלים אליהם. זה תלוי בחוזק הפנימי של הילד, בבטחון העצמי וגם בבשלות הרגשית שלו. כהורים אפשר לתמוך ולחזק, ללמד איך להתמודד, אבל חלק מהיכולת להתמודד באה עם הזמן. אולי בשלב זה, כדאי שהיא תפנה לגננת כשמציקים לה, הגננת פחות מעורבת רגשית מאשר אתם ותוכל לעזור לה בגן. חוץ מזה לגננת יש תפקיד חשוב בלימוד הילדים בגן איך מתנהגים מבחינה חברתית, היא יכולה לקבוע כללי התנהגות, לשוחח על כך עם הילדים, ולמנוע את האלימות במידת האפשר. זו לא מסגרת קבועה להרבה שנים, כל שנה משתנה הרכב הילדים, ומה שהיא לא תעשה השנה, היא תוכל לעשות בשנה הבאה. זה אולי לא ינחם אתכם, אבל לבת שלי זה לקח ללמוד איך להסתדר כמעט עד אמצע יסודי, וזה לא קל לראות את זה, אבל אין ברירה צריך לתת להם לגדול.

Iris G

New member
גם אצלנו הייתה אותה תופעה

בגיל שנה (עוד לא הייתה במסגרת) ראיתי את זה בפעם הראשונה, יצאנו מבריכת כדורים ו"ניתקלנו" בבן שנתיים במדרגות, הוא דחף אותה והיא הסתכלה בעיניים נדהמות ולא עשתה כלום. בגיל שנתיים, חזרתי יום אחד לגן והיו לה נשיכות בכול הפנים (נעשה בשעת שינה כשהגננת השכיבה ילד אחר) כששאלתי מה היא עשתה אמרו לי כלום, אפילו לא בכתה. בעלי ניסה ללמד אותה להגן על עצמה, אבל זה לא כול כך הלך. עכשיו היא בת 8 ואין לה בעיות כאלו בבית-הספר, כנראה שמצאה את דרכה להגן על עצמה או להמנע מבעיות. הייתי המומה כשקראתי שזה קורה אצלכם בגן, אצלנו זה מאוד נדיר והמורות מיד מטפלות בנושא, כששאלתי את הבן על הנושא (בן 3) הוא היה המום, אצלנו לא מרביצים הוא אמר, ואם מישהו מרים יד או חוטף צעצוע אומרים למורה והיא מסדרת את העניין

דסי אשר

New member
בדיון למעלה נכתב על מאמרים

הי, אני ממליצה לקרוא בעיון שני מאמרים מאת חנה צור, שכבר המלצתי עליהם(על הראשון, בעבר), כאן בפורום. חנה כותבת את עבודת הדוקטורט שלה על התפתחות חברתית של ילדים. במילים שלי, אסביר זאת כך: לטענתה, כמו שאנחנו מניחים שילד נולד עם יכולות לדיבור, יכולות להפעלת מוטוריקה עדינה, ואנחנו מראשית חייו, בסבלנות רבה מכוונים את פעילותנו איתו, כדי שיוצא מן הכוח אל הפועל מיומנויות אלה, כך חנה רואה את ההתנהגות החברתית. המאמר החדש, שנעה הדפיסה מ"הד הגן" מדבר על אמפטיה. הוא כל כך ברור, כל כך הגיוני. אני לא רוצה לכתוב מילה בשמה של חנה צור. בפורום ישנו מאמר קודם שלה: התפתחות חברתית של פעוטות. שני המאמרים משלימים זה את זה. שניהם אומרים לנו: הילד שלנו נולד עם יכולת אמפטית, עם יכולת להנות מיחסים חברתיים. לכעוס ולהבין, לכאוב את כאב האחר, לעזור לאחר, לעמוד על שלו, חבקש, למצוא אלטרנטיבות וכו´. הוא זקוק לנו כמורי דרך, בדיוק כמו שאנחנו עושים בתחום השפה. ברשותי, מעבר למאמרים "כלי עזר" מעשי, שניתן לרכזות משפחתונים ציבוריים, שעברו אצל חנה קורס מיוחד, שבודק באופן יישומי את גישתה. רכזות המשפחתונים הדריכו, תוך צילום בווידאו, את מפעילות המשפחתונים הציבורים, שהיו מעונינות בהרחבת הידע שלהן גם בתחום ההתפתחות החברתית של ילדים. ומנסיוני- זה עובד נפלא, ועכשיו אני מתחילה עם מחזור חדש, קטני-קטנים. לפני שנה, דווקא החלשה ביותר, זו שנטפלו אליה לא משום חוסר חוסן גופני, אלא משום שזיהו את חוסר החוסן הנפשי. והיא, נהנתה במידה המרובה ביותר מצורת ההתערבות הייחודית לפי גישתה של חנה. לא עזרתי לה באופן ישיר. הגבתי מילולית להתנהגויות החברתיות, הבין-אישיות שקרו בקבוצה. והא התחזקה. השאלה מה עושות הגננות. אם הן "שוטרות" או "שופטות", מי צודק ומי לא, אין לילד אפשרות לפתח מיומנות, והוא לומד לסמוך על המבוגר המגן עליו. דסי

זה כאילו אני כתבתי את ההודעה הזו :)

אני באותו מצב כמותכם. ילדה בת 3 עדינולה שכזו. אין לי הרבה פתרונות ו/או עצות למעט דבר אחד שאני מיישמת וחושבת שהוא מאוד עוזר. אני כמעט כל אחר הצהריים מארחת ילד אצלנו בבית או שמעין מתארחת אצל ילד אחר בביתו. כמובן ילדים מן הגן. אוסיף ואספר כי ביום חמישי האחרון לקחתי את מעין לאחד הילדים בגן ש"ידוע" כילד הכי מכה בגן. הם שיחקו כל כך יפה שההרמוניה פשוט השפריצה משם... :) לפי מה שאני שמה לב זה עוזר ונותן למעין ביטחון רב. אני ממליצה בכל לב על כך כי אצלנו זה בהחלט עזר ועוזר ! יום טוב אלה.

למעלה