אלימות בגן ילדים

tammari1

New member
אלימות בגן ילדים

אני אמא מיואשת, הבן שלי נתון לאיומים של ילד אחר מהגן שגם מכריח אותו להרביץ לילדים אחרים. כאשר דיברתי איתו על כך . הוא התחיל לבכות ולספר שאם הוא לא יעשה כדברי אותו ילד הוא גם יחטוף ממנו מכות. משיחה עם הורים אחרים מתברר שגם אצלם המצב דומה , כלומר שאותו ילד ספציפי מכה אותם או שהוא דורש מהם להרביץ לילדים אחרים ומאיים שאם הם לא יעשו כך הוא יחסל איתם את החשבון. חלק מההורים כבר פנו למפקחת וחלק פנו לגננת . שתיהן בהכחשה . הם טוענות שההורים מנפחים את העניין ושהילד המדובר הוא בסך הכל סוג של מנהיג. מה עושים? אני מרגישה שאין לנו כהורים כתובת ואין אם מי לדבר!!!!!

פלגיה

New member
נשמע מאוד מסובך

קצת לא ברור לי איך הגננת מכחישה דבר שכזה. אם הילד שלך נתון לאיומים (עד כדי בכי) כדאי אולי לומר לגננת שהילד שלך במצוקה, ושאת מבקשת בדיקת פסיכולוג. אמור להיות פסיכולוג שמבקר בגני-עירייה על פי דרישה ומבצע תצפיות בעת הצורך. תצפית כזאת יכולה גם לתת לך יותר אינפורמציה על הילד המאיים ומעשיו. מעבר לכך - כדי לתת לילד האישי שלך כלים להתמודד עם איומים. לשקף לו מה זו התנהגות בריונית, ולתת לו עצות איך להתמודד נגדה (כמו למשל בפניות לגננת בעת הצורך, בהתעלמות מהילד התוקף ובמציאת חברים אחרים, נעימים יותר למשחק)

תמי108

New member
אללימות בגן ילדים

קודם כל תרגעי ,נכון זה דבר מעצבן,אך הגננת צריכה למצוא פתרון. את יכולה לדבר ולהתייעץ עם היועצת החינוכית או הפסיכולוג,והוא בתורו יערוך תצפית בתוך הגן וימצא כמה דרכים לטיפול בבעיה,הן בבית עם ההורים והן בתוך הגן ,לפי דעתי זו הדרך הכי נכונה למזער את הבעיה. מכווה שעזרתיוכל טוב לכם ולילדיכם|

tammari1

New member
תצפית של פסיכולוג

ניתן תמיד להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן אולם היא מנועה מלשוחח איתי או עם הורים אחרים על הילד האלים או כל ילד אחר. וניתן לבקש ממנה שתערוך תצפית בגן רק על הילד האישי שלי. היא איננה יכולה לצפות או לערוך חוות דעת על ילד אחר ללא בקשה מפורשת מההורים.

פלגיה

New member
מה שאמרת הוא נכון

אבל בכל ריקוד יש שניים שרוקדים. ואם יש ילד שמכריח את הילד שלך לעשות משהו לא לרוחו - יש גם משהו בילד שלך שנענה לדרישות כאלה, וכנגד תופעה כזאת פסיכולוג יכול בהחלט לעזור.

renegade21

New member
אז תלמדו את הילדים להחזיר למי שמכה

אותם אותי בתור ילד כשהייתי חוזר בוכה מהבית ספר אבא שלי היה צועק עלי ואומר לי אם הרביצו לך תרביץ בחזרה ותגן על עצמך

דברי עם ההורים שלו

יש בעיה לדבר עם ההורים של הילד "המנהיג"? אם היה לי ילד כזה שמאיים ומרביץ לכל מי שצריך.. קודם כל שיחה איתו,לא היה הולך בטוב היה מקבל מה שצריך ... ואם היה לי ילד "מוכה" הוא כבר היה לומד להגן על עצמו ולפצוע כמו שצריך את אותו "מנהיג" אסור לשתוק לאלימות.

tammari1

New member
נעשתה כבר פניה להורים

תשובת האמא היתה : "אני בלונדינית ויש לי כסף ולכן כל ההורים מקנאים בי" היא טוענת בפני כל הורה שפנה אליה שאין לילד שלה בעיה אלא רק לילדים האחרים . היא טוענת שלילד שלה הוא מנהיג.

את יודעת שזה קצת מצחיק..

להזכר בתקופת הילדות שלי ... בערך בגיל 5 בגן ישראלי שכל אחד חושב לתת לי מכות ואני לא מחזיר בגלל כמה סיבות 1-לא מבין את השפה כל כך,ואחרי כמה שבועות השפה נקלטה. 2-הוראה ברורה מאימא שלי לא ללכת מכות גם כשנותנים מכות ,הוראה דיבלית..אך הוראה. הייתי עם עוד ילד שגם היה עולה חדש מברית המועצות לשעבר רק שההבדל היחיד בינינו,שאימא שלו נתנה אישור לתת מכות רצח וגם רבה עם הגננת..בקשר לילדים המכים,הילד שלה היה פחדן! כשאני קיבלתי "אישור" הגננת מרוב בהלה הרחיקה אותי מהילדים כדי שהם לא יקבלו מכות(_: אפילו שחברה של אימא שלי הלכה לדבר עם אחד האימהות ש2 ילדים שלה היו בגן זאת עשתה ברצפוף תחת ,וכן היא בלונדית. כשאני רדפתי אחריהם עם סכין,אה הם באו לבית קרקע שלנו על יד הגן אז בדרך לקחתי סכין מטבח(_: ישר אחת האימהות באה לבית שלנו להתלונן..וחברה של אימא העיפה אותה. ולא אני אלים! לבנתיים האימהות שלנו נהפכו לחברות כבר כמעט 30 שנה.. ואני עברתי ניתוח בכף רגל בגלל שהגננת הבת ....***ה סילקה אותי לצד השני ונכנס למסמר גדול לרגל הניתוח כאב....מאוד. ואני תועה מה יקרה כשאני יהפוך לאבא ויעמוד לדילמה שהילד יחטוף מכות או יתן מכות לאחרים והאבות האחרים יתערבו....,והגננת לא תעזור בכלום. ראשית כל הכתובת זה ההורים!! ברגע שיש דיבור עם ההורים ,וההורים מצפצפים הגיע הזמן שגם הילד שלך ילמד לתת מכות במקומות הנכונים. שנית כל זאת כן הבעיה של הגננת ושל הגן שלה. ברגע שהיא נותנת לזה לקרות אין הגנה מספיק לילדים ואולי צריך להחליף אותה... ויש עוד דבר אך הוא אכזרי למדי,פשוט להחרים את הילד המכה. פשוט מאוד שאף אחד לא ישחק איתו עד שילמד כשמכים אין חברים! ואם אחד ההורים מעז להרים יד על הילד...ובמקרה זה הילד שלי ,אפשר להכין לאותו הורה מצבה(_:

galgal21

New member
אולי תעבירו את הילד

לגן אחר ? או שכל ההורים ישעשו שביתה ולא ישלחו את ילדיהם לגן.

אנה מ

New member
תמיד יש מישהו מעל המפקחת

ולאיים עליה (ואולי על שתיהן) שאם העניין לא יטופל, הן יכולות בקלות להגיש שלום למשרה שלהן. אין מצב שהייתי משאירה את זה כך. כמו כן, הייתי פונה להורים של הילד, ואומרת שאם הם לא יטפלו בבעייה פקידות הסעד כבר יטפלו בילד ובהם (איומים כאלה מאוד מפחידים). אפשרות נוספת - להגיע לגן, לתפוס את הילד ולומר לו (בלי צעקות) בכל מאוד מפחיד וקר - "שלא תעיז לגעת או לדבר או להתעסק עם X. פעם נוספת אני אשמע שהרבצת, קללת ואיימת על הילד שלי, זה כבר יהיה עסק שלי". ילדים מאוד נרתעים מהורה מעורב.

tammari1

New member
פניה למפקחת כבר נעשתה

על ידי מספר הורים. אותו ילד אלים גם נתן אגרופים בבטן לילד שעבר ניתוח שבר בבטן חצי שנה לפני והאמא מיד התקשרה למפקחת. מה ענתה המפקחת: זה בראש מעיינינו . אמרה ולא יספה. יש לי הרגשה שרק אם יקרה אסון דברים ישתנו. האם מישהו יודע מי נמצא מעל המפקחת?

משרד החינוך!

במשרד החינוך-המשרד המחוזי, צריך להיות מישהו שהוא רכז של הפקחים גרוע מאוד לשמוע שהוא סיכן ילד שעבר ניתוח ואף אחד לא עשה כלום על המקום הייתי מפטר את הגננת מבלי לחשוב פעמיים. ואת הילד שולח אותו ואת ההורים שלו שימצאו גן אחר..

tammari1

New member
קשה מאד לפטר גננת שיש

לה קביעות. כמעט הייתי אומרת בלתי אפשרי!

במקרה הזה אפילו צריך להגיש תלונה

במקום להתקשר למפקחת להגיש תלונה במשרד החינוך ולבדוק את הילד שלא יהיה לו נזק +לתבוע את הגן על הנזק שעשה לילד החולה.

tammari1

New member
האם אפשר להגיש גם תלונה במשטרה?

נגד ההורים של אותו ילד אלים , למשל, בטענה של רשלנות. הרי הילד הוא קטין אבל אם הוא גורם לנזק לסביבה. האם ההורים לא אחראים????

goldy

New member
שילחי אותו לחוג הגנה עצמית

ג'ודו \ קראטה \ טייקאוונדו \ הישרדות. חובה לטפל בעבריינים כשהם קטנים.

tammari1

New member
הבן שלי

כבר נמצא בחוג גודו וגם אותו ילד אלים נמצא בחוג זה וגם שם הוא תוקף ילדים.

ron68

New member
אמא יקרה

כשבתי היתה קטנה הייתי מטיפה לה נגד אלימות, תיגשו לגננת וכו'. בשלב מסוים לנוכח הנסיבות שיניתי את דעתי מכורח המציאות יש לציין ואמרתי לה תגני על עצמך. אל תרביצי ואל תתגרי אבל בפירוש תגני על עצמך. וזה עזר. לפי כל הסיפור כאן הכי טוב (וגם הכי עצוב) להשתמש בעיצה שנתנו כאן. תפני לילד העבריין הקטן והאלים הזה ותאמרי לו שלא יעז להתקרב יותר לבן שלך אם לא יהיה לו עסק איתך. תשימי לב לא לעשות את זה בתחום הגן, לדבר איתו בנועם אבל בתקיפות רבה. בלי איומים. משפט אחד וקצר. תראי איזה שינוי יהיה. עצוב אבל זו השיטה היחידה שתעבוד. צר לי לומר מנסיון.

למעלה